- Senaste nytt från kändispressen

Jättebelöning i jakten på TV4-Jennys gärningsman

Våldet måste stoppas.

Den brutala gärningsmannen som överföll och misshandlade Jenny Strömstedt ska bakom lås och bom. 

Nu utfästs en belöning på 250 000 kronor till den som lämnar avgörande tips. 

TV4:s programledare Jenny Strömstedt, 47, skrev i en krönika i Expressen den 22 juni i år om hur hon överfölls i samband med en cykeltur genom Stockholm.

 • En belöning utfäst nu till den som kan se till att mannen som så brutalt misshandlade Jenny Strömstedt grips och döms.

 • Nu erbjuder Stoppa Pressarna 250 000 kronor till den person som genom sina uppgifter får våldsverkaren som så styggt slog Jenny döms.

 • Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt har reagerat mot Stoppa Pressarnas bevakning. Nu hjälper vi paret genom att att fokusera på gärningsmannen som överföll programledaren.

 • De senaste dyngen har Stoppa Pressarna fått anledning att granska Steffo Törnquists roll i "Strömstedt-skandalen".

 • Jenny Strömstedt har arbetat på TV4 sedan tjugo år tillbaka. Nu är hon ifrågasatt i sin roll som journalist.

 • Om vi med hjälp av Stoppa Pressarnas läsare lyckas hitta och lagföra gärningsmannen kommer Jenny Strömstedt få berätta om överfallet inför domstol.

 • En eventuell rättegång mot mannen som överföll Jenny Strömstedt kommer att hållas i Stockholms tingsrätt.

 • Jenny Strömstedt är hårt pressad kring den påstådda misshandeln, men hon väljer fortfarande att inte kommentera den eller visa en polisanmälan varför Stoppa Pressarna vänder på perspektivet och nu inriktar oss på att få tag i gärningsmannen..

 • Jenny Strömstedt och Camilla Kvartoft delade ut pris på "Kristallen"-galan. Stämningen mellan damerna såg inte ut vara den bästa.

 • Jenny Strömstedt har krönikerat i Expressen i tio år men är numera borttagen som skribent i tidningen efter att Stoppa Pressarna inledde sin bevakning kring den omstridda krönikan.

 • Stoppa Pressarnas publisher Daniel Nyhlén erbjuder nu 250 000 kronor till den som kan lämna ett avgörande tips kring gärningsmannen som gör att han fälls för brottet.

 • Här är den omstridda krönikan där Jenny Strömstedt uppger sig ha blivit misshandlad. Hon har konsekvent vägrat att svara på frågor kring krönikan. Bilder: TT och faksimil Expressen

Det var en fasansfull historia.

I sin text beskriver Jenny Strömstedt målande om hur hon överfölls vid ett övergångställe, hon återvänder till platsen för överfallet för att försöka få en bild av vad som hände.
– Dagen efter knytnäven åker jag tillbaka till platsen där jag blev slagen för självrannsakan. Jag ser de vita strecken i cykelbanan. På höger sida där mannen dök upp står bilarna tätt parkerade utan öppning för gångtrafikanter och cyklarna åker förbi i dubbla led. Jag höll låg fart men det var så klart mitt ansvar att se honom, konstaterar Jenny Strömstedt.

LÄS MER: Bianca Ingrossos ansikte vanställt efter misslyckat plastikingrepp

Men även om det var programledarens rent trafikmässiga fel så ger det självfallet inte mannen rätt att attackera den blonda programledaren med rötter i Sollentuna norr om Stockholm.

Attacken var dramatisk och mycket obehaglig. Jenny Strömstedt inleder sin krönika i Expressen med en smärtsamt målande beskrivning av vad som hände:
– I veckan när jag cyklade fram längs en av de hårdast trafikerade cykelvägarna fick jag en stenhård knytnäve rakt i höger njure av en välklädd gångtrafikant i vit välstruken skjorta, ljusa byxor och kort rågblont hår, skriver programledaren.

