Mest läst just nu:

Brott & straff

Chockad Boris Becker gör en Runar Sögaard i fängelset

Den engelska rättvisan är obeveklig. Även för kändisar.
När tennislegenden Boris Becker nyligen dömdes till fängelse skickades han direkt från domstolen till det ökända Wandsworth-fängelset.
De dubbla straffen, skaka galler och den engelska maten har chockat tysken som fått honom att efterhärma Runar Sögaard – genom att missköta sig på kåken.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2022-05-17 kl 09:05 |

ProvaPremium

Turerna kring Runar Sögaards, 54, den forne predikanten och maken till Carola Häggkvist, 55, fängelsedom är många, krångliga, tragikomiska och stundtals roande.

Stoppa Pressarna har i flera artiklar bevakat händelserna omkring Sögaards ett år och åtta månaders långa straff bakom galler.

Bild 1 av 6

Likheterna mellan Boris Becker och Runar Sögaard är slående: båda har enorma problem att anpassa sig till livet bakom murarna.

Bild 2 av 6

Boris Becker dömdes till 2,5 år bakom lås och bom – verkligheten i fängelset blev en kalldusch för den förre tennislegenden.

Bild 3 av 6

Det brittiska köket kan få de flesta att börja hungerstrejka – Boris Becker chockades av den föda som serveras på kåken.

Bild 4 av 6

Runar Sögaard har misskött sig så gravt att han tvångsförflyttats till ett fängelse med högre säkerhetsklass.

Bild 5 av 6

Boris Becker på väg till fängelset. Brittiska fängelser är ökända för att vara… just fängelser. Alltså inte en plats där man lever i lyx. Wandsworth sägs vara ett av värsta anstalterna i England.

Bild 6 av 6

Becker trivs uppenbarligen inte på Wandsworth. Han anser att cellen är för liten och använder nödknappen för att försöka få room service.

Nu visar det sig att tennisikonen Boris Becker, 54, verkar ha samma problem med att anpassa sig till livet på kåken.