Kärlek på gamla dar

Hon är Fredrik Reinfeldts nya kärlek

Tredje gången gillt.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att Fredrik Reinfeldt åter har funnit kärleken.
Det blir den forne statsministerns tredje kvinna.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-05-12 kl 05:55 |

ProvaPremium

Fredrik Reinfeldt, 57, var framgångsrik som statsminister under åtta års tid. Stockholmaren styrde Sverige från 2006 till 2014 och lyckades manövrera landet under bland annat den tuffa finanskrisen 2009.

Men otack är världens lön och efter att han lämnade politiken i samband med valförlusten 2014 så har den tidigare moderatledaren kommit att bli rejält omprövad.

Bild 1 av 8Fredrik Reinfeldt Ny Kvinna NY Stor - Stoppa Pressarna

Fredrik Reinfeldt är kär och galen! Stoppa Pressarna kan nu avslöja att den forne statsministern har träffat en ny kvinna.
Bild 2 av 8Fredrik Reinfeldt Ny Kvinna Stor1 - Stoppa Pressarna

Fredrik Reinfeldt valdes till ny ordförande i Svenska Fotbollförbundet SFF på förbundsmötet, trots ett stort motstånd. Han är inte populär i fotbollskretsar men får trösta sig med nya kärleken.
Bild 3 av 8Fredrik Reinfeldt Ny Kvinna Stor2 - Stoppa Pressarna

Fredrik Reinfeldt träffade sin nya kärlek genom gemensamma vänner.
Bild 4 av 8Fredrik Reinfeldt Ny Kvinna Stor3 - Stoppa Pressarna

Fredrik Reinfeldt får se till att ta med nya kärleken på fotboll snart.
Bild 5 av 8Fredrik Reinfeldt Ny Kvinna Stor4 - Stoppa Pressarna

Fredrik Reinfeldt har haft det tufft efter att han lämnade politiken men nu kanske det vänder.
Bild 6 av 8reinfeldt borg hand i hand karleksmassigt 5 - Stoppa Pressarna

Fredrik Reinfeldt var tidigare tillsammans med Roberta Alenius. Relationen tog slut 2022.
Bild 7 av 8Fredrik Reinfeldt Sommarmode Stor - Stoppa Pressarna

Vilken tuffing! Fredrik Reinfeldt visade sommarmodet i Almedalen och lät sig inspireras av Keanu Reeves i "Matrix".
Bild 8 av 8roberta4 - Stoppa Pressarna

Fredrik Reinfeldt var tidigare gift med Filippa Reinfeldt.

Idag är Reinfeldt i det närmaste föraktad av sina forna partikamrater i Moderaterna och när han nyligen valdes till ordförande i Svenska Fotbollförbundet framgick det tydligt att många inte ville ha honom på posten.

Publiken buade

Valberedningen lät sig dock inte bevekas av de folkliga protesterna och när Reinfeldt visade sig på en fotbollsmatch nyligen buade stora delar av publiken.

Den skicklige, men kanske lite socialt begränsade, politikern må vara illa omtyckt av både höger- och vänstermänniskor men allt hopp är inte ute för den gänglige Täbykillen som var en hängiven basketbollspelare i sin ungdom.

Stoppa Pressarna kan nu avslöja att den forne statsministern har träffat en ny kvinna. Och det har gått ganska snabbt – snabbare än en genomsnittlig statlig utredning i vart fall.

I augusti förra året blev det offentligt att Reinfeldt och Roberta Alenius, 44, gått skilda vägar.

Lägrade presschefen

Fredrik Reinfeldt skiljde sig från Filippa Reinfeldt, 55, 2013 och två år senare lägrade han sin presschef i regeringskansliet Roberta Alenius.

– Roberta och jag är arbetskamrater sedan många år. Det har efter hand gått över i djup vänskap. Vart det för oss nu vet jag inte ännu, men Roberta är en fantastisk kvinna, skrev den tidigare statsministern då i ett sms till Expressen

Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius levde ett liv i sus och dus. Som Stoppa Pressarna tidigare avslöjat så köpte paret i april 2019 ett romantiskt kärleksnäste på den kändistäta ön Storholmen utanför Lidingö. Då betalade paret närmare sex miljoner kronor för huset.

Blev struligt

Villan, som nästan var lite inspirerad av de hus man kan se i Alperna, hade fyra rum och en boyta på 91 kvadratmeter. Tomten var på 545 kvadratmeter, vilket får anses som en ganska rejäl tomt på Storholmen där husen står väldigt nära varandra.

Bara två år senare, 2021, sålde paret huset. 

– Jag tror de tyckte det blev lite för jobbigt med båtpendlandet. De har knappt synts till där ute på ön vad jag har hört, min gissning är att de orkar helt enkelt inte längre, det blev för struligt, berättade en källa för Stoppa Pressarna.

Det blev hur som helst en lyckad affär för paret då kåken såldes för 7,5 miljoner kronor och man gjorde ett jätteklipp på 1 650 000 kronor före skatt. 

Ett år efter husförsäljningen bröt Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius upp.

– Det stämmer att vi separerat. Vi började som goda vänner, har alltid varit det och kommit fram till att det är det vi ska fortsätta vara, skrev Roberta Alenius i ett sms till Expressen.

Kär och galen

Men skam den som ger sig. Nu kan Stoppa Pressarna avslöja att Fredrik Reinfeldt återigen är kär och galen, nåja kär i alla fall.

– Vi är så glada för Fredriks skull, han mår bättre än på länge. De träffades genom gemensamma vänner och han är så lycklig! Det pirrar så härligt! Det lyser om honom igen, säger en person i kretsen kring kärleksparet.

Den tidigare statsministern och hans nya kvinna är nyförälskade, det är inte länge sedan paret träffades men snart får vi säkert se de tillsammans – kanske på en fotbollsmatch?

Stoppa Pressarna ber att få gratulera Fredrik Reinfeldt till kärlekslyckan!

Vet du mer om Fredrik Reinfeldt och hans nya kvinna? Har du bilder, filmer eller ljudupptagningar? Tipsa Stoppa Pressarna här! Du är garanterad anonymitet och skyddad som källa i enlighet med grundlagen. Alla tips som leder till publicering arvoderas.