- Senaste nytt från kändispressen

Prins Daniels heta dröm-män: Vi har hela listan

Claes Elfsberg eller Ernst Kirchsteiger?
Det finns en mängd äldre herrar som är lämpade för att ta hand om prins Daniel.
Stoppa Pressarna har hela unika listan med tänkbara kandidater.
Frågan är vad Victoria säger om saken... 

Stoppa Pressarna kunde häromdagen avslöja att prins Daniel, 45, önskar att en äldre, distingerad och erfaren äldre man tar över som ny hovmarskalk och chef för kronprinsessan Victorias, 41, hovstat.

 • Prins Daniel vill att nästa chef för kronprinsessan Victorias hovstat ska vara en äldre distingerad herre. Stoppa Pressarna har hela drömlistan med 20 heta äldre män som vet vad de vill.

 • Ernst Kirchsteiger förknippar vi med mys och det har han lyckats kapitalisera på. Nu kan han bli mentor åt prins Daniel.

 • Lasse Berghagen har varit en folkkär artist sedan 60-talet. Nu kanske det är dags att prova något nytt och ta en tjänst vid hovet? Hustrun Eva skulle nog inte misstycka även om det blir många sena kvällar med prins Daniel.

 • Pehr G. Gyllenhammar är en riktig alfahanne och vore en utmaning som heter duga för prins Daniel.

 • Glenn Hysén vore en riktigt högoddsare. Men prins Daniel skulle få en skojfrisk mentor som dessutom är vältränad och sportig. Camilla Lendott hade nog tyckt det vore spännande att få flytta till huvudstaden och inkvarteras vid hovstallet på Östermalm i Stockholm.

 • Mamma Mia! Lucio Benvenuto skulle bli en prydnad vid hovet. Och tänk vilket pastamys det blir för prins Daniel efter en lång arbetsdag!

 • Lennart Persson är en rutinerad journalist och skulle kunna hjälpa Daniel med mycket. Nyamko Sabuni ser ju ut att bli Liberalernas partiledare så hon kommer vara så arbetsbelastad så hon är nog bara glad om Lennart ägnar mycket uppmärksamhet åt prins Daniel.

 • Lång och stilig. Christer Ulfbåge och Daniel skulle kunna ha härliga golfrundor med en öl i bastun efteråt.

 • Claes Elfsberg, här med hustrun Monica, vore mumma för Daniel.

 • Jan Scherman, här med Elisabeth Tarras-Wahlberg, kan lotsa prins Daniel genom livet. Men den där kepsen får han nog lämna hemma...

 • Nestorn bland hovreportrar Sten Hedman skulle verkligen vara nyttig för Daniel. Sten gillar att busa till det och han och prinsen skulle kunna ha sina egna små upptåg för att lätta lite på trycket som det innebär att vara kunglig.

 • Kändisreportern och vimmelmästaren Leif Schulman, här med hustrun Ann, vet hur skvallerpressen fungerar och han kan lotsa prinsen genom blindskären.

 • Med Ingvar Oldsberg vid sin sida skulle inte prins Daniel få en tråkig sekund. Först måste Oldsberg bara bli frisk. Frågan är om Silvia skulle gilla göteborgaren på slottet?

 • En drömkandidat. Stilige Bengt Magnusson med sin trygga basstämma skulle vara perfekt för Daniel. Det skulle riktig mullra på slottet.

 • En outsider. Tony Irving är nog inte sannolik men visst vore det ett vågat val? Tänk er själva: Tony och Daniel i en svängig rumba!

 • Leif GW Persson har koll på saker och ting och prins Daniel skulle ha en riktigt trygg hane att be om råd. Professorns sviktande hälsa kan dock ställa till det i relationen till prinsen.

 • Stellan Skarsgård vore ett spännande val som chef för kronprinsessans hovstat. Han har mycket internationella kontakter.

 • Tidigare utrikesministern och toppdiplomaten Jan Eliasson skulle klara jobbet charmant. Honom skulle nog även kronprinsessan Victoria acceptera utan knot eller styng av svartsjuka.

