Sjukdom

Nya dödsfaran för Gunilla Perssons mamma

Hon undslapp döden ännu en gång.
Gunilla Perssons mamma Iris har fått komma hem från sjukhuset.
Men nu väntar nya faror.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2022-09-01 kl 16:01 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har rapporterat om Gunilla Perssons, 63, mamma Iris, 96, och hennes kamp för att överleva. Multisjuka Iris Persson fördes till UCLA-sjukhuset efter att hon återigen fått problem med slembildning i lungorna.

Nu har mamma Iris fått komma hem och det är en lycklig Gunilla Persson som skriver på Instagram.

Bild 1 av 9Till vänster ser vi en bekymrad Gunilla Persson, hon står i en dörröppning. Till höger ser vi Iris Persson i en röd tröja och svart kavaj, hon ser uppjagad ut.

Iris Persson blev svårt sjuk i covid. Gunilla vakade vid hennes sida på sjukhuset.
Bild 2 av 9Till vänster ser vi Gunilla Persson i en rosa topp. Hon ler. Till höger ser vi Gunilla klappa sin mamma Iris på kinden.

Gunilla Persson har vårdat sin mamma i hemmet i Los Angeles i över tio år.
Bild 3 av 9Till vänster ser vi en bekymrad Gunilla Persson, till höger en svag Iris Persson i blå kavaj.

Gunilla Perssons mamma Iris Persson är död. Den 97-åriga kvinnan drabbades av covid.
Bild 4 av 9Till vänster i bild ser vi Gunilla Persson i en orangea t-shirt, hon har håret uppsatt och ser fokuserad ut. Till höger i bild ser vi dottern Erika Persson i en blå t-shirt, hon ser sammanbiten ut.

Gunilla Persson är till råga på allt omsprungen i popularitet av sin dotter Erika Persson som snart ska vara med i Bianca Ingrossos talkshow.
Bild 5 av 9Gunilla Persson Förnedrad Stor4 - Stoppa Pressarna

Likt ett monster kommer Gunilla upp ur den gröna sörjan. Hon medverkade i "Fångarna på Fortet" senaste säsongen, annars är det tunt med tv-jobben.
Bild 6 av 9gunilla persson astronaut stor1 - Stoppa Pressarna

Erika Perssons utpekade pappa är en hobby-astronaut högt upp i det blå som en satellit, nu kan han förstå vad världen är liten ändå högt i det blå.
Bild 7 av 9Gunilla Persson Miljadär Erika Stor1 - Stoppa Pressarna

Erika Perssons pappa är okänd. Miljardären Charles Simonyi har pekats ut som pappa och onekligen är de lika varandra över ögonen.
Bild 8 av 9gunilla overvakning stor1 1 1 - Stoppa Pressarna

Gunilla Persson satte på sig solglasögonen i en exklusiv Chanel-butik och travade sedan ut – utan att betala. Hollywoodfrun greps senare av polis.
Bild 9 av 9gunilla persson gripen stor1 - Stoppa Pressarna

Här är amerikanska polisens mugshot på Gunilla Persson efter gripandet i Florida.

Hollywoodfrun har lagt upp flera bilder där man ser hur hon kramar om sin älskade mor som dessvärre har mist talförmågan. Gunilla har dock lärt sig att läsa av sin mor i hennes ögon.

– Jag börjar med blicken, den outgrundliga och den lyckligt tacksamma blicken och leendet som mamma gav mig då hon kom hem idag. Visst är det fina bilder? Jag är så glad att äntligen få ut henne ur sjukhuset, skriver den långbenta blondinen.

För Gunilla Persson var det viktigt att så snabbt som möjligt få hem sin mor från sjukhuset.

– Jag kände att hon var i fara där och har nu ett besvärligt sår som hon inte hade då hon lades in. Och hennes infektion kan behandlas hemma, jag hade inte stått ut en dag till med den oro jag hade för henne på sjukhuset då ytterligare ett sår hade öppnats på hälen eftersom hon fick sitta så fel, skriver Gunilla Persson.

Hon har vårdat sin mor i hemmet i över tio år. Hollywoodfrun hämtade Iris Persson från vårdboendet i Norrköping då hon menade på att personalen där försökte mörda henne.

Polis tillkallad

Sedan länge har Gunilla Persson haft svårt med att rekrytera personal som kan ta hand om hennes älskade mamma. Vid flera tillfällen har det faktiskt gått så långt att polis har fått tillkallas till hemmet efter att den viljestarka Hollywoodfrun hamnat i bråk med de som ska ta hand om Iris.

Även nu kvarstår problemet för Gunilla att hitta någon som är kvalificerad och skicklig nog att ta hand om den bräckliga Iris.

– Det råder en oerhörd brist på bra vårdgivare och jag har två nu från två olika agenturer, båda tyvärr oerfarna och det är jag som får dra lasset just nu. Men ni ska veta att det är värt allt när man ser detta leende, konstaterar Hollywoodfrun.

Gunilla Persson har närmare 140 000 följare på Instagram och hennes följare gläds åt att mamma Iris har fått komma hem. Det stora flertalet är positiva och glada.

Pumpar in luft

Man kommer även med tips om hur Iris Persson ska undvika liggsår, det hon drabbats av på hälen under sin senaste sjukhusvistelse.

– I Sverige finns specialmadrasser som är för patienter med liggsår. Den pumpar in luft som gör att kroppen slipper belastning på samma ställe hela tiden. Kramar till er, skriver en följare.

En annan följare från Norge kommer med ett än mer konkret tips:

– Som tidligere occupational therapist kan jeg recommandera Roho Dry Flotation Mattress Overlay Section by Permobil mot trykk- og liggesår, skriver en norrman.

Flera andra följare gläds åt det faktum att mor och dotter äntligen är återförenade.

– Du är fantastiskt fin mot din mamma, man ser verkligen kärleken mellan er. Vilken lycka att få hem din älskade mamma igen. Hoppas det läker bra med såren hon fick, då hon var inlagd.

Som kändis är det dock svårt att helt undslippa kritik och har man även en benägenhet att hamna i konflikter, så som Gunilla, är det lätt hänt att man hamnar i blåsväder.

Uppenbar dödsfara

Nyligen var det flera följare som skarpt kritiserade Gunilla Persson för att hon visar bilder på sin mammas dödskamp i sjukhussängen. Den här gången får Hollywoodfrun kritik för att hon ständigt klagar på vården.

– Vem ska ta hand om såren nu då? Nekros (sjuklig cell- och vävnadsdöd, reds anm.) och det kan leda till blodförgiftning….sepsis. Skrämmande att läsa om din syn på all sjukvård. Du är aldrig nöjd, skriver en kritisk följare.

Om Iris Persson drabbas av sepsis på grund av Nekros kan läget bli riktigt kritiskt, en person med hennes allmäntillstånd kan ha mycket svårt att överleva då och det är inte säkert att antibiotika förmår häva tillståndet. Det föreligger en uppenbar dödsfara.

Vi får hoppas att Iris Persson nu får möjlighet att återhämta sig i lugn och ro och att Gunilla lyckas hitta kvalificerade vårdgivare åt sin älskade mamma.