Ringen som kan bevisa kungens okända släkting

Johan Hultberg är övertygad om att han är släkt med kungen. 

En guldring, gjord av Napoleons juvelerare, som bilvårdaren ärvt kan nu utgöra ett viktigt bevis i det han påstår. 

– Hovet har ställt mycket frågor om just den, berättar han. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2017-12-19 kl 08:28 |

ProvaPremium

Det var i juli som Stoppa Pressarna kunde berätta att Johan Hultberg, 39, från Örnsköldsvik är övertygad om att han är släkt med kungafamiljen. 

Enligt Johan är hans farfar prins Wilhelm, hertig av Södermanland (1884-1965). Hans pappa berättade för honom om hur Gustaf V:s son hade en hemlig kärleksaffär med hans farmor, som inte bodde så långt bort från prinsens hem på Stenhammars slott.

Bild 1 av 11

Johan Hultberg hävdar bestämt att han är släkt med kungen. Nu menar han att guldringen han ärvde av sin far kan utgöra ett viktigt bevis.
Bild 2 av 11

Enligt Johan är hans farfar prins Wilhelm (t.h.) hertig av Södermanland. Hans pappa (t.v.) berättade för honom om hur Gustaf V:s son hade en hemlig kärleksaffär med hans farmor.
Bild 3 av 11

Johan gör nu allt för att försöka ta reda på sitt ursprung och lät en juvelerare granska den ring han ärvt.
Bild 4 av 11

Enligt experten bär ringen mästarstämpel av Napoleons juvelerare Marie-Etienne Nitot.
Bild 5 av 11

Kungafamiljen äger flera smycken gjord av den franske juveleraren. Bland annat kamédiademet som kronprinsessan Victoria bar under sitt bröllop 2010.
Bild 6 av 11

Även hennes faster, prinsessan Désirée, bar kamédiademet under sitt bröllop 1964 då hon gifte sig med Niclas Silfverschiöld.
Bild 7 av 11

Några år innan dess gifte sig prinsessan Birgitta vid en borgerlig ceremoni i Rikssalen på Stockholms slott den 25 maj 1961. Även hon bar diademet.
Bild 8 av 11

Johan Hultberg menar att det syns tydligt att han är släkt med prins Wilhelm.
Bild 9 av 11

Även Johans bror Tomas Hultberg menar att han tillhör kungafamiljen.
Bild 10 av 11

Hovet har erfarenheter av att personer hör av sig och hävdar att de är av kunglig börd.
Bild 11 av 11

"Det finns påstådda indicier från Hultberg, men det är inget som hovet kan eller ska agera på", säger informationschefen Margaretha Thorgren till Stoppa Pressarna.

När pappan dog 2001 efterlämnade han bland annat en ring med initialerna ”JB” där inskriptionen ”Bernadotte” står på insidan. Även Johans storebror Tomas Hultberg, 47, är säker på att även han är släkt med kungen och ville DNA-testa monarken för att reda ut saken. Något han avslöjade för Stoppa Pressarna i september.
– När jag var ung berättade min far att jag hade kungligt blod. Han visade mig ringen och sen dess har jag och min bror varit övertygade. Pappa skulle aldrig ljuga för oss.

Nu har Johan Hultberg forskat vidare om ringen och låtit en juvelerare granska den. Och de uppgifter han har fått fram är häpnadsväckande. Ringen är nämligen inte gjord av vem som helst.