Läkaren vägrade behandla Michael Jackson

Det var värre än vi anat.
Nu kommer nya uppgifter fram om Michael Jacksons drogmissbruk.
Det gick så långt att läkare vägrade hjälpa sångaren.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2019-06-09 kl 05:02 |

ProvaPremium

Snart är det tio år sedan Michael Jackson dog.

Sångaren avled i sitt hem i Los Angeles den 25 juni 2009 efter en överdos sömnmedel. Popartisten dog, 50 år gammal, som en plågad människa fast i ett allt tyngre läkemedelsmissbruk.

Bild 1 av 6michael jackson lakare vagrade stor 1 - Stoppa Pressarna

Nu berättar läkaren Robert Huizenga om varför han vägrade ta sig an Michael Jackson som patient.
Bild 2 av 6michael jackson gifte stor 2 - Stoppa Pressarna

Enligt dokumentären "Leaving Neverland" arrangerade Michael Jackson "vigselceremonier" med småpojkar som han sedan sexutnyttjade.
Bild 3 av 6michael jackson dokumentar stor 2 - Stoppa Pressarna

Michael Jacksons eftermäle har den senaste tiden kommit att präglas av skandaldokumentären om honom.
Bild 4 av 6michael jackson dodsbo sto3 - Stoppa Pressarna

Michael Jacksons album "Thriller" har sålt i över 65 miljoner exemplar.
Bild 5 av 6michael jackson stum stor 1 - Stoppa Pressarna

Michael Jacksons yngste son Blanket har blivit i det närmaste stum efter att dokumentären om hans pappa sänts.
Bild 6 av 6robert huizenga stor1 - Stoppa Pressarna

Läkaren Robert Huizenga erbjöds att bli Michael Jacksons private läkare och följa popstjärnan jorden runt. Men han vägrade.

Sångarens eftermäle har den senaste tiden präglats av flera allvarliga anklagelser om sexuella övergrepp mot småpojkar. Dokumentären ”Leaving Neverland” visar flera vittnesmål från män som säger sig ha blivit sexuellt utnyttjade då de var barn.

Men Michael Jackson slogs mot flera demoner. Nu framkommer nya uppgifter om hans pillermissbruk som ska ha eskalerat sista tiden i stjärnans liv.

Hollywood-läkaren Robert Huizenga, 67, erbjöds att jobba som poppstjärnans private läkare. Han skulle få resa världen runt med sångaren och vara redo att serva honom 24 timmar om dygnet.

Samtidigt var det en välbetald tjänst med chans till upplevelser världen över. Men läkaren tackade nej, han var helt enkelt inte bekväm med popstjärnans krav på mediciner han ville ha utskrivet till sig.

– Väldigt tydligt att en del av jobbet var att skriva ut recept på mediciner som – i mitt tycke – inte var något han skulle må bättre av, säger Robert Huizenga i dokumentären ”Fatal addiction”, skriver Radar Online, rapporterar Expressen.

Läkaren vill samtidigt inte vara alltför dömande mot de i hans yrkeskår som trots allt skriver ut piller till missbrukare.

– Han frågade efter särskilda substanser och skulle antagligen fortsätta fråga och fortsätta erbjuda pengar tills han hittade någon som skulle göra som han ville. Vem har skulden? Är det personen som ber som har skulden, för att han tigger, kräver och betalar för droger? Eller är det läkarens fel för att de gjorde något som långsiktigt inte var till hans fördel? Det är en svår fråga, säger Robert Huizenga.