Avslöjandet om TV4-Jenny kan ge journalistpris

Hedrande men samtidigt ett stort ansvar.
Stoppa Pressarna har nominerats till Stora Journalistpriset i klassen ”Årets avslöjande”.
Det är det den undersökande journalistiken i härvan med Jenny Strömstedt som röner uppskattning.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Pedro Sanchez

| 2020-10-28 kl 22:01 |

ProvaPremium

Stora Journalistpriset är ett pris som Bonnier AB instiftade 1966. Det delas ut för att främja goda yrkesprestationer inom journalistiken.

Sedan 2016 delas priset ut i fem klasser, ”Årets Avslöjande”, ”Årets Berättare”, ”Årets Förnyare”, ”Årets Röst ” som ska tillfalla ”den som under året med egensinne gjort avtryck i journalistiken” och Lukas Bonniers Stora Journalistpris, skriver Wikipedia.

Bild 1 av 17

Glada nyheter! Stoppa Pressarnas undersökande journalistik, som friade Jenny Strömstedt från misstankarna att fräckt ljuga i media, har nominerats till Stora Journalistpriset.
Bild 2 av 17

Jenny Strömstedt fick dåligt stöd av TV4 i samband med krisen. Hennes chef Viveka Hansson gick under jorden och var helt livrädd för att svara på frågor.
Bild 3 av 17

Under ett kritiskt skede av hela härvan hotades Jenny Strömstedt av enskilt åtal vid Stockholms tingsrätt.
Bild 4 av 17

Niklas Strömstedt stöttade sin hustru Jenny när hon genomgick sin tuffa tid.
Bild 5 av 17

Jenny Strömstedt kollapsade i direktsändning och hundratusentals TV4-tittare chockades.
Bild 6 av 17

Jenny Strömstedt har under sommaren återhämtat sig från kollapsen.
Bild 7 av 17

Jenny Strömstedt har även anklagats för vänskapskorruption av DN:s krönikör Johan Croneman. Lite orättvist då Jenny anses vara en glimrande journalist, känd för sin enormt stora integritet.
Bild 8 av 17

Här är den omstridda krönikan i Expressen som ledde till att Strömstedt anklagades för att ha ljugit om en misshandel. Programledaren vägrade mystiskt svara på frågor kring krönikan.
Bild 9 av 17

En professionell profilerare sammanställde en gärningsmannaprofil i jakten på våldsverkaren, den så kallade"Jenny-mannen".
Bild 10 av 17

Stoppa Pressarna tog med hjälp av en pensionerad polis som med ett tyskt datorprogram tog fram en fantombild av den ökände "Jenny-mannen" som fortfarande är på fri fot, trots att en belöning på 250 000 kronor är utlyst.
Bild 11 av 17

Stoppa Pressarnas publisher och ansvarige utgivare Daniel Nyhlén är inte förvånad över att Stoppa Pressarna har nominerats till Stora Journalistpriset i kategorin "Årets avslöjande".
Bild 12 av 17

Stefan Mehr, här med Amelia Adamo när hon vann Stora Journalistpriset, är verkställande ledamot i juryn som ska besluta om Stoppa Pressarna ska vinna det prestigefyllda priset.
Bild 13 av 17

Kulturskribenten Rakel Chukri har övervägt om Stoppa Pressarna ska belönas med "Årets avslöjande".
Bild 14 av 17

Jonas Bonnier är ordförande i juryn och är med och avgör om Stoppa Pressarnas journalistisk ska vederfaras den stora äran att vinna Stora Journalistpriset.
Bild 15 av 17

David Baas är en journalistisk förebild för flera medarbetare i Stoppa Pressarnas grävgrupp. Han är alltid så prydlig men samtidigt stentuff i sitt journalistiska värv.
Bild 16 av 17

Jan Guillou vann Stora Journalistpriset 1984, numera är han ensam och övergiven efter skandaldokumentären i SVT. 36 år efter hans triumf kan det bli Stoppa Pressarna som vinner det prestigefyllda priset.
Bild 17 av 17

Janne Josefsson har vunnit Stora Journalistpriset, nu har Stoppa Pressarna chansen att vinna.

Detta pris instiftades 1992 på Lukas Bonniers 70-årsdag för att främja ”långvarig och fortgående journalistisk yrkesprestation”. Priset har bland annat gått till giganter som Malou von Sivers, 67, och Amelia Adamo, 73.

Även journalistiska förebilder som Jan Guillou, 76, Janne Josefsson, 68, och David Baas, 40, har fått Stora Journalistpriset.