- Senaste nytt från kändispressen

Jättebelöning i jakten på TV4-Jennys gärningsman

Våldet måste stoppas.

Den brutala gärningsmannen som överföll och misshandlade Jenny Strömstedt ska bakom lås och bom. 

Nu utfästs en belöning på 250 000 kronor till den som lämnar avgörande tips. 

TV4:s programledare Jenny Strömstedt, 47, skrev i en krönika i Expressen den 22 juni i år om hur hon överfölls i samband med en cykeltur genom Stockholm.

 • En belöning utfäst nu till den som kan se till att mannen som så brutalt misshandlade Jenny Strömstedt grips och döms.

 • Nu erbjuder Stoppa Pressarna 250 000 kronor till den person som genom sina uppgifter får våldsverkaren som så styggt slog Jenny döms.

 • Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt har reagerat mot Stoppa Pressarnas bevakning. Nu hjälper vi paret genom att att fokusera på gärningsmannen som överföll programledaren.

 • De senaste dyngen har Stoppa Pressarna fått anledning att granska Steffo Törnquists roll i "Strömstedt-skandalen".

 • Jenny Strömstedt har arbetat på TV4 sedan tjugo år tillbaka. Nu är hon ifrågasatt i sin roll som journalist.

 • Om vi med hjälp av Stoppa Pressarnas läsare lyckas hitta och lagföra gärningsmannen kommer Jenny Strömstedt få berätta om överfallet inför domstol.

 • En eventuell rättegång mot mannen som överföll Jenny Strömstedt kommer att hållas i Stockholms tingsrätt.

 • Jenny Strömstedt är hårt pressad kring den påstådda misshandeln, men hon väljer fortfarande att inte kommentera den eller visa en polisanmälan varför Stoppa Pressarna vänder på perspektivet och nu inriktar oss på att få tag i gärningsmannen..

 • Jenny Strömstedt och Camilla Kvartoft delade ut pris på "Kristallen"-galan. Stämningen mellan damerna såg inte ut vara den bästa.

 • Jenny Strömstedt har krönikerat i Expressen i tio år men är numera borttagen som skribent i tidningen efter att Stoppa Pressarna inledde sin bevakning kring den omstridda krönikan.

 • Stoppa Pressarnas publisher Daniel Nyhlén erbjuder nu 250 000 kronor till den som kan lämna ett avgörande tips kring gärningsmannen som gör att han fälls för brottet.

 • Här är den omstridda krönikan där Jenny Strömstedt uppger sig ha blivit misshandlad. Hon har konsekvent vägrat att svara på frågor kring krönikan. Bilder: TT och faksimil Expressen

Det var en fasansfull historia.

I sin text beskriver Jenny Strömstedt målande om hur hon överfölls vid ett övergångställe, hon återvänder till platsen för överfallet för att försöka få en bild av vad som hände.
– Dagen efter knytnäven åker jag tillbaka till platsen där jag blev slagen för självrannsakan. Jag ser de vita strecken i cykelbanan. På höger sida där mannen dök upp står bilarna tätt parkerade utan öppning för gångtrafikanter och cyklarna åker förbi i dubbla led. Jag höll låg fart men det var så klart mitt ansvar att se honom, konstaterar Jenny Strömstedt.

LÄS MER: Bianca Ingrossos ansikte vanställt efter misslyckat plastikingrepp

Men även om det var programledarens rent trafikmässiga fel så ger det självfallet inte mannen rätt att attackera den blonda programledaren med rötter i Sollentuna norr om Stockholm.

Attacken var dramatisk och mycket obehaglig. Jenny Strömstedt inleder sin krönika i Expressen med en smärtsamt målande beskrivning av vad som hände:
– I veckan när jag cyklade fram längs en av de hårdast trafikerade cykelvägarna fick jag en stenhård knytnäve rakt i höger njure av en välklädd gångtrafikant i vit välstruken skjorta, ljusa byxor och kort rågblont hår, skriver programledaren.