Det har gått drygt fyra månader sedan överfallet, men såvitt Stoppa Pressarna kunnat utröna är ingen gärningsman gripen. Vi vet inte ens om Jenny Strömstedt har polisanmält det brutala överfallet som gjorde att programledaren "tvingas spana efter blod i urinen ett par dygn”. TV4-profilen har heller inte valt att ta upp fallet i "Brottsjournalen" där hennes kollega Leif GW Persson, 74, skulle kunna göra en så kallad gärningsmannaprofil. 

LÄS MER: Victoria i chock: Prins Daniels svek med andra kvinnan

Istället vägrar Jenny Strömstedt överhuvudtaget kommentera krönikan om misshandeln som ifrågasätts av många. Stoppa Pressarna har en längre tid försökt få Jenny Strömstedt att svara på frågor kring den uppgivna misshandeln – helt utan framgång. 

Därför väljer vi att hantera ”fallet” från andra hållet. Nu efterlyser Stoppa Pressarna den misstänkte gärningsmannen och utfäster samtidigt en belöning på 250 000 kronor till den som kan lämna ett så avgörande tips att förövaren kan ställas inför skranket.

Det tips som bidrar till en laga kraft vunnen dom mot mannen som misshandlade Jenny Strömstedt kommer att belönas.

Som tipsare är du självfallet anonym men vi vill att du ska vara medveten om att du kan komma att kallas som vittne vid en eventuell rättegång; enligt nuvarande svensk lagstiftning får inte vittnen vara anonyma.
– Nu ska våldsverkaren gripas! Det är oacceptabelt med en man som ger sig på värnlösa kvinnliga cyklister på det sätt som Jenny Strömstedt beskriver så starkt, säger Stoppa Pressarnas publisher Daniel Nyhlén, 43.

LÄS MER: Strömstedt i våldsamt bråk på kändisfest – flydde springande från platsen

Han hoppas att belöningen äntligen ska se till att Stoppa Pressarna får svar på frågorna kring misshandeln. Svar som vi efterlyst i snart två månader.
– Vid en rättegång mot gärningsmannen kommer Jenny Strömstedt att höras och då får vi äntligen svar på våra frågor och samtidigt ser vi till att illdådaren blir lagförd. Det är den klassiska varianten av ”två flugor i en smäll”. Jag reagerar mycket starkt på män som slår kvinnor, det är fullständigt oacceptabelt och det känns bra att få bidra med medel så att den här mannen kan stoppas, säger Nyhlén och fortsätter: 

– Våldsmannens irrationella beteende kan eskalera om han inte stoppas. Nästa gång kanske han mördar. Om vi då med hjälp av en kvarts miljon kronor kan ta bort honom från att röra sig fritt på våra gator och torg så är det värt vartenda öre,.

Stoppa Pressarnas publisher medger att han inte endast hyser ädla altruistiska skäl med sitt löfte om en belöning.
– Frågan är även väldigt intressant ur ett journalistiskt perspektiv och eftersom Jenny Strömstedt uppenbarligen inte vill berätta om den uppgivna misshandeln för oss så blir det intressant och matnyttigt att få höra henne redogöra för den inför domstol. Vi kommer ha flera team på plats när det är dags för rättegång, lovar Daniel Nyhlén.

LÄS MER: Kungen och drottning Margrethe skulle halshuggas i våldsaktion

Signalementet är distinkt, om än lite kort: Det var en ”välklädd gångtrafikant”, mannen bar en ”vit välstruken skjorta” till det hade han ”ljusa byxor”. Den misstänkte gärningsmannen verkar sköta sin hygien då han hade ”kort rågblont hår”.

Den misstänkte mannen ter sig även hysa ett något speciellt sätt att tala på.
– ”Horan ska följa reglerna”, skrek han och tillade sedan upprepade gånger så att jag verkligen skulle förstå: ”Du är en hora”, skriver Jenny Strömstedt.

Har du gjort några iakttagelser i din omgivning av en man som överensstämmer med signalementet och som är snar till att uttrycka sig misogynt så tveka inte att höra av dig till Stoppa Pressarna.

