Mest läst just nu:

Chockbeskedet på drottning Silvias födelsedag

Den bästa gåvan av alla kom som en chock.
Drottning Silvia blev fint hyllad på sin födelsedag.
Men det var en hälsning och ett besked som förändrade allt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2020-12-23 kl 22:52 |

ProvaPremium

Som bekant drabbar det kinesiska dödsviruset både fattig och rik. Kungafamiljen har tvingats till isolering – kung Carl Gustaf, 74, och drottning Silvia, 77, var länge i sträng karantän på Stenhammars slott utanför Flen.

Nu har vårt uppskattade kungapar återvänt till huvudstaden och Drottningholms slott men hela tiden ligger det dödliga viruset och lurar. Nu senast smittades prins Carl Philip, 41, och prinsessan Sofia, 36, men de unga kungligheterna uthärdade den otäcka covid-19-sjukdomen galant.

Bild 1 av 6

För drottning Silva kom beskedet på födelsedagen som en stor chock.

Bild 2 av 6

Drottningens födelsedag började bra. Kung Carl Gustaf uppvaktade sin älskade hustru på sängkanten.

Bild 3 av 6

Drottning Silvia fick en kopp te och en bit Stollen-kaka. Den vackra kungligheten är som besatt av det tyska bakverket.

Bild 4 av 6

Glädjen visste nästan inga gränser när drottning Silvias nära vän Roger "Royal Roger" Lundgren hörde av sig med en fin hälsning.

Bild 5 av 6

Roger "Royal Roger" Lundgren är Skandinaviens mest kunnige hovexpert och han är mycket respekterad i både hov- och journalistkretsar. Här är han med den dynamiske festfixaren Alexander Erwik.

Bild 6 av 6

Här är Roger Lundgrens hälsning som kom som ett chockartat besked för drottningen som saknat sin vän så innerligt under coronapandemin.

För vår monark och hans vackra drottning är läget annorlunda. Även om de bägge är synnerligen hälsosamma, smärta och raska så slår sjukdomen så olika och det finns inga garantier.

Därför tvingades vår drottning att fira sin 77:e födelsedag i stillhet. Silvia blev dock uppvaktad av sin älskade Carl Gustaf med en kopp te och en liten bit Stollen-kaka på morgonen.

Vår drottning är som bekant nästintill besatt av det tyska bakverket och ingen jul känns komplett om vår drottning inte får smaka den traditionella fruktkakan.