Sexskandal

Mediechefen hade sex inför sina medarbetare i baren

En ny sexskandal skakar Aftonbladet och dess annonsörer.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att en hög chef på tidningen hade sex med en kvinnlig kollega på en barstol.
Samlaget genomfördes inne på Anchor bar i centrala Stockholm – mitt framför kolleger och övriga gäster.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-05-20 kl 16:05 |

ProvaPremium

Aftonbladets chefredaktör Lena K. Samuelsson, 58, har en längre tid blundat för problematiken med den så kallade ”Sexchefen”.

Stoppa Pressarna har i en serie artiklar avslöjat den högt uppsatte tidningschefen och hans sexuella eskapader med yngre kolleger och intervjuoffer.

Bild 1 av 17- Stoppa Pressarna

Ytterligare en högt uppsatt chef på Aftonbladet orsakar en sexskandal. Tidningens chefredaktör Lena K. Samuelsson har inte agerat mot det sexualiserade beteendet.
Bild 2 av 17- Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna har i en rad granskande artiklar tidigare berättat om sexchefen nummer 1. Han hade också sex på krogen och då med en ung kvinnlig reporter som han är chef för.
Bild 3 av 17mediachef aftonbladet stor8 4 4 - Stoppa Pressarna

Sexchefen har haft en mängd samlag och däribland med kvinnor som Aftonbladet sedan utnyttjat i sina publiceringar.
Bild 4 av 17sex chef kokain stor 0 - Stoppa Pressarna

Sexchefen har också haft kokainorgier, bland annat med en känd kvinnlig journalist, en reklamman och unga tjejer.
Bild 5 av 17- Stoppa Pressarna

Sexchefen på Aftonbladet, som utsatt sin personal för sexuella närmanden, har en "nära relation" med den tidigare kulturministern Jeanette Gustafsdotter.
Bild 6 av 17- Stoppa Pressarna

Historien om hur miljardären Jeffrey Epstein och Ghislaine Maxwell sexuellt utnyttjade unga flickor chockade en hel värld.
Bild 7 av 17- Stoppa Pressarna

Statsminister Magdalena Andersson har ännu inte kommenterat kulturministerns suspekta relationer.
Bild 8 av 17- Stoppa Pressarna

Statsminister Magdalena Andersson har ännu inte kommenterat kulturministerns suspekta relationer.
Bild 9 av 17- Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna har granskat hur sexchefen rör sig öppet bland unga kvinnor på gatan.
Bild 10 av 17sexchefen overvakad stor2 1 - Stoppa Pressarna

Här ser vi hur sexchefen närmar sig en ung kvinna i Stockholms city.
Bild 11 av 17sexchefen overvakad stor5 1 - Stoppa Pressarna

Kvinnan reagerar på hans beteende och stannar till så att sexchefen kan gå vidare.
Bild 12 av 17- Stoppa Pressarna

Sexchefen följer därefter fokuserat efter en annan kvinna som han inte känner.
Bild 13 av 17- Stoppa Pressarna

Aftonbladets kulturfest brukar vara en blöt tillställning, i år ter det sig som att något nytt slags bottenrekord är slaget. Lena K. Samuelsson och hennes chefer har en hel del att förklara för styrelsen och ägarna.
Bild 14 av 17- Stoppa Pressarna

Efter Aftonbladets senaste kulturfest höll deltagarna en vild efterfest på Anchor bar i Stockholm. Där hade en Aftonbladet-chef sex med en kvinna i baren. nu inleds en utredning mot chefen.
Bild 15 av 17- Stoppa Pressarna

Det var här, på barstolen, som sexakten ägde rum. Chockade kollegor och övriga gäster såg hur Aftonbladet-chefen helt öppet hade samlag.
Bild 16 av 17mediachef aftonbladet stor5 1 - Stoppa Pressarna

Frågan är vad det är för signaler Aftonbladet sänder ut till sina läsare och annonsörer när den ena sexskandalen efter den andra radar upp sig.
Bild 17 av 17mediachef aftonbladet stor6 1 - Stoppa Pressarna

Lena K. Samuelsson är chefredaktör på Aftonbladet. Nu inleds en ny utredning mot hennes underlydande sexchef.

Mannen har även haft kokainstinna fester i Stockholms innerstad med unga tjejer.

Chefredaktören på tidningen, som gärna ”granskar” andra makthavare.

Enligt uppgifter till Stoppa Pressarna inte ens inlett en utredning mot sexchefen – detta trots tidningens höga svansföring under metoo-skandalen.

– Det är helt sjukt, man sopar inte framför egen dörr. Det är fler än jag som är upprörda, det värsta är att facket också verkar hålla honom om ryggen, berättar en medarbetare på tidningen som av rädsla för repressalier önskar vara anonym.

Nu kan Stoppa Pressarna avslöja att sexchefens härjningar bara verkar vara ett uttryck för en betydligt större och mer djupgående problematik på tidningen.

