Anders Pihlblads skarpa markering i Malou-härvan

Malou von Sivers är kraftigt ifrågasatt på TV4.
Nu markerar kollegan Anders Pihlblad skarpt.
Han chockar och skräder inte orden när han säger sitt hjärtas mening om den omstridda programledarkollegan.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2020-09-20 kl 09:52 |

ProvaPremium

Malou von Sivers, 67, har gjort flera omstridda intervjuer och blivit ifrågasatt både internt på TV4 men även flera externa röster har påtalat det orimliga i att den rutinerade journalisten gång på gång hamnar i blåsväder och gör sina gäster ledsna och upprörda. Det mest kända exemplet var när rapparen Greekazo, 19, blev överfallen i sändning med inkvisatoriska frågor och underförstått pekades ut som skyldig för problemen med narkotika och kriminalitet i utanförskapsområdena. Malous öde har även avhandlats i flera kulturartiklar och den rutinerade journalisten väcker uppenbarligen känslor.

Nyligen stod det dock klart att TV4 ger fortsatt förtroende till Malou och hennes talkshow ”Malou efter tio” fortsätter i den kommersiella familjekanalen. TV4 har de senaste åren skakats av flera skandaler kring bland andra Paolo Roberto, 52, Martin Timell, 62, David Hellenius, 46, och Alexander Bard, 59, och det var många som gissade att Casten ”Casten med kvasten” Almqvist, 58, skulle pensionera Malou.

Bild 1 av 6anders pihlblad malou stor 1 - Stoppa Pressarna

Nu har Anders Pihlblad fått nog i bråket kring programledaren Malou von Sivers. Han sätter ner foten och markerar skarpt.
Bild 2 av 6anders pihlblad direktsandning stor 1 - Stoppa Pressarna

Anders Pihlblad är en rutinerad programledare som har varit på TV4 i 20 år, men han har aldrig arbetat med Malou von Sivers.
Bild 3 av 6malou von sivers hot dom stor 1 - Stoppa Pressarna

Malou von Sivers intervju med rapparen Greekazo fick konsekvenser. Programledaren fick flera mordhot efteråt, gärningsmännen kunde spåras och dömas i domstol.
Bild 4 av 6anders pihlblad karleksgest stor 1 - Stoppa Pressarna

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal träffades på jobbet, de bägge är etablerade profiler på TV4.
Bild 5 av 6malou von sivers hot dom stor2 - Stoppa Pressarna

Jenny Strömstedt har Malou von Sivers som sin stora journalistiska förebild.
Bild 6 av 6david hellenius tv4 krismote stor2 1 - Stoppa Pressarna

Malou von Sivers fick vara kvar på TV4 trots alla utrensningar och skandaler som plågat den kommersiella familjekanalen.