Brott och straff

Patrick Sommerlaths fräcka lögn i sexköps-intervjun

Det gäller att se upp.
Svensk Damtidning fick första intervjun med Patrick Sommerlath efter polisjakten med sexköpsåtalet.
Men det chefredaktören missar är kungavännens fräcka och uppenbara lögn.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-11-17 kl 12:41 |

ProvaPremium

Det var Stoppa Pressarna som var först med att avslöja att det var Patrick Sommerlath, 52, som var åtalad som misstänkt för att ha köpt sex.

Drottning Silvias, 79, brorson misstänktes för att ha köpt en ”extra tjänst” i samband med att han besökte en massagesalong på Östermalm i Stockholm i november 2021.

Bild 1 av 13

Patrick Sommerlath träder fram och berättar sin version av hela sexköps-skandalen. Dessvärre kommer han med en uppenbar lögn, mitt framför chefredaktör Johan T Lindwall.
Bild 2 av 13

Nu uttalar sig kung Carl Gustaf för första gången sedan den misslyckade polisjakten på kungasläktingen Patrick Sommerlath.
Bild 3 av 13

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall hamnade i bråk med TV4:s Henrik Alsterdal.
Bild 4 av 13

Nu kröner han sin karriär som jurist med en sjaskig sexskandal där hovet och kungaparet inte gjort ett dyft för att hjälpa polisen. Minnet av Fredrik Wersälls livsgärning blir för alltid förändrat.
Bild 5 av 13

Nu kan han tvingas flytta. Hovet öppnar upp för en diskussion kring Patrick Sommerlaths framtid på Drottningholms slott. Den skandaliserade brorsonen till drottning Silvia höll sig undan åtalet där han var misstänkt för sexköp.
Bild 6 av 13

Drottning Silvia fick panik när hon fick en fråga om det misstänkta sexköpet. Kungligheten vägrade svara och nu växer skandalen. Drottningen kan aldrig mer med trovärdighet ha synpunkter på trafficking eller prostitution.
Bild 7 av 13

Polisen misstänker att Patrick Sommerlath gömde sig på slottet hela tiden. Nu ökar pressen på kungen och drottningen och i kövattnet av bordellhärvan kommer utredningen mot Kjell Jansson.
Bild 8 av 13

Stoppa Pressarna kan avslöja att drottning Silvia har talat med Patrick Sommerlath efter polisens misslyckade jakt på honom.
Bild 9 av 13

Polisen ville göra en husrannsakan på Drottningholms slott men stoppades av tingsrätten.
Bild 10 av 13

Jakten är över. Polisen lyckades aldrig hitta Patrick Sommerlath. Kungasläktingen slipper rättegång för det misstänkta sexköpet.
Bild 11 av 13

Stoppa Pressarna publicerar exklusivt hela polisförhöret med Patrick Sommerlath. Drottning Silvias brorson var misstänkt för att ha köpt sex.
Bild 12 av 13

Leif GW Persson är inte nöjd med hur den misstänkte sexbrottslingen Patrick Sommerlath har hanterats av polisen. Kungen uppges ha skyddat honom från de rättsvårdande myndigheterna.
Bild 13 av 13

Stoppa Pressarna avslöjade var Patrick Sommerlath eventuellt gömmer sig.

Åtalet kom nästan på dagen två år senare och kungavännen gjorde sig oanträffbar för polisen.