Brott & straff

Elisabet Höglund brutalt rånad i Spanien

Hon trodde att hon hade lärt sig.
Men det som inte fick hända – hände igen.
Elisabet Höglund har ännu en gång blivit rånad i Spanien.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2022-05-14 kl 12:23 |

ProvaPremium

Chockad, kränkt, obekväm, men också rasande på sitt kreditkortsföretag är resultaten av råndramat som drabbade den 77-åriga journalisten, Elisabet Höglund, och hennes make i Estepona i södra Spanien.

Den rödhåriga reportern gjorde sig ett namn i Mediesverige under sina 25 år på statliga Sveriges Television.

Bild 1 av 6

Elisabet Höglund påpekar att man måste hålla sig nykter och inte låta sig "supas under bordet".
Bild 2 av 6

Om någon i södra Spanien ser ”två svartmuskiga män” med snus, då är det troligtvis de rånare som slog till mot Elisabet Höglund.
Bild 3 av 6

Elisabet Höglund var i många år en fruktad reporter på Rapport.
Bild 4 av 6

Elisabet Höglund försöker leva hälsosamt.
Bild 5 av 6

Hon och maken syntes rotande i soptunnor en tidig förmiddag i Estepona i ett fruktlöst försök att hitta det som stulits.
Bild 6 av 6

Den förre elitcyklisten rasar nu mot kreditkortsföretaget som inte spärrade kortet. Rånarna lyckades ta ut 8 500 kr från Elisabets kort.

Hon var bland annat politisk reporter, arbetsmarknadsreporter, ekonomireporter och Europakorrespondent innan hon 2008 lämnade SVT och övergick till frilansverksamhet.

Numera ”investerar” Elisabet Höglund sin tid på ålderns höst med att blogga, måla och spendera tid tillsammans med maken i deras drömlägenhet på den spanska solkusten.

Den förre detta elitcyklisten – hon tillhörde den svenska eliten och vann fem SM-guld i början på 70-talet – pratar gärna och ofta om sin kärlek till den andalusiska kustremsan.

Men södra Spanien är också ökänt för dess kriminalitet, inte minst personrånen mot turister.

Att dessa rån drabbar även ”halvbofasta” är Elisabet Höglund ett bittert bevis på. Hon och maken skulle besöka ett par vänner i Estepona. Paret hade knappt hunnit ut ur hyrbilen innan rånarna slog till.