Det har gått drygt fyra månader sedan överfallet, men såvitt Stoppa Pressarna kunnat utröna är ingen gärningsman gripen. Vi vet inte ens om Jenny Strömstedt har polisanmält det brutala överfallet som gjorde att programledaren "tvingas spana efter blod i urinen ett par dygn”. TV4-profilen har heller inte valt att ta upp fallet i "Brottsjournalen" där hennes kollega Leif GW Persson, 74, skulle kunna göra en så kallad gärningsmannaprofil. 

LÄS MER: Victoria i chock: Prins Daniels svek med andra kvinnan

Istället vägrar Jenny Strömstedt överhuvudtaget kommentera krönikan om misshandeln som ifrågasätts av många. Stoppa Pressarna har en längre tid försökt få Jenny Strömstedt att svara på frågor kring den uppgivna misshandeln – helt utan framgång. 

Därför väljer vi att hantera ”fallet” från andra hållet. Nu efterlyser Stoppa Pressarna den misstänkte gärningsmannen och utfäster samtidigt en belöning på 250 000 kronor till den som kan lämna ett så avgörande tips att förövaren kan ställas inför skranket.

Det tips som bidrar till en laga kraft vunnen dom mot mannen som misshandlade Jenny Strömstedt kommer att belönas.

Som tipsare är du självfallet anonym men vi vill att du ska vara medveten om att du kan komma att kallas som vittne vid en eventuell rättegång; enligt nuvarande svensk lagstiftning får inte vittnen vara anonyma.
– Nu ska våldsverkaren gripas! Det är oacceptabelt med en man som ger sig på värnlösa kvinnliga cyklister på det sätt som Jenny Strömstedt beskriver så starkt, säger Stoppa Pressarnas publisher Daniel Nyhlén, 43.

LÄS MER: Strömstedt i våldsamt bråk på kändisfest – flydde springande från platsen

Han hoppas att belöningen äntligen ska se till att Stoppa Pressarna får svar på frågorna kring misshandeln. Svar som vi efterlyst i snart två månader.
– Vid en rättegång mot gärningsmannen kommer Jenny Strömstedt att höras och då får vi äntligen svar på våra frågor och samtidigt ser vi till att illdådaren blir lagförd. Det är den klassiska varianten av ”två flugor i en smäll”. Jag reagerar mycket starkt på män som slår kvinnor, det är fullständigt oacceptabelt och det känns bra att få bidra med medel så att den här mannen kan stoppas, säger Nyhlén och fortsätter: 

– Våldsmannens irrationella beteende kan eskalera om han inte stoppas. Nästa gång kanske han mördar. Om vi då med hjälp av en kvarts miljon kronor kan ta bort honom från att röra sig fritt på våra gator och torg så är det värt vartenda öre,.

Stoppa Pressarnas publisher medger att han inte endast hyser ädla altruistiska skäl med sitt löfte om en belöning.
– Frågan är även väldigt intressant ur ett journalistiskt perspektiv och eftersom Jenny Strömstedt uppenbarligen inte vill berätta om den uppgivna misshandeln för oss så blir det intressant och matnyttigt att få höra henne redogöra för den inför domstol. Vi kommer ha flera team på plats när det är dags för rättegång, lovar Daniel Nyhlén.

LÄS MER: Kungen och drottning Margrethe skulle halshuggas i våldsaktion

Signalementet är distinkt, om än lite kort: Det var en ”välklädd gångtrafikant”, mannen bar en ”vit välstruken skjorta” till det hade han ”ljusa byxor”. Den misstänkte gärningsmannen verkar sköta sin hygien då han hade ”kort rågblont hår”.

Den misstänkte mannen ter sig även hysa ett något speciellt sätt att tala på.
– ”Horan ska följa reglerna”, skrek han och tillade sedan upprepade gånger så att jag verkligen skulle förstå: ”Du är en hora”, skriver Jenny Strömstedt.

Har du gjort några iakttagelser i din omgivning av en man som överensstämmer med signalementet och som är snar till att uttrycka sig misogynt så tveka inte att höra av dig till Stoppa Pressarna.

