Brott och straff

Patrick Sommerlaths bordellkvinna talar ut

Det finns mer att berätta.
Nu avslöjas kvinnan som tog betalt av Patrick Sommerlath på thaisalongen – hon erkänner att hon sålt sex.
Åklagaren räknade med en fällande dom mot kungavännen – som dock slipper åtal efter att han flytt från polisen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-11-18 kl 18:21 |

ProvaPremium

Sexskandalen skakar kungahuset. Kung Carl Gustaf, 77, och drottning Silvia, 79, vägrar svara på medias frågor om använda kondomer, spermahundar och glidmedel.

Och det finns många frågor att ställa. Värst är det för drottning Silvia som i fler år har påstått att hon är engagerad i kampen mot trafficking och prostitution – tyvärr ekar hennes ord väldigt tomt idag.

Bild 1 av 12

Bordellkvinnan från thaisalongen som tog emot en extra swish från Patrick Sommerlath väljer att berätta sanningen.
Bild 2 av 12

Här ser vi drottning Silvia till vänster och till höger ser vi en påse med 27 använda kondomer från salongen där hennes brorson fick hjälp med sin onda rygg.
Bild 3 av 12

Här är kungen och infrysta kondomer från thaisalongen som Patrick Sommerlath besökte.
Bild 4 av 12

Här ser vi riksmarskalken, Hans Excellens Fredrik Wersäll och en papperskorg med en hundbajspåse med använda kondomer. Det är den nya verkligheten som den tidigare hovrättspresidenten numera associeras med.
Bild 5 av 12

Här är den 45-åriga kvinnan som endast "gör avrunkningar" och som Patrick Sommerlath swishade 1 000 kronor till.
Bild 6 av 12

Stoppa Pressarna avslöjade att ännu en kungavän har varit indragen i en sexhärva med prostituerade kvinnor. Det är en profilerad adelsman som erkänt och dömts för sexbrott.
Bild 7 av 12

Niclas Wahlgren var man nog att ta sitt straff. Patrick Sommerlath höll sig undan åtal till dess att hans misstänkta sexbrott var preskriberat.
Bild 8 av 12

Patrick Sommerlath träder fram och berättar sin version av hela sexköps-skandalen. Dessvärre kommer han med en uppenbar lögn, mitt framför chefredaktör Johan T Lindwall.
Bild 9 av 12

Nu uttalar sig kung Carl Gustaf för första gången sedan den misslyckade polisjakten på kungasläktingen Patrick Sommerlath.
Bild 10 av 12

Nu kröner han sin karriär som jurist med en sjaskig sexskandal där hovet och kungaparet inte gjort ett dyft för att hjälpa polisen. Minnet av Fredrik Wersälls livsgärning blir för alltid förändrat.
Bild 11 av 12

Drottning Silvia fick panik när hon fick en fråga om det misstänkta sexköpet. Kungligheten vägrade svara och nu växer skandalen. Drottningen kan aldrig mer med trovärdighet ha synpunkter på trafficking eller prostitution.
Bild 12 av 12

Polisen misstänker att Patrick Sommerlath gömde sig på slottet hela tiden. Nu ökar pressen på kungen och drottningen och i kövattnet av bordellhärvan kommer utredningen mot Kjell Jansson.

Man kan tycka att drottningen kunde påtalat för sin brorson att han skulle se till att bli delgiven av polisen. Patrick Sommerlath har varit som en son för Silvia ända sedan han flyttade in hos kungafamiljen när han var blott 15 år.

Motstridig information

Hovet i övrigt verkar inte ha lyft ett finger för att hjälpa polisen – snarare tvärtom. Man gav väldigt motstridig information om var Patrick Sommerlath befann sig under polisjakten.

Först hette det att han var på Drottningholms slott, sedan att han åkt till Los Angeles samma dag som åtalet kom – onsdagen den 8 november. Sedan ändrade sig hovet igen och påstod att Sommerlath flytt redan på tisdagen.