Allt om Lambertz-kvinnan som anmälde våldtäkten

Kända pojkvänner, utpressningsförsök och en hobby som chockar vännerna.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja sensationella detaljer om kvinnan som anklagar Göran Lambertz för våldtäkt.
Fram växer bilden av en komplex individ som gör allt för att få sin vilja fram.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2021-03-17 kl 22:05 |

ProvaPremium

Göran Lambertz, 71, sitter sedan en vecka tillbaka häktad i Uppsala på sannolika skäl misstänkt för att ha våldtagit en 29-årig kvinnlig juridikstudent.

Stoppa Pressarna har kartlagt kvinnan och det är en uppenbart sammansatt person som lärt känna den mer än 40 år äldre toppjuristen.

Bild 1 av 11

Den 29-åriga kvinnan anklagar en av Sveriges mest ansedda jurister för våldtäkt på julafton. Men vem är kvinnan som hävdar att Göran Lambertz våldtog henne? Stoppa Pressarna har kartlagt den unga juridikstudenten och fram växer bilden av en sammansatt person.
Bild 2 av 11

"Söt som socker, hård som is. Såra mig en gång och jag ska döda dig dubbelt", skriver kvinnan till bilden där hon poserar med ett automatvapen.
Bild 3 av 11

Göran Lambertz nekar till att något icke ömsesidigt ska ha inträffat på julafton.
Bild 4 av 11

Kvinnan har arbetat som modell både i Sverige och utomlands.
Bild 5 av 11

Göran Lambertz advokat Ola Salomonsson har kommenterat uppgifterna om att det bland bevisningen finns en ljudfil. Advokaten tycker att både åklagaren och tingsrätten övertolkar innehållet i ljudfilen.
Bild 6 av 11

Kvinnan är under åtal för grovt förtal av en annan man, en känd krogprofil i Stockholm. Den 8:e april ska kvinnan upp i Stockholms tingsrätt.
Bild 7 av 11

Kammaråklagare Annika Bokedal menar på att hon har gott om stödbevisning bland annat i form av "elektronisk kommunikation".
Bild 8 av 11

Den unga kvinnan har tidigare varit tillsammans med en känd musiker från Mellansverige.
Bild 9 av 11

Göran Lambertz uppges vara vid gott mod trots de allvarliga anklagelserna.
Bild 10 av 11

Kvinna var gift med en 28 år äldre man som hon har haft flera rättsprocesser mot.
Bild 11 av 11

Den unga juridikstudenten har även varit i en tvist med en tidigare hyresvärd.

Göran Lambertz är den tredje mannen på fyra år som kvinnan anmäler för våldtäkt. En av de män hon anmälde dömdes i tingsrätten men friades i hovrätten, man nummer två är en känd krogprofil i Stockholm – det inledes en förundersökning mot den framgångsrike restaurangmannen, men den lades senare ner.

Lambertz-kvinnan nöjde sig dock inte med det. Hon pekade ut krogprofilen som en våldtäktsman på sina sociala medier. Kvinnan är nu åtalad för grovt förtal av mannen och den 8 april är det dags för huvudförhandling i Stockholms tingsrätt.

Det var förtalsåtalet som ledde till kontakten med Göran Lambertz. Kvinnan, som studerar juridik vid Stockholms universitet, sökte sig till toppjuristen som krönte sin framgångsrika karriär med att vara justitieråd i Högsta domstolen.