Säkerhetsskandal

ÖB Micaels Bydéns älskarinna riskerar sparken från Polisen

Hon måste bort.
Efter Stoppa Pressarnas avslöjanden kring ÖB Micael Bydéns älskarinna växer ilskan inom Polisen.
Nu kommer flera krav på att Linda H Staaf måste avgå från sin tjänst.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-09-01 kl 10:44 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i en serie artiklar avslöjat ÖB Micael Bydéns, 58, otrohet mot hustrun, Anita Carlman, 64. Den gänglige generalens impulskontroll fungerade inte och trots att han var gift sedan 23 år valde han att vara otrogen.

Att som ÖB vara otrogen är ingen privatsak. Micael Bydén utgjorde i praktiken en säkerhetsrisk när han i smyg började kurtisera sin älskarinna Linda H Staaf, 46, i den sjaskiga affären.

Bild 1 av 19Till vänster ser vi en förvånad ÖB i fältuniform. Till höger ser vi Linda H Staaf i polisskjorta.

Nu växer kraven på att ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf ska sparkas från sin tjänst inom Polisen.
Bild 2 av 19Vi ser en uppgiven ÖB Micael Bydén i vit uniformsskjorta, han slår ut med armarna.

Det börjar bli ohållbart. Stoppa Pressarna har avslöjat ÖB Micael Bydéns nya öknamn inom Försvarsmakten. Respekten för generalen är bortblåst efter sexskandalen.
Bild 3 av 19

Micael Bydén kallas för "Hälsingebocken" av försvarsanställda. Micael Bydén är född och uppvuxen i Gnarp i Hälsingland, därav öknamnet ”Hälsingebocken”.
Hälsinglands landskapsvapen är i svart fält en gyllene bock med röd beväring. Vapnet kröns i likhet med alla landskapsvapen av en hertiglig krona. Vid Gustav Vasas liktåg 1560 var vapnet en tambock stående på alla fyra, men snart omvandlades det till den nuvarande stenbocken stående på bakbenen och det för tankarna till Micael Bydén och älskarinnan Linda H Staaf, menar de som givit ÖB hans nya epitet.
Bild 4 av 19Till vänster ser vi en bekymrad ÖB Micael Bydén i basker och fältuniform, i mitten en mobil med blurrad bildruta, till höger Linda H Staaf i en tight klänning och utsläppt blont hår.

Stoppa Pressarna avslöjade att smyginspelade filmer med ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf sprids bland anställda inom Försvarsmakten.
Bild 5 av 19

Nu sparkas hon efter Stoppa Pressarnas alla avslöjanden. ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf har varit starkt kritiserad och anklagats för inkompetens. Innan hon skaffade ÖB som älskare låg hon med sin chef Mats Löfving och dessförinnan hade hon en annan högt uppsatt polis som älskare. Nu tvingas hon bort från polisen och ska börja på justitiedepartementet där man inte ens vet vilken titel hon ska få.
Bild 6 av 19

Linda H Staaf, underrättelsechef vid NOA och Mats Löfving tidigare chef för NOA hade i flera år en hemlig relation. Han gav henne jobbet som underrättelsechef när han var hennes älskare.
Bild 7 av 19

Linda H Staafs dåvarande älskare, Mats Löfving, längst till höger, gav henne toppjobbet som underrättelsechef vid NOA. Nu växer kritiken mot rikspolischef Anders Thornberg för att han inte agerar mot Staaf och Löfving.
Bild 8 av 19

ÖB Micael Bydén har dragit skam och vanära över sitt ämbete och flera toppgeneraler har uttryckt sitt missnöje. Personliga vänner till generalen har även brutit med honom. Det var en pressad ÖB i Almedalen som undvek journalister. Om han inte tar sitt förnuft till fånga och avgår är det inte orimligt att regeringen sätter press på honom. Kan vi ha en ÖB som exponerar sig för utpressningsrisk från främmande makt? Vad är enklast, att svika sin familj eller sitt land?
Bild 9 av 19

Stoppa Pressarna avslöjade att ÖB Micael Bydén använder sig av den militära underrättelsetjänsten (MUST) för att kartlägga Stoppa Pressarnas medarbetare. Agerandet kan vara olagligt, det är icke desto mindre en uppenbar illustration av hur olämplig ÖB är att inneha sitt ämbete.
Bild 10 av 19

Stoppa Pressarna avslöjade när ÖB Micael Bydén och polismästare Linda H Staaf inledde sin erotiska affär. Paret blev påkomna i en park. Nu har ÖB börjat fundera över om Linda H Staaf är en så lämplig kvinna för honom efter att Stoppa Pressarna avslöjat hennes lögner och att hon har haft flera älskare inom Polisen.
Bild 11 av 19

Vladimir Putin och hans underrättelsegeneraler kan skåla i rysk champagne, Sveriges ÖB underlättar deras jobb avsevärt. De behöver inte ens konstruera en sexskandal och nu kan de skrocka åt det nya öknamn som generalen har fått. De kan även göra en notering om att ÖB:s älskarinna nu har sparkats från sitt jobb.
Bild 12 av 19

En chef från Securitas besökte en bordell i Spanien. Företaget har ett avtal med Försvarsmakten men ÖB Micael Bydén vägrar kommentera, exakt den typen av sits man hamnar i om man komprometterar sig själv med en älskarinna.
Bild 13 av 19

Micael Bydén och Anita Carlman har varit gifta i 23 år. I november förra året begärde ÖB skilsmässa efter sitt nedriga svek. Nu kan Stoppa Pressarna avslöja hur parets barn reagerat på pappas svek.
Bild 14 av 19

Stig Wennerström kom i likhet med Micael Bydén från flygvapnet. Såvitt känt var dock Wennerström inte otrogen med någon kvinnlig polismästare som ljög i media och i sitt cv och som hade sin chef som älskare och ytterligare en polis som älskare och som därefter tvingades bort från sin tjänst inom Polisen.
Bild 15 av 19

Här ser vi Linda H Staaf mitt bland barnfamiljerna i Visby. Men det är något som inte stämmer.
Bild 16 av 19

Flera poliser har reagerat på att Linda H Staaf bär sitt tjänstevapen på skinkan. Ett direkt olämpligt sätt för en polis att hantera sin pistol.
Bild 17 av 19

Här ser vi hur en polis på ett korrekt sätt bär sitt tjänstevapen, långt ifrån baken så denne snabbt kan komma åt pistolen.
Bild 18 av 19

Linda H Staaf vände på klacken och rusade iväg när hon upptäckte Stoppa Pressarnas team i Almedalen, hon vill inte svara på frågor om sin roll som älskarinna åt ÖB.
Bild 19 av 19

Linda H Staaf gav ett splittrat och ofokuserat intryck under sitt seminarium i Almedalen.

Han exponerade sig för en uppenbar utpressningsrisk från främmande makt. Något liknande har aldrig förekommit i svensk militärhistoria. Att en ÖB utsätter sig själv och sitt ämbete för dylik vanära har väckt starka känslor inom Försvarsmakten.

Vännerna chockades

Flera nära vänner har även brutit med Micael Bydén efter hans nedriga svek mot sin hustru som han lärde känna första gången för 33 år sedan.