- Senaste nytt från kändispressen

Jättebelöning i jakten på TV4-Jennys gärningsman

Våldet måste stoppas.

Den brutala gärningsmannen som överföll och misshandlade Jenny Strömstedt ska bakom lås och bom. 

Nu utfästs en belöning på 250 000 kronor till den som lämnar avgörande tips. 

TV4:s programledare Jenny Strömstedt, 47, skrev i en krönika i Expressen den 22 juni i år om hur hon överfölls i samband med en cykeltur genom Stockholm.

 • En belöning utfäst nu till den som kan se till att mannen som så brutalt misshandlade Jenny Strömstedt grips och döms.

 • Nu erbjuder Stoppa Pressarna 250 000 kronor till den person som genom sina uppgifter får våldsverkaren som så styggt slog Jenny döms.

 • Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt har reagerat mot Stoppa Pressarnas bevakning. Nu hjälper vi paret genom att att fokusera på gärningsmannen som överföll programledaren.

 • De senaste dyngen har Stoppa Pressarna fått anledning att granska Steffo Törnquists roll i "Strömstedt-skandalen".

 • Jenny Strömstedt har arbetat på TV4 sedan tjugo år tillbaka. Nu är hon ifrågasatt i sin roll som journalist.

 • Om vi med hjälp av Stoppa Pressarnas läsare lyckas hitta och lagföra gärningsmannen kommer Jenny Strömstedt få berätta om överfallet inför domstol.

 • En eventuell rättegång mot mannen som överföll Jenny Strömstedt kommer att hållas i Stockholms tingsrätt.

 • Jenny Strömstedt är hårt pressad kring den påstådda misshandeln, men hon väljer fortfarande att inte kommentera den eller visa en polisanmälan varför Stoppa Pressarna vänder på perspektivet och nu inriktar oss på att få tag i gärningsmannen..

 • Jenny Strömstedt och Camilla Kvartoft delade ut pris på "Kristallen"-galan. Stämningen mellan damerna såg inte ut vara den bästa.

 • Jenny Strömstedt har krönikerat i Expressen i tio år men är numera borttagen som skribent i tidningen efter att Stoppa Pressarna inledde sin bevakning kring den omstridda krönikan.

 • Stoppa Pressarnas publisher Daniel Nyhlén erbjuder nu 250 000 kronor till den som kan lämna ett avgörande tips kring gärningsmannen som gör att han fälls för brottet.

 • Här är den omstridda krönikan där Jenny Strömstedt uppger sig ha blivit misshandlad. Hon har konsekvent vägrat att svara på frågor kring krönikan. Bilder: TT och faksimil Expressen

Det var en fasansfull historia.

I sin text beskriver Jenny Strömstedt målande om hur hon överfölls vid ett övergångställe, hon återvänder till platsen för överfallet för att försöka få en bild av vad som hände.
– Dagen efter knytnäven åker jag tillbaka till platsen där jag blev slagen för självrannsakan. Jag ser de vita strecken i cykelbanan. På höger sida där mannen dök upp står bilarna tätt parkerade utan öppning för gångtrafikanter och cyklarna åker förbi i dubbla led. Jag höll låg fart men det var så klart mitt ansvar att se honom, konstaterar Jenny Strömstedt.

LÄS MER: Bianca Ingrossos ansikte vanställt efter misslyckat plastikingrepp

Men även om det var programledarens rent trafikmässiga fel så ger det självfallet inte mannen rätt att attackera den blonda programledaren med rötter i Sollentuna norr om Stockholm.

Attacken var dramatisk och mycket obehaglig. Jenny Strömstedt inleder sin krönika i Expressen med en smärtsamt målande beskrivning av vad som hände:
– I veckan när jag cyklade fram längs en av de hårdast trafikerade cykelvägarna fick jag en stenhård knytnäve rakt i höger njure av en välklädd gångtrafikant i vit välstruken skjorta, ljusa byxor och kort rågblont hår, skriver programledaren.

