Brott och straff

Paolo Roberto indragen i Sommerlaths sexhärva

Ska han aldrig få ro?
Nu dras Paolo Roberto in i Patrick Sommerlaths snaskiga sexhärva.
Den tidigare proffsboxaren är inte nöjd.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-11-19 kl 11:59 |

ProvaPremium

Det var i maj 2020 som polisens spanare såg Paolo Robert, 54, gå in till en lägenhetsbordell på Östermalm vid 19-tiden på kvällen. Den tidigare TV4-stjärna greps i ”Operation: torsk” när han lämnade den rumänska kvinnan efter drygt 30 minuter.

Efter att i flera timmar ha förhörts i baksätet på en civil polisbil föll Paolo Roberto till föga och erkände – han hade köpt sex.

Bild 1 av 9Paolo Roberto Sommerlath Stor - Stoppa Pressarna

Nu dras Paolo Roberto in i sexhärvan kring kungasläktingen Patrick Sommerlath.
Bild 2 av 9Patrick Sommerlath Bordellkvinnan Stor3 - Stoppa Pressarna

Här ser vi riksmarskalken, Hans Excellens Fredrik Wersäll och en papperskorg med en hundbajspåse med använda kondomer. Det är den nya verkligheten som den tidigare hovrättspresidenten numera associeras med efter sexköpsskandalen med Patrick Sommerlath.
Bild 3 av 9Patrick Sommerlath Bordellkvinnan Stor2 - Stoppa Pressarna

Här är kungen och infrysta kondomer från thaisalongen som Patrick Sommerlath besökte.
Bild 4 av 9Patrick Sommerlath Bordellkvinnan Stor1 - Stoppa Pressarna

Här ser vi drottning Silvia till vänster och till höger ser vi en påse med 27 använda kondomer från salongen där hennes brorson fick hjälp med sin onda rygg.
Bild 5 av 9PAtrick Sommerlath Bordellkvinnan Stor - Stoppa Pressarna

Bordellkvinnan från thaisalongen som tog emot en extra swish från Patrick Sommerlath väljer att berätta sanningen.
Bild 6 av 9Patrick Sommerlath Slottet Stor - Stoppa Pressarna

Polisen misstänker att Patrick Sommerlath gömde sig på slottet hela tiden. Nu ökar pressen på kungen och drottningen och i kövattnet av bordellhärvan kommer utredningen mot Kjell Jansson.
Bild 7 av 9Patrick Sommerlath Forhor Stor - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna publicerar exklusivt hela polisförhöret med Patrick Sommerlath. Drottning Silvias brorson var misstänkt för att ha köpt sex.
Bild 8 av 9Niclas Wahlgren Krav Pernilla Stor - Stoppa Pressarna

Pernilla Wahlgren gick hårt åt Paolo Roberto när han togs för sexköp. Många krävde att hon skulle behandla sin bror på samma sätt, hon valde dock att tiga.
Bild 9 av 9paolo roberto bordellen stor - Stoppa Pressarna

Polisens spanare kunde se hur Paolo Roberto smög in i porten till fastigheten där bordellen ligger. Sedan var han fast. Nu misstänks ännu en kändis för sexköp.

Väl hemma i villan i Nacka söder om Stockholm dröjde det inte länge förrän den tidigare så populäre programledaren blev fullständigt massakrerad på sociala medier.

Van vid att ta smällar

Paolo Roberto blev av med samtliga sina uppdrag och alla samarbetspartners och hans dåvarande flickvän bröt med honom.

Som gammal proffsboxare var Paolo van vid att ta smällar och efter att ha legat lågt i ett par veckors tid började han så sakteliga bygga upp en ny verksamhet.

Idag driver Paolo Roberto en framgångsrik import av italienska delikatesser, han lagar mat vid event och är fullbokad som personlig tränare. Snart, den 3 december, öppnar han återigen en restaurang – han är sannerligen tillbaka.

