Bråk

Prins Daniel vittne till övergrepp i bastun

En fruktansvärd upplevelse.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att prins Daniel blev vittne till ett övergrepp i en bastu.
Efterspelet blev smutsigt – hovet tystade effektivt ned det inträffade.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-11-09 kl 08:03 |

ProvaPremium

Prins Daniel, 49, är en sportig kunglighet. När Ockelbo-sonen lärde känna kronprinsessan Victoria, 45, var det i egenskap av personlig tränare.

Den ambitiöse sportkillen hade börjat etablera sig som tränare och gymägare i Stockholm. Han gick grundligt till väga och sakta men säkert var han på väg att bygga en fruktsam verksamhet inom träning och friskvård.

Bild 1 av 8Till vänster ser vi en bekymrad prins Daniel i regnjacka och keps. Till höger ser vi två män som badar bastu.

Prins Daniel blev ögonvittne till ett otäckt övergrepp i bastun. Det hela tystades snabbt ned av hovet.
Bild 2 av 8kronprinsessan victoria kidnappning stor4 - Stoppa Pressarna

Många minns det fina bröllopet mellan Victoria och Daniel 2010. Övergreppet i bastun kunde dock ha hindrat allt.
Bild 3 av 8Prins Daniel Privata Bilder Stor1 - Stoppa Pressarna

Kung Carl Gustaf och Ewa Westling dansar efter bröllopsmiddagen för deras barn. Det är oklart om kungen visste om övergreppet i bastun.
Bild 4 av 8kronprinsessan victoria make prins daniel - Stoppa Pressarna

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel var ytterst nära att skilja sig. Kungen motsatte sig inte det.
Bild 5 av 8Vi ser prins Daniel i smoking till vänster och kronprinsessan Victoria till höger i vit klänning.

Prins Daniels vresiga humör och ett par "äktenskapliga incidenter" blev för mycket. Kronprinsessan Victoria fick nog och ville skilja sig.
Bild 6 av 8Kronprinsessan Victoria Tennis Stor5 - Stoppa Pressarna

Prins Daniel har haft det tufft genom åren. Ingen kan dock tvivla på kärleken han känner för sina barn. Han är en fin pappa.
Bild 7 av 8prins daniel kokain van stor 1 - Stoppa Pressarna

Det var Stoppa Pressarna som kunde avslöja prins Daniels nära samarbete med knarkkändisen vilket gjorde kungen rasande. Relationen med Victoria blev återigen svajig.
Bild 8 av 8Kristoffer Ahlbom Nybrogatan Stor1 - Stoppa Pressarna

Nattklubbsprofilen Kristoffer Ahlbom är en person som prins Daniel umgåtts med tidigare. Sedan satte Victoria stopp för detta då krogprofilen öppet skämtat om kokain.

Det var prinsessan Madeleine, 40, som rekommenderade Daniel till sin storasyster. Kronprinsessan började träna hos den charmige gymkillen och det dröjde inte länge förrän hon märkte att hon började längta efter träningen.

– Jag tyckte också att det var en varm och avslappnad stämning så jag blev medlem. Så träffades Daniel och jag och vi fick en väldigt fin relation, och efter en tid blev vi väldigt bra vänner, har Victoria berättat i boken ”Vårt bröllop” (Natur & Kultur).

Alltid skött sin hälsa

Victoria har alltid skött sin hälsa och träning men snart insåg att det inte var själva lyftandet av vikter och springande på löpbandet hon såg framemot. Det var tränaren hon ville träffa.

– Det tog inte lång tid efter det att du börjat träna med mig förrän du blev ganska öppen och personlig. Ett förtroende jag givetvis uppskattade. Det var spännande att lära känna dig och få en inblick i ditt intressanta liv, har prins Daniel berättat i boken om parets kärlek.

För Victoria var Daniel en helt ny typ av kille. Han var ingen snobbig överklasskille som alltid fått allting serverat.

– Det jag uppskattade hos Daniel var att han var en okomplicerad och rak person med fötterna på jorden. Han är ärlig och har en härlig humor. Daniel är lättsam att vara med och lätt att tycka om, konstaterar Victoria.

Det dröjde inte länge förrän Daniel föll för sin vackra PT-kund.

– Victoria är en fantastisk person och vi hade verkligen en fin vänskapsrelation. Ju mer jag lärde känna henne desto mer oemotståndlig blev hon, jag blev kär helt enkelt och att kärleken var besvarad kändes tydligt.

Träningen blev en bisak

Daniel och Victoria trivdes bra tillsammans, man hade roligt och efter ett tag blev nästan själva träningen en bisak. Det viktiga blev att umgås och prata.

Victoria kände snabbt att hon kunde lita på Daniel. Det hon berättade stannade hos honom.

En dag kom man fram till att man borde gå på bio tillsammans. Sagt och gjort. Paret var ytterst diskreta och smög in i salongen efter att filmen börjat.

Träffarna utanför gymmet blev fler och fler och ganska snart började man hänga hemma hos Daniel som bodde i en ganska enkel lägenhet över gården i en fastighet på Norrmalm i Stockholm. Grannar till Daniel började reagera över att kronprinsessan allt oftare sågs i huset.

Kungligheten kunde till och med portkoden till fastigheten där hennes gymtränare bodde. Det gick ytterligare ett par veckor och sedan kunde Expressen i maj 2002 avslöja att kronprinsessan var tillsammans med sin personlige tränare.

