Dödsfall

Lotta Bromé om sin hjärtskärande sorg efter dödsfallet

När Torgny Söderberg gick bort för några veckor sedan, 77 år gammal, försvann också en av våra stora låtskrivare och producenter.
Han har hyllats stort av ett enigt Musiksverige.
Programledaren Lotta Bromé sörjer också – och ångrar att hon inte lyssnade på Bert Karlsson.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2022-08-20 kl 05:02 |

ProvaPremium

Torgny Söderberg skrev eller låg bakom 13 Melodifestivalbidrag genom åren. Lena Philipssons, 56, ”Kärleken är evig” finns nära till hands i de flesta svenskarnas minnen, liksom kronan på verket Herreys ”Diggi-loo, Diggi-ley” som sopade hem hela Eurovision i Luxemburg 1984.

Den numera framsynte politikern (Moderaterna) Richard Herrey, 58, hyllade Söderberg efter dödsbeskedet.

Bild 1 av 6En ledsen Lotta Bromé.

Lotta Bromé har drabbats av svår sorg och hedrar nu sin vän.
Bild 2 av 6

Hela Musiksverige och ytterligare många andra sörjer att låtskrivaren Torgny Söderberg gick bort för några veckor sedan. Lotta Bromé är en av dem.
Bild 3 av 6

Den skicklige entreprenören och förre skivbolagsdirektören Bert Karlsson sa åt Lotta Bromé att ringa till Torgny för en tid sedan. ”Fan ta mig, jag gjorde inte det”, skriver hon nu.
Bild 4 av 6

Bert Karlsson kan ta åt sig mycket av äran för att Torgny Söderberg. Det var Bert som värvade honom till branschen och hans skivbolag Mariann på 70-talet.
Bild 5 av 6

Torgny Söderberg jobbade med hela Artistsverige. Han skrev bland mycket annat ”Kärleken är evig” åt Lena Philipsson.
Bild 6 av 6

Kanske var ändå låten ”Diggi-loo Diggi-ley” kronjuvelen bland allt det Torgny Söderberg skrev. Här ses han med Per Herrey och Louis Herrey.

– Mitt hjärta brister. Inga ord räcker till för att beskriva hur viktig denna fina människa var för mig och mina bröder. En musikant med hjärta av guld. Tack Torgny, för den gyllene låten som bringat så mycket glädje och tack för den kärlek du gav.