Det har gått drygt fyra månader sedan överfallet, men såvitt Stoppa Pressarna kunnat utröna är ingen gärningsman gripen. Vi vet inte ens om Jenny Strömstedt har polisanmält det brutala överfallet som gjorde att programledaren "tvingas spana efter blod i urinen ett par dygn”. TV4-profilen har heller inte valt att ta upp fallet i "Brottsjournalen" där hennes kollega Leif GW Persson, 74, skulle kunna göra en så kallad gärningsmannaprofil. 

LÄS MER: Victoria i chock: Prins Daniels svek med andra kvinnan

Istället vägrar Jenny Strömstedt överhuvudtaget kommentera krönikan om misshandeln som ifrågasätts av många. Stoppa Pressarna har en längre tid försökt få Jenny Strömstedt att svara på frågor kring den uppgivna misshandeln – helt utan framgång. 

Därför väljer vi att hantera ”fallet” från andra hållet. Nu efterlyser Stoppa Pressarna den misstänkte gärningsmannen och utfäster samtidigt en belöning på 250 000 kronor till den som kan lämna ett så avgörande tips att förövaren kan ställas inför skranket.

Det tips som bidrar till en laga kraft vunnen dom mot mannen som misshandlade Jenny Strömstedt kommer att belönas.

Som tipsare är du självfallet anonym men vi vill att du ska vara medveten om att du kan komma att kallas som vittne vid en eventuell rättegång; enligt nuvarande svensk lagstiftning får inte vittnen vara anonyma.
– Nu ska våldsverkaren gripas! Det är oacceptabelt med en man som ger sig på värnlösa kvinnliga cyklister på det sätt som Jenny Strömstedt beskriver så starkt, säger Stoppa Pressarnas publisher Daniel Nyhlén, 43.

LÄS MER: Strömstedt i våldsamt bråk på kändisfest – flydde springande från platsen

Han hoppas att belöningen äntligen ska se till att Stoppa Pressarna får svar på frågorna kring misshandeln. Svar som vi efterlyst i snart två månader.
– Vid en rättegång mot gärningsmannen kommer Jenny Strömstedt att höras och då får vi äntligen svar på våra frågor och samtidigt ser vi till att illdådaren blir lagförd. Det är den klassiska varianten av ”två flugor i en smäll”. Jag reagerar mycket starkt på män som slår kvinnor, det är fullständigt oacceptabelt och det känns bra att få bidra med medel så att den här mannen kan stoppas, säger Nyhlén och fortsätter: 

– Våldsmannens irrationella beteende kan eskalera om han inte stoppas. Nästa gång kanske han mördar. Om vi då med hjälp av en kvarts miljon kronor kan ta bort honom från att röra sig fritt på våra gator och torg så är det värt vartenda öre,.

Stoppa Pressarnas publisher medger att han inte endast hyser ädla altruistiska skäl med sitt löfte om en belöning.
– Frågan är även väldigt intressant ur ett journalistiskt perspektiv och eftersom Jenny Strömstedt uppenbarligen inte vill berätta om den uppgivna misshandeln för oss så blir det intressant och matnyttigt att få höra henne redogöra för den inför domstol. Vi kommer ha flera team på plats när det är dags för rättegång, lovar Daniel Nyhlén.

LÄS MER: Kungen och drottning Margrethe skulle halshuggas i våldsaktion

Signalementet är distinkt, om än lite kort: Det var en ”välklädd gångtrafikant”, mannen bar en ”vit välstruken skjorta” till det hade han ”ljusa byxor”. Den misstänkte gärningsmannen verkar sköta sin hygien då han hade ”kort rågblont hår”.

Den misstänkte mannen ter sig även hysa ett något speciellt sätt att tala på.
– ”Horan ska följa reglerna”, skrek han och tillade sedan upprepade gånger så att jag verkligen skulle förstå: ”Du är en hora”, skriver Jenny Strömstedt.

Har du gjort några iakttagelser i din omgivning av en man som överensstämmer med signalementet och som är snar till att uttrycka sig misogynt så tveka inte att höra av dig till Stoppa Pressarna.

Kanske var du ögonvittne? Det bör ha varit en tämligen tät trafik av cyklar på platsen och vid tidpunkten för det inträffade med tanke på vad Jenny Strömstedt skriver:
– Själv höll jag på att ramla av cykeln i smärta men klev av (tack och lov orsakade jag ingen seriekrock) och försökte få kontakt med mannen som snabbt sprang i väg rakt över den trafikerade gatan, konstaterar Jenny och just talet om ”seriekrock” och ”trafikerade gatan” indikerar att överfallet skedde under rusningstrafik.