Kanske var du ögonvittne? Det bör ha varit en tämligen tät trafik av cyklar på platsen och vid tidpunkten för det inträffade med tanke på vad Jenny Strömstedt skriver:
– Själv höll jag på att ramla av cykeln i smärta men klev av (tack och lov orsakade jag ingen seriekrock) och försökte få kontakt med mannen som snabbt sprang i väg rakt över den trafikerade gatan, konstaterar Jenny och just talet om ”seriekrock” och ”trafikerade gatan” indikerar att överfallet skedde under rusningstrafik.

LÄS MER: Gunilla Persson och dottern hastigt insjukande – behandlas med steroider

Var misshandeln ska ha skett framgår inte men programledaren bor på Södermalm och arbetar på TV4 vid Gärdet så någonstans däremellan kan överfallet ha ägt rum.

Den beskrivning som Jenny Strömstedt ger tyder på att det skedde på en plats där det normalt sett är mycket cykeltrafik, varför det inte är orimligt att anta att det var vid Slussen eller möjligen i närheten av Nybroplan som illdådet ägde rum.

Överfallet bör ha inträffat någon gång mellan den 15 och 19 juni med tanke på att Jennys krönika var publicerad den 22 juni och den 15 juni skrev hon en annan krönika i Expressen som handlade om skolavslutningen.

Det är rimligt att anta att Jenny vid tidpunkten för publiceringen av krönikan om skolavslutningen inte hade råkat ut för den traumatiska händelsen.

LÄS MER: Måns Zelmerlöw avslöjar bråken med nyblivna hustrun

I sin krönika om misshandeln skriver hon att hon i ett ”par dagar” tvingades spana efter blod i urinen.

Om vi dristar oss till att anta att ”ett par” innebär minst två dagar innebär det att misshandeln senast kan ha inträffat den 19 juni så att programledaren kunde spana efter blod i sin urin den 20 och 21 juni för att sedan skriva sin krönika som publicerades den 22 juni.

Efter att Stoppa Pressarna inledde vår granskning av Jenny Strömstedts krönika har hon, efter tio års tid, plockats bort som medarbetare i Expressen. Anledningen därtill är vi inte varse då den tillförordnade chefredaktören påtidningen vägrar svara på frågor kring programledaren.

LÄS MER: Molly Sandéns lesbiska fest med nya flickvännen

Nu vill vi ha din hjälp att få fast gärningsmannen. Var med och skipa rättvisa. Leder just dina uppgifter till att mannen grips, åtalas och fälls i en laga kraft vunnen dom erbjuder Stoppa Pressarna 250 000 kronor i belöning. Hör av dig till Stoppa Pressarna här.

Tänk på att varje iakttagelse kan vara av betydelse då polisen lägger ”pussel”. Du får självfallet vara anonym men om du kallas som vittne måste du framträda personligen.

Stoppa Pressarna kommer vidarebefordra samtliga tips till polisen när en utredning om överfallet inletts hos myndigheten. 

Följ vårt utredningsarbete på Instagram under hashtaggen #jennymannen.

LÄS MER: Victorias misstanke om prinsessan Sofias dubbelspel
LÄS MER: Vi avslöjar: Madeleines jättebråk med Chris om barnen
LÄS MER: Anders Borgs rasande försvar av Dominika

VI AVSLÖJAR: "Våldsverkaren ska gripas!"

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Jättebelöning i jakten på TV4-Jennys gärningsman

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Suzanne Axell tvingas bort från "Fråga Doktorn"

Coronaviruset fortsätter skörda offer obarmhärtigt.
Nu tvingas den folkkära programledaren Suzanne Axell lämna ”Fråga doktorn” efter smittan.
En ersättare är redan klar.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Raseri mot Kenza efter corona-tiggeri

EXTRA:

Är på Maldiverna och ber om pengar av följarna!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Kikki Danielsson svårt sjuk – hålls isolerad

EXTRA:

Sångerskan utesluter inte corona!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

SVT-stjärnan avslöjar sin svåra kamp

EXTRA: Nu berättar Malin Olsson om sin förbannelse!

Svenskt

Carina Bergs kropp täckt av mystiska fläckar

EXTRA: Programledaren avslöjar sin stora oro!

Svenskt

Charlotte Perrellis tuffa kamp i familjekrisen

EXTRA: Sångerskan vet inte om hon orkar längre!

