Krönika

”Efter krisen: David Hellenius riskerar få sparken”

Tv-branschen är i djup kris och ändå fortsätter cheferna att bränna stålar.
Nu krävs en ordentlig förändring – ta hjälp av Anders Borg och sparka TV4-krösusen David Hellenius, skriver Daniel Nyhlén – som själv debuterade i rutan som väderpojke på TV3. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

| 2023-12-01 kl 16:25 |

ProvaPremium

daniel nyhlen byline kronika - Stoppa Pressarna”Molnigt och tidvis snöfall. I natt österifrån uppehåll och molntäcket spricker upp lokalt. Temperaturen är från -5 till -12 grader. Svag till måttlig nordostlig vind”.

Många minns det inte.

Men en gång i forntiden var jag TV3:s förste manlige väderpresentatör. Rätt snygg och med glimten i ögat, var det nog en och annan tittare som tyckte.

Vi sände från ganska sunkiga lokaler i Värtahamnen i Stockholm och förutom att presentera högtryck och nederbörd gjorde jag även inslag för kanalens nyhetsprogram TV3 Direkt.

Att arbeta med tv var kul, rätt omväxlande, och något jag några år senare skulle fortsätta med då jag värvades som dragplåster till TV400. Är det någon som minns den i dag nedlagda kanalen som förutom Daniel Nyhlén även sände Jerry Springer och David Letterman?

TV4-gruppen slog verkligen på stora trumman när det var dags för lansering. De klistrade upp gigantiska, omkring 200 kvadratmeter stora, reklamvepor på huskropparna vid Stureplan där jag på jättebilder i välskräddad kostym frontade kanalens nya satsning.