Politik

Vladimir Putins vrede mot Ben Stiller och Sean Penn

Det är lika bisarrt som skrattretande.
Nu har den korrupta krigsstaten Ryssland satt upp Hollywoodstjärnorna Sean Penn och Ben Stiller på landets egna sanktionslista.
Beslutet innebär att skådespelarna inte får åka in i Ryssland – om de nu skulle få för sig det.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2022-09-08 kl 05:02 |

ProvaPremium

Det ryska utrikesministeriet har fyllt på sin lista över svartlistade amerikaner med 25 personer, däribland Sean Penn, 62, och Ben Stiller, 56.

Anledningen är att de två visat starkt stöd för Ukraina och starkt fördömt Rysslands aggression.

Bild 1 av 7

Vladimir Putin är inte road av Hollywoodstjärnorna Ben Stiller och Sean Penn.
Bild 2 av 7

Ryssland fortsätter med sin fullständigt bisarra svartlistning av amerikaner. Nu har ryska utrikesministeriet gett skådespelarna Sean Penn och Ben Stiller permanent förbud från att resa in i Ryssland.
Bild 3 av 7

Beslutet möts som de tidigare sanktionerna mot amerikaner med hånfulla kommentarer. Det är knappast så att Sean Penn och Ben Stiller haft några planer på att placera pengar i den korrupta terrorstaden Ryssland.
Bild 4 av 7

Både Penn och Stiller är högljudda försvarare av Ukraina och mycket kritiska mot Ryssland, eller ”Mordor” som landet kallas i folkmun i Ukraina. ”Mordor” är det svarta riket i ”Sagan om ringen”.
Bild 5 av 7

Sean Penn befann sig i Ukraina när Ryssland brutalt och oprovocerat anföll Ukraina. Han har sagt att han kan ta till vapen för att försvara Ukraina mot Ryssland. Här ses vid fronten vid det ockuperade Donbass.
Bild 6 av 7

Ben Stiller sa ”Du är min hjälte” när han träffade Ukrainas president Volodmyr Zelenskyj. Han är ambassadör för FN-organet UNHCR och han var i Ukraina i Kiev för att visa landet och presidenten sitt stöd.
Bild 7 av 7

Både Ben Stiller och Sean Penn har uttryckt djupaste beundran för Zelenskyj och hyllat dennes mod och integritet.

Båda har även varit på plats i Ukraina under angreppskrigets gång och träffat den modige och hyllade presidenten Volodymyr Zelenskyj, 44.

En av de västerländska politiker som tidigt reagerade när Ryssland 2014  stal den ukrainska halvön Krim var den respekterade amerikanen John McCain.

Den republikanske senatorn var starkt pådrivande för att korrupta ryska politiker, kriminella affärsmän och krigsstöttande företag sattes under sanktioner. 

Inget Sibirien

Rysslands svar visade vilken bandit- och maffiastat landet är. Diktatorn Vladimir Putin, 69, och hans hantlangare svartlistade McCain år 2015.