 • Carl Jan Granqvist är en riktig gentleman av den gamla skolan och han och Daniel hade kunnat haft mysiga vinkvällar i någon källare på slottet när höstmörkret faller på.

 • Tord "Tosse" Magnuson är van vid att vara mentor åt yngre män och kan allt kring de kungliga. Möjligen skulle han ha lite svårt att ryta ifrån då han redan är så känslomässigt involverad i kungafamiljen.

 • Loa Falkman vore härlig att ha på slottet. Daniel skulle få fin hjälp med magstödet och hur man uppträder offentligt. Bilder: TT

Det står klart att Karolin A. Johansson, 39, ska sluta och nu behöver hovet hitta en ersättare. Enligt uppgifter till Stoppa Pressarna hoppas nu Daniel intensivt på att det blir en trygg och stabil man, gärna en riktig silverräv.

LÄS MER: Madeleines vilda spritfest med maken Chris – se den exklusiva filmen här! 

Prinsen har tidigare dragits till äldre män vilket blev tydligt när han valde Bernt Magnusson, 78, som mentor redan 2005. Den forne läromästaren var vid tillfället 63 år och mycket stilig med sitt gråa tjocka hår, bländvita tänder och en klädsam solbränna. Hans kraftfulla hakparti gav honom en manlig look likt Cary Grant.

Åldersskillnaden var inget de brydde sig om, det skapade snarare en spännande dynamik där erfarne Bernt fick en kick av Daniels ungdomliga entusiasm och energi, medan prinsen kände sig lugn, trygg och omhändertagen av den äldre mannen med den bestämda viljan och det målmedvetna förhållningssättet.

Med Bernt kunde Daniel vara sig själv och helt avslappnad avslöja sina innersta tankar, drömmar och fantasier. Han visste att han kunde lita på Bernt. Det som sades och skedde mellan dem, stannade mellan dem.

LÄS MER: Därför lämnade Kristin Kapsersen sin "Let´s dance"-Calle

Nu hoppas prinsen på att någon med Bernts profil och resning ska ta över rollen som chef för kronprinsessan Victorias, 41, hovstat. Och det finns en mängd spännande kandidater som skulle kunna vara lämpliga.

Stoppa Pressarna kan nu publicera den ultimata drömlistan för Daniel. Och det är en salig blandning av mysiga män som har olika styrkor och svagheter. En sak har de gemensamt: de är alla äldre livserfarna herrar – precis som prinsen vill ha det.  

1. Krögaren och tv-profilen Carl Jan Granqvist, 73, kan fylla prinsens behov av någon som kan ge honom råd kring vett- och etikett. Carl Jan är en mästare på att få folk att trivas och vi kan riktigt se hur han och Daniel på kvällskvisten korkar upp en utsökt "7 Deadly Sins", ett rött fruktigt vin med inslag av blåbärssylt, mjölkchoklad, kryddnejlika och vanilj. Perfekt till lammkött. 

2. Den forne TV4-vd:n och journalisten Jan Scherman, 69, är en erfaren karl med hårda nypor. Han kan media på sina fem fingrar och skulle bli ett bra skydd för Daniel. Exempelvis tvekade han inte att slå Silvia, 75, på fingrarna när hon genom ett personligt brev försökte få honom att överge sina journalistiska principer då kanalen granskade drottningens nazist-pappas förflutna. 

LÄS MER: Drottning Silvias nära vänskap med porrstjärnan "Fröken Sug"

Det som talar emot Scherman är att han är en stridbar debattör med vassa åsikter, något som kungahuset avskyr. 

3. Polisprofessorn och författaren Leif GW Persson, 74, är stabil, lugn och erfaren. Professorn är även klok som en bok och älskad av svenska folket. Möjligen ligger hans popularitet honom i fatet då det finns risk att han skulle få mer uppmärksamhet än Daniel, något som prinsen avskyr. Det är vida känt att uppstickaren från Ockelbo lider av att ständigt stå i hustruns skugga. 