Christina Schollin om livet i spansk karantän

EXTRA:

"Det är väldigt mycket bestämmelser!"

Steffo Törnquist utnyttjad av fräcka bedragare

EXTRA: "De här arslena som använt mig!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Rickard Olsson blixt-stoppas från "Bingolotto"

EXTRA: Ny motgång för programledaren efter rattfyllan!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Suzanne Axell tvingas bort från "Fråga Doktorn"

EXTRA:

Lämnar programmet efter smittan!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Robins vändning i förhållandet med Sigrid

EXTRA:

Isoleringen av danserskan fungerar!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Lill Lindfors kärleksknep med maken på Öland

EXTRA: Så håller sångerskan glöden vid liv!

Laila Bagges stora rädsla i förhållandet

EXTRA: Fruktar vad Korosh ska besluta sig för!

Kaspersens tårfyllda comeback i "Let's Dance"

VI AVSLÖJAR: "Äntligen kan hon få sinnesro!"

Pernilla Wahlgren avslöjar sitt tunga missbruk

EXTRA: Nu har sångerskan kommit till insikt!

Soldoktorns corona-bomb i tv chockar

EXTRA: Beslutet som förändrar allt!

Maggan Graaf drabbad av hjärtproblem i Thailand

EXTRA: Tvingad till akutvård på semestern i Asien!

Jessica Anderssons svåra kris med kärleken

EXTRA: "Det är jättetufft!"

Efter rattfyllan: Rickard Olssons vädjan

EXTRA: Programledaren behöver hjälp!

Blondinbella avslöjar sanningen om elchockerna

EXTRA: Läkarna tvingades dra på rejält!

Robin Bengtssons ånger med Sigrid Bernson

EXTRA: Sångaren har tvingats tänka om!

Stora oron för Gunilla Persson i karantän

VI AVSLÖJAR: Allt fler frågar sig hur Hollywoodfrun mår! 

Så mörkar SVT-chefen corona-skandalen

VI AVSLÖJAR: Skyddar väninnan som hånar corona-offren!

Sanningen om Samirs relation till Viktor Frisk

EXTRA: Lägger korten på bordet!

Kristin Kaspersen nobbas av tv-bolagen

EXTRA: Ungdomsfixeringen har gått för långt!

Svensk popstjärna åtalas för barnsexbrott

VI AVSLÖJAR: Åklagaren: Han köpte sex av minderårig!

Pernilla Wahlgren utpekad som nazist

EXTRA: Sångerskans egen förklaring!

Bianca Ingrosso drabbad av svår corona-ångest

EXTRA: Var nära att dumpa Philippe Cohen av misstag!

Lance Hedman blixt-förlovad med Emilia, 28

EXTRA: Kändissonen fick sin fotomodell!

Dominika Peczynski bryter upp definitivt

VI AVSLÖJAR: Våningen ligger redan ute till försäljning!

"Let's Dance"-Calle om känslorna för Kristin

EXTRA: "Behöver visa sig sårbar!"

Lena Ph:s hemliga porr-pyssel från karantänen

BILD-EXTRA: Avslöjar sin längtan efter nya pojkvännen!

Soran Ismails stora upprättelse i tingsrätten

EXTRA: Kvinna döms för grovt sex-förtal av komikern!

Gunilla Perssons stora corona-fasa

EXTRA: Tre döda på kort tid i Hollywoodfruns hemby!

Molly Sandéns mysfika med nya pojkvännen

BILD-EXTRA: Kunde hon motstå jättebullarna?

Leif GW Persson stoppas efter corona-hot

EXTRA: Professorn missar sitt eget tv-program!

Kenzas och Aleks nya barnkamp har inletts

EXTRA: Modebloggerskan gör allt hon kan för en bebis!

Amelia Adamo tvingad in i karantän

EXTRA: Corona-egoismen gick för långt!

Gunilla Persson viker ut sin dotter på nätet

EXTRA: Erbjuder följarna bonus om de tittar!

Mark Levengoods stora sorg efter dödsfallet

EXTRA: Hålls separerad ifrån maken Jonas Gardell!

onsdag 1 april 2020