LÄS MER: Gunilla Persson och dottern hastigt insjukande – behandlas med steroider

Var misshandeln ska ha skett framgår inte men programledaren bor på Södermalm och arbetar på TV4 vid Gärdet så någonstans däremellan kan överfallet ha ägt rum.

Den beskrivning som Jenny Strömstedt ger tyder på att det skedde på en plats där det normalt sett är mycket cykeltrafik, varför det inte är orimligt att anta att det var vid Slussen eller möjligen i närheten av Nybroplan som illdådet ägde rum.

Överfallet bör ha inträffat någon gång mellan den 15 och 19 juni med tanke på att Jennys krönika var publicerad den 22 juni och den 15 juni skrev hon en annan krönika i Expressen som handlade om skolavslutningen.

Det är rimligt att anta att Jenny vid tidpunkten för publiceringen av krönikan om skolavslutningen inte hade råkat ut för den traumatiska händelsen.

LÄS MER: Måns Zelmerlöw avslöjar bråken med nyblivna hustrun

I sin krönika om misshandeln skriver hon att hon i ett ”par dagar” tvingades spana efter blod i urinen.

Om vi dristar oss till att anta att ”ett par” innebär minst två dagar innebär det att misshandeln senast kan ha inträffat den 19 juni så att programledaren kunde spana efter blod i sin urin den 20 och 21 juni för att sedan skriva sin krönika som publicerades den 22 juni.

Efter att Stoppa Pressarna inledde vår granskning av Jenny Strömstedts krönika har hon, efter tio års tid, plockats bort som medarbetare i Expressen. Anledningen därtill är vi inte varse då den tillförordnade chefredaktören påtidningen vägrar svara på frågor kring programledaren.

LÄS MER: Molly Sandéns lesbiska fest med nya flickvännen

Nu vill vi ha din hjälp att få fast gärningsmannen. Var med och skipa rättvisa. Leder just dina uppgifter till att mannen grips, åtalas och fälls i en laga kraft vunnen dom erbjuder Stoppa Pressarna 250 000 kronor i belöning. Hör av dig till Stoppa Pressarna här.

Tänk på att varje iakttagelse kan vara av betydelse då polisen lägger ”pussel”. Du får självfallet vara anonym men om du kallas som vittne måste du framträda personligen.

Stoppa Pressarna kommer vidarebefordra samtliga tips till polisen när en utredning om överfallet inletts hos myndigheten. 

Följ vårt utredningsarbete på Instagram under hashtaggen #jennymannen.

LÄS MER: Victorias misstanke om prinsessan Sofias dubbelspel
LÄS MER: Vi avslöjar: Madeleines jättebråk med Chris om barnen
LÄS MER: Anders Borgs rasande försvar av Dominika

VI AVSLÖJAR: "Våldsverkaren ska gripas!"

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Jättebelöning i jakten på TV4-Jennys gärningsman

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Petter Stordalens nya kvinna efter skilsmässan

Det går undan i svängarna när hotellmagnaten Petter Stordalen är i farten.
Norrmannen har knappt hunnit separera från ex-frun Gunhid.
Det hindrar inte miljardären från att ha fått till det med unga svenskan Märta.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Niclas Wahlgrens smarta drag mot Laila Bagge

EXTRA:

Avslöjar överraskande sanningen om ex-frun!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Ingvar Oldsbergs nya vågade hälsoplan

EXTRA:

Planerar att operera sig på spanska Solkusten!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Martina Haag visar nya superkroppen

BILD-EXTRA: "Hur snygg får man vara?"

Svenskt

Kikki Danielssons stora lycka trots krisen

EXTRA: "En sån glädjekick mitt i all corona-kaos!"

Svenskt

Kändiskvinnans öppna stöd till David Hellenius

EXTRA: Margaux Dietz hjälper TV4-stjärnan i krisen!