Dessutom är Leif GW:s hälsoproblem ett bekymmer. Det skulle kunna bli så att Daniel får ta hand om GW snarare än tvärtom. Det är tveksamt om professorn skulle orka alla statsbesök och de förfärliga kullerstenarna på slottsbacken. Trots käppen. 

4. SVT-nestorn Claes Elfsberg, 70, är en riktig drömkandidat. Stilig som få, erfaren och lugn. Med varlig hand kan han lära prinsen hur livet fungerar och vi kan redan nu höra Claes trygga nyhetsstämma i slottskorridorerna när han kallar Daniel till ett möte på tu man hand. Claes är också omtyckt av både drottningen och kronprinsessan, så ingen svartsjuka skulle blossa upp med honom vid rodret.

LÄS MER: Känsliga bilder på Camilla Läckberg sprids på nätet – deckardrottningen ursinnig

5. En outsider och något av en dark horse är inredaren Ernst Kirschsteiger, 61. Det skulle definitivt bli mysigare på slottet med Ernst. Men räcker det med tända ljus och lingondoftande bastu-tvål? Den gänglige Örebroaren är nog lite för mjuk för Daniel som vill ha någon med en mer bestämd vilja.

6. Journalisten Sten Hedman, 77, är en av våra mest rutinerade hovreportrar och han skulle kunna gå direkt in i tjänsten. Sten Hedman är en riktig distingerad gentleman med en härlig glimt i ögat. Han kan vara bestämd men samtidigt mild mot prinsen – en härlig och spännande kombination. Sten kan också skvallerpressen in i minsta detalj och skulle vara ett dödligt vapen i kriget mot kändisjournalisterna. 

7. En riktig högoddsare är Glenn Hysén, 59. Göteborgaren saknar all formell kompetens för uppdraget, men med honom det hade blivit roligt och "gött". Och dessutom kul för Göteborg att känna att de är med i matchen.

Utseendet är det definitivt inget fel på. Glenn är en stilig och vältränad man med grå kalufs. Fotbollsprofilen och Daniel skulle kunna köra svettiga pass i gymmet tillsammans för att sedan sedan tjôta loss i bastun med en kall bira efteråt. Det kan ju inte bli bättre än så... 

LÄS MER: Mystiken kring Chris O'Neills frånvaro tätnar

8. Om filmstjärnan Stellan Skarsgård, 68, bllir mätt efter alla Hollywood-framgångar så kan jobbet vid slottet skulle locka. Det är inte ovanligt att herrar med pondus avslutar sina framgångsrika karriärer vid hovet. För Daniel vore det spännande med Skarsgårds internationella erfaranhet. Dessutom har ju Stellan sedan många år sommarställe på Öland så där har de ytterligare en gemensam beröringspunkt. Där kan killarna kika in till varandra för lite hett grillmys om kvällarna. 

9. En annan högoddsare är "Let´s dance"-profilen Tony Irving, 52. Den fånige britt-svensken är möjligen något för ung för Daniels smak, men han kan ju lära prinsen både att dansa och öva upp den knackiga engelskan.Tänk er själva: Tony och Daniel i en svängig rumba i Vita havet. Frågan är om kungahuset skulle stå ut med David Hellenius, 45, elaka skämt om saken? 

10. Trygge nyhetsankaret Bengt Magnusson, 68, tävlar i samma kategori som sin rival Claes Elfsberg. Men Bengt Magnusson känns mer maskulin med sin mörka stämma och har exakt den maskulina framtoningen som Daniel är så svag för. Här får förmodligen SVT böja sig för TV4-giganten. 

LÄS MER: Martin Timell på krigsstigen – stämmer TV4 på tio miljoner kronor

11. En annan journalist med passande profil är tidigare SVT-medarbetaren Lennart Persson, 64. Han står dessutom utan jobb nu när hans flickvän Nyamko Sabuni, 49, kandiderar som partiledare för Liberalerna. SVT har satt stopp för för Lennart i tv-rutan, men vi är övertygade om att han skulle gå hem på slottet med Daniel. Dessutom uppges Silvia vara svag för honom: "So ein schöner man!"

