Hovet bekräftar Madeleines corona-flyktplan

Flyktplanerna är klara.
Nu bekräftar hovet att prinsessan Madeleine kan komma att evakueras.
Den svenska kungligheten förbereder sig på en corona-reträtt från USA.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

TImo Lahti

| 2020-03-29 kl 11:23 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna avslöjade att prinsessan Madeleine, 37, eventuellt kommer evakueras från Miami om corona-lägget blir kritiskt.

USA är hårt drabbat och president Donald Trump, 73, överväger nu att sätta hela New York i karantän. Många New York-bor har flytt till Florida och man fruktar nu att delstaten kommer bli nästa smitthärd.

Bild 1 av 11

Ett intensivt arbete pågår för att kunna evakuera prinsessan Madeleine från Florida.
Bild 2 av 11

Eventuellt kommer Chris O'Neill stanna kvar för att försvara parets hem i Pinecrest utanför Miami.
Bild 3 av 11

Chris O'Neill är redo, amerikanen har enligt uppgift köpt en "shotgun", ett hagelgevär med förkortad pipa. Sedan tidigare uppges Chris äga en pistol. Det är mycket vanligt att amerikaner äger vapen.
Bild 4 av 11

Prinsessan Madeleine längtar hem till tryggheten i Sverige.
Bild 5 av 11

Prinsessan Madeleine och hennes fasters man Tord "Tosse" Magnuson kom varandra nära efter inbrottet och de har en fortlöpande kontakt under den pågående corona-krisen, enligt uppgifter till Stoppa Pressarna. Tosse är bra på att lugna och dessutom har han en härlig humor som Madeleine uppskattar. Samtalen med Tosse blir ett välkommet avbrott i vardagen.
Bild 6 av 11

Familjens hus ligger i en gated community men om det blir plundringar och upplopp kommer polisen eventuellt inte kunna skydda invånarna.
Bild 7 av 11

Lyxvillan är på 600 kvadratmeter och Chris tolererar inte att någon återigen gör intrång i deras hem.
Bild 8 av 11

Madeleine vill helst av allt att Chris följer med till Sverige men hon har respekt för att han vill försvara deras hem. Dessutom har familjen ett akvarium som Chris inte bara vill lämna vind för våg. Amerikanen är mycket förtjust i akvariefiskar och något av en konnässör på området. Chris dröm är att kunna köpa en asiatisk arowanan men det är världens dyraste akvariefisk som går loss på 2.5 miljoner kronor och det tycker Madeleine är lite väl magstarkt.
Bild 9 av 11

Kungen är oroad för sin dotter och står i ständig kontakt med henne samtidigt som han är med och utformar hennes flyktplaner. Det ska vara kungen som kom på lösningen med att prinsessan först flyr med båt till Bahamas därefter tog Silvia kontakt med EF-miljardären Bertil "Slickepottmiljardären" Hult som är redo att flyga ut Madeleine från Bahamas..
Bild 10 av 11

Madeleine ringer kungafamiljen flera gånger om dagen. Hon har väskorna packade.
Bild 11 av 11

Chris O'Neill går igenom säkerheten i hemmet och amerikanen är minutiös. Amerikanen har inte någon militär bakgrund men han imponerar på sin omgivning med sin planläggning.

Prinsessan Madeleine och hennes familj håller sig i lyxvillan på 600 kvadratmeter i gated communityn i Pinecrest i Miami men man förbereder sig på det värsta.
– Familjen mår bra och följer de instruktioner som gäller för landet där de bor. Självklart är det mycket kontakt digitalt med Sverige, säger hovets informationschef Margareta Thorgren, 56, till Hänt.