Knarkspans starka intresse för Victorias vän

Hovet är chockade.
En av kronprinsessans Victorias vänner återfinns på knarkspans lista över "högintressanta personer". 
Samtidigt brottas andra personer nära kungafamiljen med utbredda kokainrykten. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Johan Bergström

| 2020-11-22 kl 17:05 |

ProvaPremium

Kronprinsessan Victoria, 43, tar starkt avstånd från droger. Flera av hennes nära vänner har varit inne i ett avancerat missbruk och därför känner kungligheten väl till drogernas mörka baksida som inte sällan leder till ett liv i misär och i vissa fall döden. 

Knarkmissbruk är dessvärre utbrett i alla samhällsskikt. I vissa societetskrestar flödar knarket och enlig uppgift är kokain den drog som används mest av de personer som sammankopplas med kungafamiljen. 

Bild 1 av 16kronprinsessan victoria kokain van stor 1 - Stoppa Pressarna

Kronprinsessan Victorias vän återfinns på knarkspans lista över "högintressanta personer".
Bild 2 av 16filmstjarna kokain stor5 1 - Stoppa Pressarna

Personen i fråga ska ha direkta kopplingar till dem som säljer droger i Stockholm.
Bild 3 av 16victoria kokainrykten stor 3 - Stoppa Pressarna

Just nu florerar en rad uppgifter och rykten kring kokain omkring vänner till kronprinsessan Victoria.
Bild 4 av 16kristoffer ahlbom kokain stor15 0 0 - Stoppa Pressarna

Prins Daniels vän, nattklubbsprofilen Kristoffer Ahlbom, ska arrangera kunglighetens hemliga fest. Det blir en grabbmiddag och drinkbord.
Bild 5 av 16kristoffer ahlbom kokain stor10 2 - Stoppa Pressarna

Här är bilden som nattklubbsprofilen Kristoffer Ahlbom la ut vilket ställde till med problem för prins Daniel. De är något som liknar kokain bredvid maten. Snett till vänster ovanför gaffeln syns en så kallad "lina".
Bild 6 av 16kristoffer ahlbom kokain stor11 2 - Stoppa Pressarna

Men vid en närmare anblick ser man en vit lina på bordet som påminner om kokain.
Bild 7 av 16kristoffer ahlbom kokain stor12 2 - Stoppa Pressarna

Några vita korn ligger också utspridda på bordet. Så kallade "rester" varför många misstänker att bilden är autentisk och inte riggad med något som ska påminna om kokain.
Bild 8 av 16kristoffer ahlbom kokain stor9 2 - Stoppa Pressarna

Här poserar Kristoffer Ahlbom i en soffa tillsammans med prins Daniel.
Bild 9 av 16prins daniel kokainrykten stor 3 - Stoppa Pressarna

Som Stoppa Pressarna tidigare avslöjat blev prins Daniel chockad över kokainryktet som nu omger vännens bild.
Bild 10 av 16madeleine spotify stor1 2 - Stoppa Pressarna

Kristoffer Ahlbom visar gärna upp hur nära han står kungahuset. Här syns han med Spotify-grundarn Martin Lorentzon, prinsessa Madeleine och hennes väninna Louise Thott.
Bild 11 av 16victoria kokainrykte stor3 2 - Stoppa Pressarna

Att Ahlboms bild fortfarande ligger ute förvånar många. Hans uppdragsgivare Vimal Kovac, vd på Stureplansgruppen, sägs ha en nolltolerans mot allt som har med droger att göra. Här med bolagets delägare Petter Stordalen.
Bild 12 av 16carolina neurath park stor 0 - Stoppa Pressarna

Nu har även Kristoffer Ahlboms vän, Niclas Engsäll, reagerat på bilden. Societetsmannen, som tidigare var gift med SVT-stjärnan Carolina Neurath, sägs vara en stark motståndare till just kokain.
Bild 13 av 16carolina neurath emil comeback stor 2 - Stoppa Pressarna

Niclas Engsäll blev helt knäckt när dåvarande hustrun Carolina Neurath var otrogen och hade sex med Emil "Hipster-Emil" Persson.
Bild 14 av 16victoria gravidlycka stor5 1 - Stoppa Pressarna

Det har senare avslöjats att Niclas Engsäll var otrogen mot sin förra hustru Andrea Brodin. Han låg med Isabella "Blondinbella" Löwengrip.
Bild 15 av 16victoria tar over stor 1 - Stoppa Pressarna

"Det svenska kungahuset har inte råd att på det här sättet sammankopplas med droger. Dessvärre är det ju framför allt vänner till kronprinsessparet som är föremål för er granskning och det är ytterst allvarligt", säger en hovreporter.
Bild 16 av 16victoria kungen skam stor 2 - Stoppa Pressarna

Nu återstår det att se hur kungafamiljen kommer att agera på uppgifterna om kokain och deras vänner.

Nu kan Stoppa Pressarna avslöja att en av Victorias vänner väcker polisens och knarkspans intresse. 

Personen i fråga har starka band till de som säljer droger runt om i Stockholm och som särskilt är verksamma vid Stureplan. 

– Det är ju såklart tragiskt, oavsett vem man är. Men här finns det en tydlig koppling till det svenska kungahuset, och det ska ha väckt viss uppmärksamhet hos kollegorna, berättar en poliskälla för Stoppa Pressarna och fortsätter: 

– Individen är med på listan över de personer som vi anser är ”högintressanta” när det gäller droghandeln i Stockholm.  