12. Men varför gå över ån efter vatten? Släktingen Tord ”Tosse” Magnuson, 78, bor ju bara ett stenkast från slottet. Tosse vore en utmärkt mentor åt Daniel med tanke på att han är uppenbart förtjust i att hjälpa yngre män. Han har ju bland annat varit en framgångsrik och följsam mentor åt Järva-veckans grundare Ahmed Abdirahman, 33, som Tosse föll handlöst för när de träffades i New York. Då var den bildsköne somaliern knappt tjugo år fyllda.

Tosse och Daniel känner varandra sedan hans intåg i kungafamiljen och prinsessan Christinas, 75, make kan verkligen spelet bakom kulisserna. Han är mycket diskret, men det som talar emot Tosse är att han kan ha svårt att fatta de riktigt tuffa besluten som krävs i Bernadotte-familjen. Det gamla ordspråket "När kungen klappar lyssnar Tosse" blir förmodligen ett ordentligt handikapp vid Daniels sida. 

LÄS MER: Lena Ph:s omvälvande livsförändring efter bittra uppbrottet

13. En riktigt tungt supervärvning för Daniel vore den tidigare utrikesministern och toppdiplomaten Jan Eliasson, 78. Han är snygg som få och fyller dessutom den stackars Göteborgs-kvoten. Möjligen talar åldern emot Jan som ju faktiskt är jämnårig med prinsen gamle mentor Bernt Magnusson. Men det behöver ju inte vara en nackdel för prinsen...

14. Vimmelmästaren och Hänt i veckan-journalisten Leif Schulman, 72, är ett piggt och något oväntat namn. Leif har i många år arbetat för den kolorerade veckopressen och är en riktig gentleman med en mycket elegant klädstil som skulle gå hem under kungafamiljens galamiddagar. Han skulle också kunna förgylla Daniels vardag med trevliga vimmeltillställningar. Ett sista glas på Noppes bar ingår också i paketet innan Victoria ringer och undrar vart maken tagit vägen. 

15. Ett överraskande tillskott på listan är Lucio Benvenuto, 71 – mest känd som tidningsdrottnigen Amelia Adamos, 72, eldige italienske pojkvän. Lucio är utbildad och verksam frisör och prins Daniel skulle alltid se välklippt ut i Lucios sällskap. I dag är det ju lite sisådär med den saken. 

LÄS MER: Vi avslöjar: Fredrik Reinfeldts nya drömhus på kändisön

Dessutom är Amelias Lucio en rackare på att laga mumsig mat så han och Daniel skulle kunna ha härliga pastakvällar med tända ljus och avnjuta alle vongole i någon mysig slottsvrå. Lucio vore ett spännande val och hans italienska machoframtoning med ett stråk av sinnlig ömhet passar prinsen perfekt.

16. Den tidigare sportreportern Christer Ulfbåge, 77, bor numera i Portugal där han fördriver tiden med att spela golf i solen. Kanske han vill göra en insats vid hovet? Ulfbåge är ju van vid media och den långe och silverhårige tidigare sportankaret har ju sportintresset gemensamt med Ockelbo-sonen. Tänk att gå alla hålen tillsammans; måste vara en dröm för prinsen. 

17. Rutinerade programledaren Ingvar Oldsberg, 74, är en annan spännande göteborgare och vad vi har hört en favorit hos Daniel. Just nu har dock programledaren hälsoproblem och behöver operera både höfter och rygg så tidigast till senhösten kan han realistiskt tillträda som ny chef för kronprinsessans hovstat. Oldsberg är dock van att styra och ställa och det kan orsaka problem med framförallt Silvia som är van att få sin vilja fram på slottet.  

18. När vi ändå är igång så är allas vår älskade Lasse Berghagen, 74, är en vänlig och skojfrisk maskulin man som skulle få popuariteten för kungahuset att skjuta i höjden. 

