Säkerhetsskandal

ÖB Micaels Bydéns älskarinna riskerar sparken från Polisen

Hon måste bort.
Efter Stoppa Pressarnas avslöjanden kring ÖB Micael Bydéns älskarinna växer ilskan inom Polisen.
Nu kommer flera krav på att Linda H Staaf måste avgå från sin tjänst.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-09-01 kl 10:44 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i en serie artiklar avslöjat ÖB Micael Bydéns, 58, otrohet mot hustrun, Anita Carlman, 64. Den gänglige generalens impulskontroll fungerade inte och trots att han var gift sedan 23 år valde han att vara otrogen.

Att som ÖB vara otrogen är ingen privatsak. Micael Bydén utgjorde i praktiken en säkerhetsrisk när han i smyg började kurtisera sin älskarinna Linda H Staaf, 46, i den sjaskiga affären.

Bild 1 av 19Till vänster ser vi en förvånad ÖB i fältuniform. Till höger ser vi Linda H Staaf i polisskjorta.

ÖB Micael Bydéns älskarinna erkänner. Linda H Staaf orkar inte tiga om skandalen längre. Hon ger Stoppa Pressarna rätt.
Bild 2 av 19Vi ser en uppgiven ÖB Micael Bydén i vit uniformsskjorta, han slår ut med armarna.

Det börjar bli ohållbart. Stoppa Pressarna har avslöjat ÖB Micael Bydéns nya öknamn inom Försvarsmakten. Respekten för generalen är bortblåst efter sexskandalen.
Bild 3 av 19

Micael Bydén kallas för "Hälsingebocken" av försvarsanställda. Micael Bydén är född och uppvuxen i Gnarp i Hälsingland, därav öknamnet ”Hälsingebocken”.
Bild 4 av 19Till vänster ser vi en bekymrad ÖB Micael Bydén i basker och fältuniform, i mitten en mobil med blurrad bildruta, till höger Linda H Staaf i en tight klänning och utsläppt blont hår.

"Medan han knäppte upp bh-banden i ryggen uppmanade han henne att vända på sig". ÖB:s älskarinna spar inte på krutet när hon beskriver sexakten.
Bild 5 av 19

ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf har varit starkt kritiserad och alla hennes amorösa turer fläckar även ned ÖB.
Bild 6 av 19

Mats Löfving är numera omplacerad efter att han gav älskarinnan Linda H Staaf toppjobbet.
Bild 7 av 19

Linda H Staafs dåvarande älskare, Mats Löfving, längst till höger, gav henne toppjobbet som underrättelsechef vid NOA. Sedan försökte rikspolischef Anders Thornberg begrava det i en utredning.
Bild 8 av 19

ÖB Micael Bydén har dragit skam och vanära över sitt ämbete och flera toppgeneraler har uttryckt sitt missnöje. Personliga vänner till generalen har även brutit med honom. Det var en pressad ÖB i Almedalen som undvek journalister. Om han inte tar sitt förnuft till fånga och avgår är det inte orimligt att regeringen sätter press på honom. Kan vi ha en ÖB som exponerar sig för utpressningsrisk från främmande makt? Vad är enklast, att svika sin familj eller sitt land?
Bild 9 av 19

Stoppa Pressarna avslöjade att ÖB Micael Bydén använder sig av den militära underrättelsetjänsten (MUST) för att kartlägga Stoppa Pressarnas medarbetare. Agerandet kan vara olagligt, det är icke desto mindre en uppenbar illustration av hur olämplig ÖB är att inneha sitt ämbete.
Bild 10 av 19

Stoppa Pressarna avslöjade när ÖB Micael Bydén och polismästare Linda H Staaf inledde sin erotiska affär. Paret blev påkomna i en park under sommaren 2021.
Bild 11 av 19

Vladimir Putin och hans underrättelsegeneraler kan skåla i rysk champagne, Sveriges ÖB underlättar deras jobb avsevärt. De behöver inte ens konstruera en sexskandal.
Bild 12 av 19

En chef från Securitas besökte en bordell i Spanien. Företaget har ett avtal med Försvarsmakten men ÖB Micael Bydén vägrar kommentera, exakt den typen av sits man hamnar i om man komprometterar sig själv med en älskarinna.
Bild 13 av 19

Micael Bydén och Anita Carlman har varit gifta i 23 år. I november 2021 begärde ÖB skilsmässa efter sitt nedriga svek som Stoppa Pressarna avslöjade.
Bild 14 av 19

Stig Wennerström kom i likhet med Micael Bydén från flygvapnet. Spionen var dock inte, såvitt känt, otrogen.
Bild 15 av 19

Linda H Staaf går omkring på stan i Visby med ett skarpladdat vapen, vilket Stoppa Pressarna avslöjade 24 juli förra året. Hon bär vapnet fel, långt ner på skinkan.
Bild 16 av 19

Flera poliser har reagerat på att Linda H Staaf bär sitt tjänstevapen på skinkan. Ett direkt olämpligt sätt för en polis att hantera sin pistol.
Bild 17 av 19

Här ser vi hur en polis på ett korrekt sätt bär sitt tjänstevapen, långt ifrån baken så denne snabbt kan komma åt pistolen.
Bild 18 av 19

Linda H Staaf vägrade svara på frågor från Stoppa Pressarnas team i Almedalen förra sommaren. Vad är det hon vill dölja?
Bild 19 av 19

Linda H Staaf gav ett splittrat och ofokuserat intryck under sitt seminarium i Almedalen.

Han exponerade sig för en uppenbar utpressningsrisk från främmande makt. Något liknande har aldrig förekommit i svensk militärhistoria. Att en ÖB utsätter sig själv och sitt ämbete för dylik vanära har väckt starka känslor inom Försvarsmakten.

Vännerna chockades

Flera nära vänner har även brutit med Micael Bydén efter hans nedriga svek mot sin hustru som han lärde känna första gången för 33 år sedan.