Relation

Victoria i chock: Daniel tagen på bar gärning med hovdamen

Härvan blir bara värre och värre.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att kronprinsessan Victoria kom på sin make med hovdamen.
Sedan bröt helvetet ut.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-05-30 kl 09:55 |

ProvaPremium

Det må te sig angenämt att vara kunglig. Men de har sin beskärda del av problem.

Prinsessan Hedvig Elisabet Charlotta (1759-1818) var bara 15 år gammal när hon gifte sig med sin tio år äldre kusin, Gustav III:s bror hertig Karl (sedermera Karl XIII). I sin dagbok skildrar hon människor i maktens centrum. 

Bild 1 av 8Prins Daniel Hovdam Bar Garning Stor - Stoppa Pressarna

Kronprinsessan Victoria tog sin make på bar gärning med hovdamen.
Bild 2 av 8Prins Daniel Hovdam Bar Garning Stor1 - Stoppa Pressarna

Notabelt är att kronprinsessan Victoria går bakom prins Daniel när paret anländer till invigningen av verket "Osagd" av Charlotte Gyllenhammar i Prinsessan Estelles Skulpturpark på Djurgården. Det var prinsens evenemang och Victorias närvaro indikerar det känsliga i hela härvan.
Bild 3 av 8Prins Daniel Hovdam Bar Garning Stor2 - Stoppa Pressarna

Här inviger prins Daniel inviger verket "Osagd" av Charlotte Gyllenhammar i Prinsessan Estelles Skulpturpark på Djurgården. Det har varit mycket bråk och tjafs kring Prinsessan Estelles stiftelse tidigare. Kungen och Daniel har rykt ihop om den.
Bild 4 av 8Prins Daniel Hovdam Bar Garning Stor3 - Stoppa Pressarna

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel hälsar på konstnären Charlotte Gyllenhammar. Utåt märks det inte att det är dålig stämning men turbulensen på informationsavdelningen påverkar hela hovet.
Bild 5 av 8Prins Daniel Hovdam Bar Garning Stor4 - Stoppa Pressarna

Kronprinsessan Victoria, konstnären Charlotte Gyllenhammar, Sara Sandström Nilsson, verksamhetsledare för en kunglig kulturstiftelse, och kulturminister Parisa Liljestrand.
Bild 6 av 8Prins Daniel Hovdam Bar Garning Stor6 - Stoppa Pressarna

Prins Daniel och informationschefen Margareta Thorgren togs på bar gärning av Victoria. Till vänster ser vi tidigare hovmarskalken Karolin A. Johansson som slutade väldigt hastigt vid hovet. Nu har kungen och Silvia tröttnat på turerna och vill ha bort Thorgren.
Bild 7 av 8Prins Daniel Hovdam Bar Garning Stor7 - Stoppa Pressarna

Den tidigare hovstallmästaren Mertil Melin har konstaterar att prins Daniel och hovmarskalken Karolin A. Johansson "kom varandra för nära". Nu är prinsen på väg att upprepa samma sak med informationschef Margareta Thorgren.
Bild 8 av 8Prins Daniel Hovdam Bar Garning Stor5 - Stoppa Pressarna

Här ser vi verket "Osagd" av konstnären Charlotte Gyllenhammar.

I 42 år förde Hedvig Elisabet Charlotta en kommenterande dagbok. Kungar, ministrar och ambassadörer passerar revy när hon skildrar människor i sin närmaste omgivning, som också är maktens centrum.