Knarkspans starka intresse för Victorias vän

Hovet är chockade.
En av kronprinsessans Victorias vänner återfinns på knarkspans lista över "högintressanta personer". 
Samtidigt brottas andra personer nära kungafamiljen med utbredda kokainrykten. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Johan Bergström

| 2020-11-22 kl 17:05 |

ProvaPremium

Kronprinsessan Victoria, 43, tar starkt avstånd från droger. Flera av hennes nära vänner har varit inne i ett avancerat missbruk och därför känner kungligheten väl till drogernas mörka baksida som inte sällan leder till ett liv i misär och i vissa fall döden. 

Knarkmissbruk är dessvärre utbrett i alla samhällsskikt. I vissa societetskrestar flödar knarket och enlig uppgift är kokain den drog som används mest av de personer som sammankopplas med kungafamiljen. 

Bild 1 av 16

Kronprinsessan Victorias vän återfinns på knarkspans lista över "högintressanta personer".
Bild 2 av 16

Personen i fråga ska ha direkta kopplingar till dem som säljer droger i Stockholm.
Bild 3 av 16

Just nu florerar en rad uppgifter och rykten kring kokain omkring vänner till kronprinsessan Victoria.
Bild 4 av 16

Prins Daniels vän, nattklubbsprofilen Kristoffer Ahlbom, ska arrangera kunglighetens hemliga fest. Det blir en grabbmiddag och drinkbord.
Bild 5 av 16

Här är bilden som nattklubbsprofilen Kristoffer Ahlbom la ut vilket ställde till med problem för prins Daniel. De är något som liknar kokain bredvid maten. Snett till vänster ovanför gaffeln syns en så kallad "lina".
Bild 6 av 16

Men vid en närmare anblick ser man en vit lina på bordet som påminner om kokain.
Bild 7 av 16

Några vita korn ligger också utspridda på bordet. Så kallade "rester" varför många misstänker att bilden är autentisk och inte riggad med något som ska påminna om kokain.
Bild 8 av 16

Här poserar Kristoffer Ahlbom i en soffa tillsammans med prins Daniel.
Bild 9 av 16

Som Stoppa Pressarna tidigare avslöjat blev prins Daniel chockad över kokainryktet som nu omger vännens bild.
Bild 10 av 16

Kristoffer Ahlbom visar gärna upp hur nära han står kungahuset. Här syns han med Spotify-grundarn Martin Lorentzon, prinsessa Madeleine och hennes väninna Louise Thott.
Bild 11 av 16

Att Ahlboms bild fortfarande ligger ute förvånar många. Hans uppdragsgivare Vimal Kovac, vd på Stureplansgruppen, sägs ha en nolltolerans mot allt som har med droger att göra. Här med bolagets delägare Petter Stordalen.
Bild 12 av 16

Nu har även Kristoffer Ahlboms vän, Niclas Engsäll, reagerat på bilden. Societetsmannen, som tidigare var gift med SVT-stjärnan Carolina Neurath, sägs vara en stark motståndare till just kokain.
Bild 13 av 16

Niclas Engsäll blev helt knäckt när dåvarande hustrun Carolina Neurath var otrogen och hade sex med Emil "Hipster-Emil" Persson.
Bild 14 av 16

Det har senare avslöjats att Niclas Engsäll var otrogen mot sin förra hustru Andrea Brodin. Han låg med Isabella "Blondinbella" Löwengrip.
Bild 15 av 16

"Det svenska kungahuset har inte råd att på det här sättet sammankopplas med droger. Dessvärre är det ju framför allt vänner till kronprinsessparet som är föremål för er granskning och det är ytterst allvarligt", säger en hovreporter.
Bild 16 av 16

Nu återstår det att se hur kungafamiljen kommer att agera på uppgifterna om kokain och deras vänner.

Nu kan Stoppa Pressarna avslöja att en av Victorias vänner väcker polisens och knarkspans intresse. 

Personen i fråga har starka band till de som säljer droger runt om i Stockholm och som särskilt är verksamma vid Stureplan. 

– Det är ju såklart tragiskt, oavsett vem man är. Men här finns det en tydlig koppling till det svenska kungahuset, och det ska ha väckt viss uppmärksamhet hos kollegorna, berättar en poliskälla för Stoppa Pressarna och fortsätter: