Federley-härvan

Pedofiloffrets desperata vädjan till Fredrick Federley

Såren finns kvar för alltid.
Nu vädjar pedofiloffret till Fredrick Federley.
Hon hoppas att den tidigare EU-parlamentarikern ska inse vilken skada det innebär att bli sexuellt utnyttjad som barn.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2020-12-19 kl 21:04 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna avslöjade att Fredrick Federley, 42, sedan ett halvår tillbaka varit sambo med en dömd pedofil som dömdes till nio års fängelse. Den 42-årige mannen har bland annat gjort sig skyldig till 22 fall av grov våldtäkt mot barn.

Den tidigare andre vice ordföranden i Centerpartiet behövde drygt två veckor på sig innan han till slut insåg det orimliga i att han skulle vara kvar som en folkvald företrädare. Partiledare Annie Lööf, 37, har kritiserats för att hon inte tagit tillräckligt med avstånd från Federley och hans uppenbart bristande omdöme.

Bild 1 av 11

Nu vädjar pedofiloffret till Fredrick Federley. Hon kan inte för in värld begripa hur den forne EU-parlamentarikern valde att bo ihop med en dömd pedofil, trots att han visste.
Bild 2 av 11

Efter Stoppa Pressarnas avslöjande gömde Fredrick Federleys mamma Birgitta pedofilen i sitt hem. På bilden i mitten syns pedofilen lämna Birgitta Federleys gård bara timmar innan Fredrick Federley gick ut och bekräftade Stoppa Pressarnas uppgifter.
Bild 3 av 11

Fredrick Federley och "Björbo-pedofilen" träffades första gången i slutet av maj. I januari frigavs pedofilen villkorligt från fängelset efter att ha avtjänat sex år ut av de nio års fängelse han dömdes till.
Bild 4 av 11

Fredrick Federley visste redan i juni om att hans sambo var en dömd pedofil. Nu försöker han blanda bort korten.
Bild 5 av 11

Här på den vackra Dalagården från förra sekelskiftet levde Federley med den dömde pedofilen.
Bild 6 av 11

En partivän till Fredrick Federley, med en förtroendepost i Centerpartiet, dömdes nyligen till 3,5 års fängelse för våldtäkt av barn.
Bild 7 av 11

Annie Lööf har erkänt att hon har en koppling till Federleys pedofilvän nummer 2, den så kallade "Bryssel-pedofilen".
Bild 8 av 11

En Centerpartist i Västsverige dömdes nyligen för att ha blottat sig inför tre småflickor vid två olika tillfällen.
Bild 9 av 11

Centertoppen Christer Yrjas i Tomelilla har även han levt tillsammans med en dömd pedofil. Ett dygn efter att han avslöjades avgick han.
Bild 10 av 11

Fredrick Federleys fascination för pedofiler är inget nytt fenomen. För sju år sedan träffade han Sture Bergwall, även känd som den dömde pedofilen Thomas Quick, vid ett flertal tillfällen.
Bild 11 av 11

Madeleine Lilja Rönnquist utsattes för en pedofil när hon var barn, hon har inte glömt den smärta som åsamkades henne under uppväxten. Nu har hon skrivit ett öppet brev till Fredrick Federley.

Den rödhåriga småländskan har istället främst talat om hur ”dåligt” Federley mår och att det är ”en personlig tragedi” för honom.

Det är många röster som höjts för att ”Björbo-pedofilens” offer glömts bort. Det var en 6-årig och en 9-årig flicka som vid upprepade gånger våldtogs av Federleys ex-sambo som även livesände flera av våldtäkterna på nätet.