Emilio Ingrosso riskerar fängelse i Spanien

En fasa.
Emilio Ingrosso riskerar fängelse och miljonböter.
Pasta-krögaren är just nu i Barcelona där han misstänks för penningtvätt i en stor kokainhärva.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2021-03-18 kl 17:23 |

ProvaPremium

De spanska myndigheterna menar på att Emilio Ingrosso, 55, är inblandad i Jonas Falks, 48, misstänkta brottslighet.

Jonas Falk, tidigare Jonas Oredsson, är en svensk bankrånare och den person som har suttit längst tid i svenskt häkte – i tre- och ett halvt år satt han häktad i en stor kokainutredning. Han dömdes först till 18 års fängelse men friades sedan av hovrätten och fick tre miljoner kronor i skadestånd för tiden han suttit häktad.

Bild 1 av 4

Emilio Ingrosso misstänks för penningtvätt i en stor härva som emanerar ur kokainmisstankarna mot Jonas Falk som han friades för.
Bild 2 av 4

Jonas Falk satt häktad i 3,5 år i Sverige och dömdes till 18 års fängelse i tingsrätten, han friades sedan i hovrätten men lämnades ut till Spanien där han misstänks för att ha tvättat 55 miljoner kronor.
Bild 3 av 4

Jonas Falks moster Hariette Broman gick in med pengar i Emilio Ingrossos krog Ribello i Palma på Mallorca. Åklagaren menar på att krögaren tvättat pengar åt Jonas Falk. Nu riskerar Emilio Ingrosso 1 års fängelse och 3 miljoner kronor i böter.
Bild 4 av 4

Åsa Ingrosso är hemma i Sverige medan maken är på rättegång i Barcelona.

Sedermera utlämnandes Jonas Falk till Spanien där han nu prövas i ett stort mål som rör penningtvätt och skattebrott. Enligt åklagaren i Barcelona ska 55 miljoner kronor ha tvättats i samband med köp av ett hus, en klubb och en restaurang.

En av de som vittnar i rättegången mot Jonas Falk är kändiskrögaren Emilio Ingrosso som sedan flera år tillbaka har drivit krogar i Palma på Mallorca.

I höstas öppnade Emilio och hans hustru Åsa Ingrosso, 46, även restaurang La Perla på Södermalm i Stockholm.