Korruption

Linda H Staafs polisälskare utreds för vapenbrott

Ett nytt pinsamt magplask för polisen. 
Linda H Staaf tilldelades tjänstevapen av sin älskare.  
Nu utreds mannen för vapenbrott. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2023-01-24 kl 17:05 |

ProvaPremium

Turerna kring den pinsamma sexskandalen inom polisen – vilken framstår som en dålig sängkammarfars – verkar aldrig ta slut. 

Det var Stoppa Pressarna som redan den fjärde juli 2022 kunde avslöja hur den dåvarande polismästaren Linda H Staaf, 47, hade ett förhållande med sin chef Mats Löfving, 61.

Bild 1 av 12linda h staaf pistol - Stoppa Pressarna

Linda H Staafs älskare tilldelade henne en pistol.
Bild 2 av 12Micael Bydén Linda Stor1 - Stoppa Pressarna

Det råder en rad märkliga omständigheter kring hur Linda H Staaf fick posten som hög polischef.
Bild 3 av 12mats lofving linda staaf stor111 - Stoppa Pressarna

Linda H Staafs älskare Mats Löfving utreds nu för sin nästa relation efter den blonda poliskvinnan. Det var Stoppa Pressarna som avslöjade att det fanns en älskarinna till inom polisen och när Anders Thornberg läst Stoppa Pressarna inledde han en utredning.
Bild 4 av 12linda h staaf pistol stor4 - Stoppa Pressarna

Polisens tjänstevapen i yttre tjänst är av modellen Sig Sauer P229 med 13 skott. Linda H Staaf bar dock en pistol med bara åtta skott.
Bild 5 av 12linda h staaf lofving tv stor - Stoppa Pressarna

Åklagaren inledde en förundersökning mot Mats Löfving och Linda H Staaf har förhörts om sin roll i sexhärvan.
Bild 6 av 12linda staaf polischef stor3 - Stoppa Pressarna

Triss i älskare. Linda H Staaf har varit med bland andra Jan Staaf, Mats Löfving och Micael Bydén. Samtliga tre män har skiljt sig för den blonda poliskvinnans skull.
Bild 7 av 12ob linda h staaf stor3 - Stoppa Pressarna

Linda H Staaf går omkring på stan i Visby med ett skarpladdat vapen, vilket Stoppa Pressarna avslöjade 24 juli förra året. Hon bär vapnet fel, långt ner på skinkan.
Bild 8 av 12Linda H Staaf Almedaln Stor7 - Stoppa Pressarna

Olika poliser förfasades över hur Linda H Staaf bar sitt tjänstevapen.
Bild 9 av 12linda h staaf pistol stor2 - Stoppa Pressarna

Här ser vi hur en polis på ett korrekt sätt bär sitt tjänstevapen, långt ifrån baken så denne snabbt kan komma åt pistolen.
Bild 10 av 12mats lofving linda staaf stor3 - Stoppa Pressarna

Linda H Staaf och Mats Löfvings sexuella relation i polisledningen påminner om en dålig sängkammarfars.
Bild 11 av 12ÖB Micale Bydén Så Träffade Stor - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna har avslöjat sanningen om ÖB.s älskarinna Linda H Staaf och hur hon bluffat sig fram i karriären.
Bild 12 av 12anders thornberg linda staaf stor111 kopiera - Stoppa Pressarna

Rikspolischefen är livrädd att ÖB:s älskarinna Linda H Staaf ska ställa till med mer trubbel.

Den biträdande rikspolischefen hade under den sexuella relationen gett sin älskarinna sitt nya jobb och höjt hennes lön med tusentals kronor varje månad.

Vapen utan utbildning 

Den 23 juli kunde Stoppa Pressarna även, som första media, avslöja att Linda H Staaf hade tilldelats tjänstevapen – trots att hon inte hade någon vapenutbildning.

I polisforskaren Stefan Holgerssons rapport från november 2021 stod bland annat att läsa: 

”Underrättelsechefen bar vapen trots att hon inte hade genomgått den grundläggande POLKON-utbildning som krävs för att poliser ska få bära vapen”. 

Stoppa Pressarna kunde därefter, den 24 juli 2022, visa tydliga bilder på när Linda H Staaf bar sitt tjänstevapen, en Sig Sauer P225, på ett direkt olämpligt sätt under politikerveckan i Almedalen. 

Blodig tragedi

Den blonda poliskvinnan rörde sig beväpnad på öppen gata mitt bland barnfamiljer och tilltaget hade kunnat sluta i en blodig tragedi. 

– Det är horribelt. Hon har placerat sitt vapen direkt olämpligt och det visar tydligt att hon inte är van att bära vapen. Pistolen sitter för långt bak på baken och där ska den absolut inte vara, berättade en erfaren kommissarie för Stoppa Pressarna och fortsatte:  

– En polis ska bära sitt tjänstevapen korrekt, men Linda H Staaf bär pistolen på ett livsfarligt sätt. Man bär aldrig vapnet på skinkan, dels kommer du inte åt det, dels riskerar du bli av med det. Det kan exempelvis vara lekande lätt för att en kvick våldsverkare att ta hennes vapen innan hon ens hinner blinka. 

Stal nyheten

När Dagens Nyheter rapporterade om Linda H Staaf och hennes vapen, och att det var Mats Löfving som undertecknat beslutet om hennes pistol, skedde det först den 12 december, drygt fem månader senare.

Men tidningen valde att inte berätta att Stoppa Pressarna hade varit först med nyheten. Något som direkt strider mot pressetiska regler, vilket också borde vara en anledning att ta Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski, 44, hårt i örat. 

– Att stjäla andras nyheter och göra dem till sina egna är rutten journalistik och att DN snattar nyheter från oss är beklagligt. Men den Bonnier-tidningen är ju inte ensamma om att ta åt sig äran från oss gällande just polisskandalen där vi varit helt nyhetsledande från början, säger Emma Andersson, chefredaktör på Stoppa Pressarna. 

Brottsmistanke

Nu har DN följt upp sitt stulna scoop och kommer faktiskt med ett ”eget avslöjande”. 

Nu utreds Mats Löfving för vapenbrott och en förundersökning har inletts. 

– Ja, det pågår fu om tilldelning av tjänstevapnet också, skriver åklagaren Bengt Åsbäck till tidningen. 

Avgångskravet på rikspolischefen Anders Thornberg, 63, växer. 

Förutom den pinsamma sexskandalen i hans yttersta ledning har Thornberg ju kapitalt misslyckats med att skydda svenskarna mot den brutala gängterror som nu drabbar medborgarna så brutalt över hela landet. 

Hur länge ska justitieminister Gunnar Strömmer, 50, vila på hanen?