LÄS MER: Bilden avslöjar: Prins Daniels härliga grabbmys med nattklubbsmannen

Sångaren, som kungen är mycket förtjust i, kan underhålla vid hovet, göra den berömda "blomman" vid middagsbordet för hela familjen och dra sina sköna historier som en riktig trivselspridare. Möjligen är han lite för mycket ”teddybjörn” för Daniel som egentligen är mer intresserad av lite mer viljestarka och dominanta äldre män.

19. En riktig gentleman som kan föra sig i de finare salongerna och samtidigt har en trygg och maskulin utstrålning är operasångaren och skådespelaren Loa Falkman, 71.

Operasångaren kan utan problem hjälpa prinsen med magstödet vid svåra tal och är dessutom en busig spelevink som prinsen skulle ha mycket kul med. Loa får självfallet ge upp Ica-reklamen om han börjar vid hovet. Eller så kanske han kan locka in Daniel i en bi-roll mellan hyllorna?

LÄS MER: Ewa Frölings chockerande sanning om Örjan Ramberg

20. Slutligen återstår ännu en göteborgare. En riktig tolvtaggare som inte räds något eller någon. Den tidigare Volvo-chefen Pehr G. Gyllenhammar, 84, hade varit en dröm för Daniel.

De bägge är ju dessutom småbarnsföräldrar så där kan de utbyta erfarenheter. Det som talar emot PG är att kanske är alltför mycket av alfahanne och alldeles för dominant för Daniels smak. Även den höga åldern sätter ett frågetecken kring den dynamiske industrimannen. På hovet vill man nämligen ha framförhållning och undvika onödiga rekryteringsprocesser. 

Den långa listan av spännande män glädjer förmodligen prins Daniel – men till syvende og sidst är det ändå kronprinsessan Victoria, som bestämmer. Det är ju trots allt hon som är "chefen".

Vi får hoppas att Victoria ser till makens behov av en äldre man och att hon inte låter sig bekommas av någon missriktad svartsjuka som bara blir destruktivt för alla parter. Det faktum att Daniel känner ett lugn tillfredsställelse i sällskap av en äldre trygg mentor ska inte behöva inkräkta på kronprinsessparets äktenskap.

LÄS MER: Carolina Gynnings erotiska midsommar med pojkvännen Viktor

I ett förhållande handlar om det ju om att ge utrymme åt varandra. En förebild för kronprinsessan i det sammanhanget skulle kunna vara drottning Margrethe, 79, som alltid såg till att ge framlidne prins Henrik rejält med svängrum för sina intressen och olika passioner.

LÄS MER: Bild-Extra: Leif GW Perssons härliga midsommar med familjen
LÄS MER: Sanna Lundells helevete med Mikael Persbrandt
LÄS MER: Elisabeth Tarras-Wahlbergs heta fredagsmys med känd bankdirektör fångat på bild

EXTRA: Spännade herrar med allt som prinsen söker! 

Kommentera: Prins Daniels heta dröm-män: Här är hela listan

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Fredrick Federley flyr från Björbo – säljer huset

Till slut blev det ohållbart.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att Fredrick Federley lämnar Björbo.
Den skandaliserade toppolitikern lägger snart ut sin vackra Dalagård till försäljning.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Chris O'Neill spårlöst försvunnen i Florida

EXTRA:

Amerikanen håller sig troligen undan frivilligt!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Prins Daniels tuffa comeback efter sjukdomen

EXTRA:

Kungligheten lyckades ta sig igenom prövningen!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Kungligt

Ny katastrof för prins Harry och Meghan

EXTRA: "De anklagar drottning Elizabeth!"

Kungligt

Kronprinsessan Victorias mentor i krislunch

BILD-EXTRA: "Det var en allvarlig stämning och de talade lågmält!"

Kungligt

Prins Andrew stämd för våldtäkt av 17-årig flicka

EXTRA: Avtalet som ska fria kungligheten!

Kungens nära vän hastigt avliden

EXTRA:

Affärsmannen Tim Genetay kände monarken sedan 60-talet!