Kanske var du ögonvittne? Det bör ha varit en tämligen tät trafik av cyklar på platsen och vid tidpunkten för det inträffade med tanke på vad Jenny Strömstedt skriver:
– Själv höll jag på att ramla av cykeln i smärta men klev av (tack och lov orsakade jag ingen seriekrock) och försökte få kontakt med mannen som snabbt sprang i väg rakt över den trafikerade gatan, konstaterar Jenny och just talet om ”seriekrock” och ”trafikerade gatan” indikerar att överfallet skedde under rusningstrafik.

LÄS MER: Gunilla Persson och dottern hastigt insjukande – behandlas med steroider

Var misshandeln ska ha skett framgår inte men programledaren bor på Södermalm och arbetar på TV4 vid Gärdet så någonstans däremellan kan överfallet ha ägt rum.

Den beskrivning som Jenny Strömstedt ger tyder på att det skedde på en plats där det normalt sett är mycket cykeltrafik, varför det inte är orimligt att anta att det var vid Slussen eller möjligen i närheten av Nybroplan som illdådet ägde rum.

Överfallet bör ha inträffat någon gång mellan den 15 och 19 juni med tanke på att Jennys krönika var publicerad den 22 juni och den 15 juni skrev hon en annan krönika i Expressen som handlade om skolavslutningen.

Det är rimligt att anta att Jenny vid tidpunkten för publiceringen av krönikan om skolavslutningen inte hade råkat ut för den traumatiska händelsen.

LÄS MER: Måns Zelmerlöw avslöjar bråken med nyblivna hustrun

I sin krönika om misshandeln skriver hon att hon i ett ”par dagar” tvingades spana efter blod i urinen.

Om vi dristar oss till att anta att ”ett par” innebär minst två dagar innebär det att misshandeln senast kan ha inträffat den 19 juni så att programledaren kunde spana efter blod i sin urin den 20 och 21 juni för att sedan skriva sin krönika som publicerades den 22 juni.

Efter att Stoppa Pressarna inledde vår granskning av Jenny Strömstedts krönika har hon, efter tio års tid, plockats bort som medarbetare i Expressen. Anledningen därtill är vi inte varse då den tillförordnade chefredaktören påtidningen vägrar svara på frågor kring programledaren.

LÄS MER: Molly Sandéns lesbiska fest med nya flickvännen

Nu vill vi ha din hjälp att få fast gärningsmannen. Var med och skipa rättvisa. Leder just dina uppgifter till att mannen grips, åtalas och fälls i en laga kraft vunnen dom erbjuder Stoppa Pressarna 250 000 kronor i belöning. Hör av dig till Stoppa Pressarna här.

Tänk på att varje iakttagelse kan vara av betydelse då polisen lägger ”pussel”. Du får självfallet vara anonym men om du kallas som vittne måste du framträda personligen.

Stoppa Pressarna kommer vidarebefordra samtliga tips till polisen när en utredning om överfallet inletts hos myndigheten. 

Följ vårt utredningsarbete på Instagram under hashtaggen #jennymannen.

LÄS MER: Victorias misstanke om prinsessan Sofias dubbelspel
LÄS MER: Vi avslöjar: Madeleines jättebråk med Chris om barnen
LÄS MER: Anders Borgs rasande försvar av Dominika

VI AVSLÖJAR: "Våldsverkaren ska gripas!"

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Jättebelöning i jakten på TV4-Jennys gärningsman

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Mys-Ernst om sitt hemliga kärleksknep

De är stenkära.
Nu avslöjar Ernst Kirchsteiger sitt hemliga romantiska trick.
Så håller han liv i kärleken till hustrun Ulla.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Därför växer Biancas bröst okontrollerat

EXTRA:

Blir två storlekar större helt naturligt!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Gustav Fridolin skiljer sig efter 15 år

EXTRA:

Ex-politikern lämnar hustrun Jennie!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Mys-Ernst om sitt hemliga kärleksknep

EXTRA: Så får han hustru Ulla galen av åtrå!

Svenskt

Danny Saucedos nya flickvän avslöjad

EXTRA: Men stjärnan gömmer henne för Molly!

Svenskt

Så undviker Magnus Hedman knarket

EXTRA: Stjärnan berättar om sitt nya drogfria liv!