Stoppa Pressarnas avslöjande kommer ytterst olägligt för kungafamiljen som redan står nära personer som orsakar kokainrykten. 

Nyligen fick kronprinsessan Victoria vetskap om att den kände nattklubbschefen Kristoffer Ahlbom, 48, har publicerat en synnerligen olämplig bild på sitt Instagram-konto.

Bilden föreställer bland annat en tallrik med köttbullar och makaroner. Men vid en närmare anblick ser man något som påminner om en kokainlinje bredvid tallriken. 

Många har uppfattat bilden som ett ”skämt”, men det finns de som menar att så inte är fallet. Anledningen är att det ligger lite större korn bredvid den vita linan. 

– När man krossar kokain, med typ ett kontokort, är det lätt att det sprätter iväg några smulor eller ”rester”. Men om du arrangerar en skämtbild är du inte så försåtlig att du placerar ut några ”rester”. Jag är helt övertygad om det kan vara kola och att det där vita pulvret hamnade på bilden av misstag, berättade en erfaren kokainist och nattklubbsbesökare för Stoppa Pressarna.

Kristoffer Ahlbom är profil för Stureplansgruppen, en stor krogkoncern som hävdar att man är emot droger. Det hela blir därför mycket anmärkningsvärt då nattklubbschefen trots Stoppa Pressarnas avslöjande fortfarande väljer att ha kvar bilden på Instagram som nu är föremål för en sån stor diskussion.

Enligt uppgifter till Stoppa Pressarna har krogkoncernens vd Vimal Kovac, 47, en nolltolerans med allt som har med droger att göra. Vid ett tillfälle sparkade han exempelvis en framgångsrik krogprofil på stående fot för blotta misstanken kring kokainmissbruk.

Profilen frikändes senare från alla misstankar, men krogkungens beteende vittnar om en fast hand när det gäller misstänkt knarkmissbruk på hans kända nattklubbar, däribland Spy Bar, Sturecompagniet, Hells Kitchen och en handfull andra vattenhål.

– Ja, därför är det mycket mystiskt att Ahlbom i sin position tillåts skämta om kokain på köksbordet. Hade någon annan av oss gjort så hade vi fått kicken direkt. Det är något som inte stämmer här, säger en anställd inom Stureplansgruppen. 

Kristoffer Ahlbom är vidare en man som gärna stoltserar med att han står kändisar och speciellt kungahuset nära.

Krogprofilen har vid flera tillfällen publicerat bilder av sig själv med prins Daniel, 47, prins Carl Philip, 41, och prinsessan Madeleine, 38, på Instagram. Dessutom är han tillsammans med kronprinsesan Victoria fadder till gemensamma väninnan Andrea Brodin, 44, och Niclas Engsälls, 45, dotter. 

Niclas Engsäll har på senare tid rönt stor uppmärksamhet då han blev bedragen av ex-frun och SVT-stjärnan Carolina Neurath, 35, som gick bakom ryggen på den dåvarande maken och hade ett sexuellt förhållande med Emil ”Hipster-Emil” Persson, 35, som driver ”Fördomspodden”.

Enligt vännerna blev Niclas Engsäll, känd som en hedersknyffel, helt knäckt efter en konfrontation med hustrun där hon till slut motvilligt erkände att lusten till en annan man hade blivit för stor. 

Men historien går igen. 

Stoppa Pressarna kunde senare avslöja att Niclas Engsäll, som hade kronprinsessan Victoria och prins Daniel, som hedersgäster på sitt första bröllop, själv hade brutit mot de heliga äktenskapslöftena genom att idka könsumgänge med Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 30, – samtidigt som han var gift med Andrea Brodin. 

Niclas Engsäll uppges nu vara chockad över Kristoffer Ahlboms omdiskuterade bild med linan och de små vita utspridda kornen. 

– Han menar att den även stänker på honom och andra i umgängeskretsen. Niclas har vid flera tillfällen påtalat att han inte är intresserad av att bli berusad av annat än alkohol och skulle aldrig, aldrig röra det vita mjölet, berättar en vän i samma societetskretsar. 

För kungahuset, som nåtts av uppgifterna, är alla kokainrykten och uppgifter besvärande.
– Det svenska kungahuset har inte råd att på det här sättet sammankopplas med droger. Dessvärre är det ju framför allt vänner till kronprinsessparet som är föremål för er granskning och det är ytterst allvarligt. Konsekvensen kan bli att Victoria och Daniels omdöme ifrågasätts på grund av deras vänner, säger en i dag pensionerad och rutinerad hovreporter. 

Hur hovet nu kommer agera i frågan om knarket och kronprinsessan Victorias vänner återstår att se. 

– Kungafamiljen tar naturligtvis allvarligt på det här uppgifterna och tycker att det är tråkigt att de förknippas med kokain genom sina vänner på det här sättet. Men jag kan säga att man absolut tar avstånd från knark. De har ju som du vet egna tråkiga erfarenheter med nära som hamnat i det träsket, säger en hovkälla till Stoppa Pressarna. 

Vet du mer om kungafamiljens kopplingar till droger? Har du bilder, filmer eller ljudupptagningar? Tipsa Stoppa Pressarnas

. Du garanteras anonymitet i enlighet med grundlagen och alla uppgifter som leder till publicering arvoderas frikostigt. 

Missa inte flera kungliga nyheter på vår stora succésajt Allt om Kungligt