Chris O'Neills mystiske dubbelgångare i Marbella

BILD-EXTRA: Jetset-svenskarnas förvirring på spanska solkusten!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Prinsessan Madeleines mardrömsbesked efter semestern med Chris

EXTRA: Hovet bekräftar den tråkiga nyheten!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Prinsessan Sofia hedrade sin döda vän på dopet

EXTRA:

Hela kyrkan rördes till tårar!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Prins Harry attackerad av Meghans pappa

EXTRA:

"Du är körd!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Carolas fräcka kupp mot kronprinsessan Victoria

BILD-EXTRA: Sångerskans överraskning för födelsedagsbarnet!

Prinsens pirriga möte med Benjamin Ingrosso

VI AVSLÖJAR: Daniel kan inte få nog av Benji Boy!

Experten tyder Chris O'Neills kroppsspråk med kungafamiljen

VI AVSLÖJAR: "Det är plågsamt att se!"

Prinsparets skarpa markering mot kungafamiljen

EXTRA: "Det här är oerhört känsligt och sorgligt!"

Chris iskyla mot prinsessan Madeleine efter återföreningen

EXTRA: "Han tittade knappt på henne!"

Kronprinsessan Victorias lyxdröm i skärgården

EXTRA: Bygger fyra hus och swimmingpool!

Prins Williams avsky mot Meghan Markle avslöjad

EXTRA: "Den där jäkla kvinnan!"

Så firar kronprinsessan Victoria midsommar i år

EXTRA: Därför blir det extra festligt för de kungliga!

Kungen visar upp sitt nya vrålåk för miljoner

EXTRA: "Jag tycker det är väldigt skojigt att åka bil!"

Meghan Markles nya attack på kungafamiljen

EXTRA: Amerikanskan kräver svar punkt för punkt!

Prins Harrys raseri mot prins Charles

EXTRA: Reagerade på pappas "svenska manöver"!

Chocken: Prinsessan Madeleine tillbaka i Sverige

EXTRA: Maken Chris lyser med sin frånvaro!

Kronprinsessan Victorias skarpa markering mot Peter Jihde

EXTRA: "Hennes sätt att tänka och jobba!"

Meghan Markle utsatt för ny attack av pappa

EXTRA: Thomas Markle skräder inte orden!

Kronprinsessan Victoria attackerad av serietecknare

EXTRA: "Olämpligt med hänsyn till smittorisken!"

Otäcka dödshotet mot drottning Margrethe

EXTRA: 45-årig man gripen av polis!

Prinsessan Estelles nya spännande uppdrag

BILD-EXTRA: Unga kungligheten syns allt mer!

Kronprinsessan Victorias annorlunda dag

BILD-EXTRA: Plötsliga förändringen som förvånande!

Madeleines oväntade revansch mot Chris

VI AVSLÖJAR: "En tydlig markering!" 

Prinsessan Madeleines mardrömsbesked i SVT

EXTRA: "Hovet borde titta på det här!"

Madeleines tuffa beslut – ska hon lämna Chris?

EXTRA: "Till slut går det inte längre!"

Prinsessan Madeleines fina kärleksgåva från Chris

EXTRA: "Kostar över 100 000 kronor!"

Silvia i chock: nära vännen allvarligt skadad

VI AVSLÖJAR: Drottningen informerades först av alla!

Stora oron för prinsessan Sofia efter skandalen

VI AVSLÖJAR: "Det är oerhört pinsamt!" 

Victorias hemliga plan med Oscar och Estelle

VI AVSLÖJAR: Saningen bakom de sockersöta bilderna! 

Prins Harry erkänner: "Jag tog droger"

EXTRA: Nu avslöjas den mörka sanningen om kungligheten!

Prinsessan Madeleine förkrossad efter Chris svek

VI AVSLÖJAR: "Situationen är ohållbar!"

Prins Harrys nya attack på prins Charles väcker ilska

EXTRA: Den här gången kan han ha gått för långt!

Victorias fina stöd till Sofia efter skandalen

VI AVSLÖJAR: Backar upp svägerskan i svåra stunden!

Carl Philip förkrossad över Sofias sexsvek

VI AVSLÖJAR: "Hela födelsedagen är förstörd!"

söndag 26 september 2021