Relation

Silvias skarpa markering mot Ulf Kristersson på middagen

Hon tolererar inte vad som helst.
Nu kan Stoppa Pressarna avslöja drottning Silvias skarpa markering mot Ulf Kristersson på kungamiddagen.
Kungligheten är mycket besviken på statsministerns beteende.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-11-30 kl 17:48 |

ProvaPremium

Det var tänkt som en festlig kväll. Men kungens och drottningens supé med divertissement på slottet riksdagens talmän, regeringen, riksdagens ledamöter samt högre tjänstemän i Regeringskansliet och Riksdagsförvaltningen lämnar en fadd eftersmak.

Drottning Silvia, 78, är en principfast kvinna och är det någon eller något beteende hon ogillar kan hon inte dölja det. Vi minns alla när drottningen och prinsessan Madeleine, 40, nobbade Polarprisutdelningen.

Bild 1 av 7Vi ser drottning Silvia till vänster, till höger ser vi EU-minister Jessika Roswall, statsminister Ulf Kristersson (M) och migrationsminister Maria Malmer Stenergard.

Det skulle bli en festlig kväll på slottet. Istället blev det en frostig tillställning då drottning Silvia inte uppskattar statsminister Ulf Kristerssons beteende.
Bild 2 av 7Riksdagssupe Stor5 - Stoppa Pressarna

Enad front utåt. Prins Daniel, kronprinsessan Victoria, drottning Silvia, kung Carl Gustaf, prins Carl Philip och prinsessan Sofia gör allt för att hålla den perfekta bilden av kungafamiljen vid liv. Det finns dock spänningar inom familjen.
Bild 3 av 7Riksdagssupe Stor1 - Stoppa Pressarna

Energi- och näringsminister Ebba Busch var het i sin röda klänning. Hon hamnade bredvid kungen på middagen.
Bild 4 av 7Riksdagssupe Stor2 - Stoppa Pressarna

Statsminister Ulf Kristersson ska ha 60-årsfest på Rosenbad – men Bindefeld är inte välkommen.
Bild 5 av 7Riksdagssupe Stor4 - Stoppa Pressarna

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel var fina som vanligt.
Bild 6 av 7Riksdagssupe Stor3 - Stoppa Pressarna

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia hälsar på riksdagsledamöter i samband med riksdagssupén på Stockholms slott. Det är ständiga plikter för vår monark.
Bild 7 av 7ulf kristersson birgitta stor - Stoppa Pressarna

Ulf Kristersson och finska Sanna myste till det. Men statsministerns hustru är inte road.

Det var Chucks Berrys traffickingdom från 1959 som drottningen inte kunde ha överseende med. Trots att det gått 55 år sedan domen föll och 52 år efter att rockikonen sonat sitt brott.

– Jag bara kände att jag inte kunde stå där och låtsas som om det inte hade hänt något, konstaterade drottning Silvia i Aftonbladet.

Kungen bjöd på supé

Efter varje riksdagsval bjuder kungen och drottningen riksdag och regering till supé med divertissement – konsert – på slottet. Det började bra med divertissement i Rikssalen, ett rum som skapades 1717 av slottsbyggaren Nicodemus Tessin d.y.