Kungligt

Prinsessan Diana förutsåg sin egen död i bilkraschen

Det tog nästan sju år innan den brittiska polisen startade en utredning om prinsessan Dianas våldsamma och tragiska död.
När ”Operation Paget” var klar tre år senare fanns det en detalj i de 832 sidorna som nu väcker stor uppmärksamhet i en ny dokumentär.
Förutsåg Lady Diana sin egen död i en bilkrasch två år innan den skedde?

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Gittan Larsson

| 2022-08-19 kl 19:25 |

ProvaPremium

25 år efter hennes död når intresset kring ”Folkets prinsessa” nya höjder. Teorierna och nyheterna kring bilkraschen inne i Pont de l’Alma-tunneln i Paris tar liksom aldrig slut.

Med alkohol och ett hopkok av receptbelagda läkemedel i kroppen försökte chauffören Henri Paul skaka av sig förföljande paparazzi-fotografer. I över 100 kilometer i timmen kraschade Mercedes-bilen in i en pelare.

Bild 1 av 7

Nu framkommer sensationella uppgifter kring prinsessan Dianas död.
Bild 2 av 7

Det är snart exakt 25 år sedan ”Folkets prinsessa” Diana dog i våldsam och fasansfull krasch i en tunnel i Paris.
Bild 3 av 7

Den påverkade chauffören körde alldeles för fort för att försöka undkomma jagande paparazzi-fotografer.
Bild 4 av 7

Trots att alla officiella utredningar kommit fram till att händelsen var en ”fruktansvärt olycka” så är tvivlarna många och konspirationsteorierna frekventa gällande Dianas, pojkvännen Dodi Al-Fayeds och chaufförens död.
Bild 5 av 7

I en ny dokumentär ”The Diana Investigations” kommer sensationella uppgifter att Diana förutsåg att hon skulle dö i en bilkrasch redan två år innan hon faktiskt gjorde det.
Bild 6 av 7

Diana berättade det för sin advokat Viktor Mishcon, som sedan överlämnade anteckningen till polisen efter hennes död. Polisen gick till botten med ”Mishcon-anteckningen” i sin tre år långa utredning mellan 2004 och 2006.
Bild 7 av 7

John Stevens som ledde utredningen säger nu att han hoppas att dokumentären visar folk att polisen gjorde ett riktigt bra jobb och att de arbetade väldigt hårt under enorm press. Här ses han (med högt hårfäste) i dödstunneln under utredningen.

En chockad värld kunde konstatera att Lady Diana mist livet, liksom hennes pojkvän: den förmögne Dodi Al-Fayed samt den påverkade chauffören.