Hustruns offentliga sågning av Måns Zelmerlöw

EXTRA:

Ciara sa precis vad hon tycker i tv-sändningen!

Sanningen bakom Petter Stordalens skilsmässa

EXTRA: Därför var uppbrottet oundvikligt!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Anna Books desperata åtgärd för hälsan

EXTRA: "Det är något som har gnagt i mig!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Andreas Weises rörande Fars dagshyllning

EXTRA:

En fin hälsning till pappa Arne!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Gunilla Persson avslöjar sanningen om sin nya stil

EXTRA:

Den plötsliga förändringen överraskar!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Här är Rickard Olssons nya flickvän

VI AVSLÖJAR: Hon är den mystiska skaldjurskvinnan!

Helvetet som anställd hos Blondinbella

EXTRA: "Den värsta tiden i mitt liv!"

Steffo och TV4-Jennys kris efter beslutet

VI AVSLÖJAR: "Har varit helt vidrigt på sistone!"

Nya smällen mot Blondinbella som ödelägger

EXTRA: "Jag känner en förtvivlan!"

Rickard Olsson visar nya superkroppen

EXTRA: "Bara spegelbilden jag är nyfiken på!"

Gynnings sågning av Carina Bergs projekt

EXTRA: "Det dummaste jag hört!"

Polisens spaningsbild på TV4-Jennys angripare

VI AVSLÖJAR: Jakten på gärningsmannen trappas upp!

Pernilla Wahlgrens romans-chans med Ola-Conny

EXTRA: "Superhunken" brädad av Ullareds-profilen!

Robert Gustafssons förmögenhet kartlagd

EXTRA: Komikern är rik som ett troll!

Glenn Hyséns kompismöte med våldtäktsmannen

EXTRA: Umgicks på permission!

Carolas återförening med sonen Amadeus

EXTRA: "Nu visar han respekt för mig!"

Magdalena Graaf berättar om sonens död

EXTRA: "Han föll från sin balkong!"

Här är mannen som misshandlade TV4-Jenny

VI AVSLÖJAR: Medelålders man från Stockholm misstänkt!

Linda Bengtzing i dödligt gas-drama

EXTRA: "De kom med gasmasker och allting!"

Margaux Dietz kris med maken fördjupas

EXTRA: Nya händelseutvecklingen förskräcker!

Peter Forsberg avslöjar framtidsplanen med frun

EXTRA: "Nästan helt perfekt!"

"Svennis" stora ångest över kvinnoaffärerna

EXTRA: Lägger korten på bordet!

Bianca Ingrosso drogad på krogen

EXTRA: "Det slutade inte bra!"

Felix Sandmans sexavslöjande med flickvännen

EXTRA: "Jag vill bli dominerad!"

Steffos iskyla mot Jenny Strömstedt på TV4

VI AVSLÖJAR: Beskedet som förändrade allt!

Paolo Robertos erotiska yoga med Elin, 25

EXTRA: Bekräftar Stoppa Pressarnas avslöjande!

Systrarna Graafs attack mot kändiskvinnorna

EXTRA: Hånar Carolina Gynning och Carina Berg!

Jill Johnson om skräcknatten på Balkan

EXTRA: "Jag trodde jag skulle bli våldtagen!"

Henrik Schyfferts lycka med nyfödda sonen

EXTRA: "Har aldrig mått bättre!"

Kristin Kaspersens rörande minne av Lill-Babs

EXTRA: "Jag älskar det och är så tacksam!"

Hemliga affären mellan TV4-Jenny och Klas, 42

EXTRA: Ett dråpslag mot maken Niklas Strömstedt!

Bianca Ingrosso om nya krisen med pojkvännen

EXTRA: "Jag vet inte om det kommer lösas!"

Niclas Wahlgrens svek mot mamma Christina

EXTRA: Men vad har hänt!?

TV4-Malou till Jenny Strömstedt: ”Rena lögner!”

VI AVSLÖJAR: Programledarens rasande utspel!

Mia och Jesper Parnevik om svåra kollapsen

EXTRA: "En jättejobbig sommar!"

tisdag 12 november 2019