Så försöker Carolina Gynning glömma Viktor

VI AVSLÖJAR:

Tröstar sig med rosévin på Ibiza!

Amelia Adamos attack efter coronakrisen

EXTRA: "Min känsla är att vi är värdelösa!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Helena Hyséns desperata vädjan till Glenn

EXTRA: Fotbollslegendaren är iskall!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Petter Stordalens nya kvinna efter skilsmässan

EXTRA:

27 år yngre svenska Märta fångade norsken!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Radio-Rogers brutala slut med pojkvännen

VI AVSLÖJAR:

Radio Rix-stjärnan är återigen singel!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Christina Salibas nya drag efter Läckbergs svek

VI AVSLÖJAR: Så får hon sin hämnd på deckardrottningen!

TV4-stjärnans tuffa utmaning i äktenskapet

EXTRA: "Det bästa vi kan göra för varandra!

Ministern till attack mot Biancas festande

EXTRA: "Det är djupt olämpligt!"

Nicole Falcianis hämnd på Eric Saade

EXTRA: "Det känns väldigt skönt!"

Carolina Gynning censurerades av Viktor

VI AVSLÖJAR: Tvingades ta bort nödropet på Instagram!

Blondinbellas lustfyllda sommar med Paul

EXTRA: "Jag är så tacksam att vi har hittat varandra!"

Magnus Hedmans tuffa kamp mot knarket

EXTRA: "Det är som att dina ben blir avhuggna!"

Helena Segers dubbelgångare fångad på bild

EXTRA: Okända kvinnan är kusligt lik fotbollshustrun!

Ulf Ekbergs nya lyxvåning efter skandalen

EXTRA: Ace of Base-stjärnan granne med Björn Borg!

Emilio Ingrosso återförenad med barnen

EXTRA: Glädjen är stor efter den tuffa tiden!

Jenny Strömstedts nya karriär efter kollapsen

EXTRA: Nu väljer programledaren att gå vidare!

Carolina Gynning tvingas till Time Out

EXTRA: "Mitt hjärta har gått sönder!"

Soldoktorn drabbad av extremt dödlig sjukdom

EXTRA: "Har fått besked!"

Tommy Körberg om den mörka otrohetsaffären

EXTRA: "På det sättet är jag jävligt stark!"

Kalle Moraeus nya tillvaro i coronakrisen

EXTRA: Spelmannen slipar knivar!

Agnetha Fältskogs stora miljonjubel

EXTRA: Abba-stjärnans förmögenhet kartlagd!

Blondinbellas öppna sågning av "Sugardaddy-Erik"

EXTRA: Nu attackerar bloggerskan ex-pojkvännen!

Carolina Gynnings ex-pojkvän bryter tystnaden

EXTRA: "Hippie-Viktors" första ord efter separationen!

Kristin Kaspersens sorg efter svåra samtalet

EXTRA: "Tårar som fortfarande rinner!"

Bianca Ingrossos hemliga dubbelgångare avslöjad

EXTRA: Mikaela, 25, från Trollhättan är kusligt lik!

Rickard Olssons raseri i vattenskoter-debatten

EXTRA: Ratffylleridömde tv-profilen vill lära ut sjövett!

Lotta Bromé om kärlekslivet med sambon

EXTRA: Berättar om hemliga flickvännen!

Tennisstjärnan ville ta sitt liv efter paniken

EXTRA: Robin Söderling avslöjar varför han lade av!

Nu hotas kärlekslyckan mellan ministrarna

EXTRA: Annika Strandhäll kan tvingas dumpa Morgan!

Lasse Berghagen svårt skadad i ryggen

EXTRA: Sångaren tvingas stappla fram med käpp!

Ännu en TV4-profil sparkas efter stor skandal

VI AVSLÖJAR: Tv-direktören kritiseras för sitt agerande!

Oväntade utspelet av Blondinbellas ex-pojkvän

EXTRA: "Sugardaddy-Erik" om bloggerskans nya kärlek!

Kristin Kaspersens sommar med sexdömde mannen

VI AVSLÖJAR: Udda umgänget i jakten på en ny partner!

TV4-profil attackerade kvinna med barstol

EXTRA: Slagen i ansiktet!

måndag 13 juli 2020