Allting ser ljust ut – då dras Paolo Roberto in i Patrick Sommerlaths, 52, sjaskiga sexhärva.

Kungavännen åtalades för misstänkt sexköp efter att han besökt en thaisalong på Östermalm i Stockholm i november 2021.

Först den 8 november kom åtalet mot drottning Silvias, 79, brorson – då var det bara fyra dygn kvar innan brottet skulle preskriberas.

Patrick Sommerlath, som hela tiden hävdat sin oskuld, gömde sig från polisen när de skulle delge honom åtalet. Han påstår själv att han stuckit utomlands men polisen misstänkte han uppehöll sig på Drottningholms slott där han bor tillsammans med kungaparet.

Hovet lade i inte två strån i kors för att hjälpa polisen – tvärtom man kom med motstridig information och ett tungt ansvar faller på riksmarskalk Fredrik Wersäll, 72.

Här högste ansvarige tjänsteman vid hovet och väljer att avsluta sin långa och framgångsrika karriär som jurist på ett sorgligt och solkigt sätt.

Riksmarskalken kommer för evigt associeras med sexköp, använda kondomer och glidmedel istället för att ha varit i hovrättspresident och riksåklagare.

Kung Carl Gustaf, 77, och drottning Silvia har inte varit ett dugg bättre de. Kungaparets brist på engagemang för att hjälpa polisen eller svara på mediers frågor är minst sagt anmärkningsvärt.

En skugga av skam drar in över vår monarki och drottning Silvia kan aldrig mer med trovärdighet kunna ha några som helst synpunkter på trafficking eller prostitution.

Poliser som arbetar mot människohandel var med vid tillslaget mot bordellen där Patrick Sommerlath, enligt egen utsaga, köpte en ergonomisk kudde. Kanske han kan låna ut den till Silvia någon gång?

Och som om det inte räcker med att kungaparet har fått trubbel tack vare sin släkting. Nu dras Paolo Roberto in i sexhärvan.

Tidningen Expressens biträdande chefredaktör Karin Olsson, 44, skriver till den forne ”Kungen av Kungsan” på hans sociala medier:

– Jag undrar om du vill skriva en debattartikel om Patrick Sommerlath och hans fall. Det blir ju enorm press nu kring honom. Är det rimligt?, frågar sig Karin Olsson i meddelandet till Paolo Roberto.

Gav rättsväsendet en chans

Karin Olsson, som varit mycket skarp i sin kritik mot kungaparets minst sagt tveksamma (icke-) agerande, fortsätter:

– Vad bör allmänheten/medierna reflektera över? Vore värdefullt med ditt perspektiv.

Paolo Roberto blir inte road av förfrågan – tvärtom. Han blir så rasande att han lägger ut Karin Olssons fråga samt sitt svar till Expressens biträdande chefredaktör.

– Du menar att jag skulle skriva en debattartikel för tidningen som stod på min tomt efter mitt sexköp och sedan jagade mig i typ tre år, inleder Paolo sitt svar.

Han fortsätter:

– Du har missat vilken ras (här avser Paolo ”art”, inte ”ras”, reds. anm.) jag till tillhör! Är en man och inte en hund, avslutar Paolo Roberto.

Till skillnad från Patrick Sommerlath så gav Paolo Roberto rättsväsendet chansen att pröva hans skuld precis som Niclas Wahlgren, 58, nyligen gjorde – det länder dem heder.

För Patrick Sommerlath är det mest bedrövligt.

Missa inte flera kungliga nyheter på vår stora succésajt Allt om Kungligt!

Har du uppgifter om Patrick Sommerlath och hans livsföring? Vet du något om drottning Silvias dubbelmoral? Vet du något om Fredrik Wersäll som han vill dölja? Har du bilder, filmer eller ljudupptagningar? Kontakta Stoppa Pressarna här! Du är garanterad anonymitet och skyddad som källa i enlighet med grundlagen. Alla tips som leder till publicering arvoderas.