Katastrof-beskedet som chockar Madeleine

Folkets dom har kommit.
Prinsessan Madeleines lyxflytt till Florida har skadat allmänhetens förtroende för henne.
Nu ifrågasätter allt fler hennes rätt till apanage.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Johan Bergström

| 2019-02-06 kl 16:15 |

ProvaPremium

Det är tidningen Svensk Damtidning som i samarbete med det ansedda undersökningsföretaget Kantar Sifo låtit göra en stor undersökning om hur vi svenskar ser på de kungliga.

Man har frågat om synen på apanaget men även på de kungliga titlarna. Sammanlagt 1128 slumpvis utvalda svenskar har deltagit i undersökningen, vilket ger den en stor tillförlitlighet ur ett statistiskt perspektiv.

Bild 1 av 6

Nu har svenska folket tröttnat på lyxprinsessan. Madeleine får rekordlågt förtroende i en stor Sifo-undersökning – beställd av Svensk Damtidning.
Bild 2 av 6

Chris O'Neill avskyr att vara i Sverige och företräda kungafamiljen. Attityden verkar ha smittat av sig på hustrun som gör allt för att slippa jobba.
Bild 3 av 6

Att ligga vid poolen och fingra på mobilen är roligare än att företräda det skattefinansierade kungahuset.
Bild 4 av 6

Sedan Victoria-dagen den 14 juli förra året har prinsessan Madeleine haft ett (!) officiellt uppdrag när hon for till New York för att gå på en galamiddag.
Bild 5 av 6

Prinsessan Madeleines arrogans drabbar även hennes barn som får rekordlåga förtroenderöster vad avser deras rätt till titlar.
Bild 6 av 6

Prinsessan Madeleine valde att utebli från Nobelfesten. En dröm för vanligt folk men inte ens världens finaste fest väcker prinsessans pliktkänsla till liv.

Den svenska kungafamiljen har just nu sammanlagt 15 medlemmar om man räknar kung Carl Gustaf, 72, drottning Silvia, 75, och deras barn samt barnbarn.

Två klara favoriter utkristalliserar sig hos det svenska folket: Kungen och Victoria, 41. Av de tillfrågade tyckte 64 procent att kungen har rätt till statligt stöd (apanage). Kronprinsessan flåsar pappa i nacken med 60 procent av svenskarna som stöttar hennes rätt till apanage.