Storyn blev inte sämre av det faktum att salig prinsessan Diana en gång i tiden hade dejtat sin personlige tränare. Kvällstidningarna blev smått hysteriska i sin bevakning.

Jakten fick avbrytas

Hovet tvingades vid ett tillfälle ringa till Aftonbladet och vädja om att ett nyhetsteam skulle avbryta jakten på kronprinsessans och Daniels bil. Tidningen hörsammade vädjan och lät paret färdas vidare ifred.

Nu inträdde nästa fas i relationen. Det var officiellt att Ockelbo-sonen och kronprinsessan var tillsammans.

Samtidigt började en granskning av prins Daniel. Hela hans liv kartlades och det var inte bara media som hade synpunkter.

Det är lätt att tycka om prins Daniel och den mediala bilden av honom som en ”vanlig” kille från Gästrikland med Trucker-keps och slitna jeans satte sig snabbt.

Även om Daniel var uppskattad av folket så hade han sina belackare.

I hovkretsar var det många som ifrågasatte om Daniel Westling en dag skulle kunna föra sig som kunglig. Han ansågs för obildad och oborstad. Dessutom glunkades det om att han var dålig på engelska.

Näringslivshöjdaren Bernt Magnusson, 81, som bland annat varit styrelseordförande i försäkringsbolaget Skandia, fick en informell roll som mentor åt prinsen.

Bernt kände Daniel sedan tidigare, han hade tränat flitigt på hans gym Master Training. Han var förtjust i den lite blyge och trulige Ockelbo-killen och metodiskt såg han till att lära sin adept vad som förväntades av honom om han en dag skulle bli kunglig.

Kungen var skeptisk

Prins Daniel var läraktig och steg för steg utvecklades han på ett personligt plan. Det fanns dock mörka moln på himlen.

Hur mycket Daniel än ansträngde sig så var det svårt att blidka kung Carl Gustaf, 76. Vår monark var länge ytterst tveksam till att låta gifta bort sin dotter, tillika kronarvingen, till en enkel gymkille från Ockelbo.

Det hela var mycket känsligt men till slut satte Victoria ned foten. Hon var ultimativ. Antingen fick hon tillstånd att gifta sig med sitt livs stora kärlek eller så skulle hon inte fortsätta sitt värv som kunglig.

Det går inte att riktigt fastställa huruvida Victoria verkligen var redo att göra verklighet av sitt hot. Kungen insåg dock att bara det faktum att hans dotter framfört sin viljeyttring på ett så drastiskt sätt innebar att hon menade allvar. Victoria älskade Daniel.

Otäck händelse

Nu inträdde nästa fas. Daniel skulle konkret förberedas på att bli prins.

– Kärleken övervinner allt, var min tanke, och känner man så starkt för någon går det inte att misslyckas, har prins Daniel konstaterat.

Det var dock nära att en otäck händelse omkullkastade allting. Vägen mot en förlovning låg allt mer öppen och rak när Daniel var med om något som skulle kunnat ödelägga bröllopsplanerna.

Det var under en kväll på ett gym som Ockelbo-killen blev vittne till något mycket obehagligt. Något med en potential att bli en stor skandal som hade kunnat krossa Daniels planer på att bli prins.

– Daniel tog en bastu efter träningen, han kände inte de andra männen som var i bastun, berättar en uppgiftslämnare.

Det var ett gäng killar som tränat ihop och sedan skulle göra sig en glad kväll på stan. Männen verkade känna varandra bra.

Kanske de firade en svensexa eller om det var ett lumpargäng som samlats för en återträff, det är inte helt fastställt hur konstellationen med männen i bastun uppkom.

– Man hade trevligt och drack öl, inga överdrivna mängder. Det var inte någon direkt fylla, berättar uppgiftslämnaren.

Stämningen var god och humöret på topp. Ett par av männen verkade känna igen Daniel, han hade börjat bli omskriven vid det här laget.

– Plötsligt blev det tjafs. Två av killarna började munhuggas. Jag tror Daniel var på väg ut ur bastun, kanske för att han inte ville vara kvar när det började bli bråk, säger uppgiftslämnaren.

Aggressiv kille i bastun

Sedan gick allting väldigt fort.

– Det trappades upp, nu var det öppet bråk. Speciellt en kille var aggressiv, säger uppgiftslämnaren och tillägger:

– Det blev aldrig slagsmål, det hann liksom inte bli det. Den mest aggressive killen knuffade hårt till en kille som for in i bastuaggregatet. Det var ett rent övergrepp för han som blev knuffad var så mycket mindre.

Hovet tystade ned skandalen

Mannen som blev påhoppad brände sig svårt både på ryggen och ena skinkan. Aggregatet var rejält varmt. Någon ambulans ska dock aldrig ha tillkallats.

Daniel smet snabbt iväg från bastun. Han insåg direkt vilka rubrikerna kunde bli: ”Victorias Daniel i stort bastubråk med brännskador”.

– Jag vet att en del journalister fick nys om det här. Man ringde till hovet men de såg till att tysta ned skandalen, avslutar uppgiftslämnaren.

Daniel insåg från den dagen att man som kunglig lätt kan bli indragen i saker och ting som man överhuvudtaget inte har att göra med. Att man alltid löper risken att – felaktigt – bli associerad med andra personers misstag.

Idag vet vi hur det gått för den enkle killen från Ockelbo. Prins Daniel är älskad av folket och han har alltid lyckats hålla sig ifrån skandaler.

Läs flera kungliga nyheter på vår stora succésajt Allt om Kungligt!