Nyligen anordnade Aftonbladet sin kulturfest. Under festligheterna delar man traditionsenligt ut Axel Liffner-stipendiet på 30 000 kronor. I år prisades Dagens Nyheters begåvade kritiker Rebecka Kärde, 31.

Axel Liffner-stipendiet är ett pris som årligen delas ut av tidningens kulturredaktion. Priset ska gå ”till en kulturjournalist som i sin verksamhet kombinerar djup kunskap om konst och kultur med ett lyhört sinne för kulturjournalistikens språk och uttrycksmedel”. 

Priset instiftades 1984, bland tidigare pristagare finns bland andra Madeleine Grive, 66, Arne Ruth, 78, och Jan Guillou, 78.

Det låter fint, men i sjäva verket beskriver personer som deltagit i jippot att det brukar bli ordentliga fyllefester där journalisterna och cheferna på Aftonbladet närmast tävlar i om vem som kan bli mest på lyset.

– Det dricks kopiösa mängder alkohol. Jag blev närmast chockad hur högljudda, burdusa och… ja, pissfulla Aftonbladets chefer och deras mer profilerade medarbetare blev. Att kalla det för ”kulturfest” måste ju vara ett skämt, berättar ett ögonvittne och fortsätter: 

– Jag har aldrig i mitt liv sett vuxna människor bete sig så grisigt. Samtidigt som de super loss hålls tal där man lovordar varandra och drar dåliga skämt. Det kändes värre än en svensexa som spårat ur. 

Nu blir ”kulturpriset” även nedsmutsat för överskådlig framtid på grund av kättjan hos en chef på Aftonbladet och en kvinnlig journalistkollega.

När den lite mer formella delen av kulturfesten var klar fortsatte ett antal inbjudna medarbetare på Aftonbladet att festa vidare. Man begav sig till Pub Anchor, eller Anchor Bar som restaurangen kallas i folkmun, på Sveavägen i Stockholm.

Där skulle en ny sexskandal snart komma att utspela sig.

Stoppa Pressarna har inte lyckats utröna huruvida ”original-sexchefen” var med på Anchor bar, men det mesta tyder på att han håller en mycket låg profil efter bevakningen kring hans roll på Aftonbladet där sex, droger och ett oanständigt beteende länge tycks ha karaktäriserat mannen. 

Aftonbladets journalister på Anchor bar verkar dock ha klarat sig bra utan honom.

De anställda partajade loss i hans anda; sexchefen hade ju som bekant efter en julfest sex på en restaurangtoalett med en ung kvinnlig nöjesreporter. Även då var det en Aftonbladet-fest som fortsatte sent in på nattkröken.

Då var det efter en, med Aftonbladet-mått mätt, tämligen städad julfest som flera medarbetare på tidningen fortsatte att supa på puben Citykrogen i centrala Stockholm. Citykrogen är ett tämligen påvert etablissemang i på Vasagatan, inte långt från tidningens redaktion på Västra Järnvägsgatan.

Sexchefen fick upp ögonen för en ung kvinnlig nöjesreporter när gänget med Aftonbladet-kolleger umgicks på Citykrogen.– Jag var med på ”efterfesten” på krogen där det hände, såg hur de gick in på toaletten tillsammans men fick först i efterhand veta mer. Har bara hört att de klädde av sig nakna där, inget om att de haft sex. Men det kan man ju gissa, säger en kvinna till Stoppa Pressarna.

Ytterligare en källa på Aftonbladet bekräftar dock att chefen och den underlydande reportern hade sex på toaletten.

– Det var den stora snackisen dagen efter, lite pinsamt för alla inblandade och dessutom känsligt med tanke på att han var chef och hon bara reporter. Hon berättade själv för kvinnliga arbetskamrater att de hade haft sex där på toaletten, känns inte så fräscht tycker jag, säger Stoppa Pressarnas uppgiftslämnare.

”Original-sexchefens” bravader stannar emellertid inte där.

Chefen på Aftonbladet har även haft samlag med en intervjuperson och uppgiftslämnare som sedermera har uttalat sig i en kontroversiell publicering i tidningen. Mediemannen har även haft sex med hustrun till en minister och det är inte orimligt att anta att de blivit observerade av Säpo.

Sexchefen har vidare haft samlag med en känd popsångerska som därefter blivit omskriven i positiva ordalag vid flera tillfällen i tidningen.

Fram träder bilden av en man med bristande integritet och journalistiskt omdöme.

Anmärkningsvärt nog ger sig mannen gärna in i den publicistiska debatten med hög svansföring, samtidigt som man med fog kan misstänka att han själv bryter mot yrkesreglerna som är fastställda av Svenska Journalistförbundet.

Stoppa Pressarna har även avslöjat att sexchefen står nära den socialdemokratiska kulturministern Jeanette Gustafsdotter, 56, som av många kallas för ”Sexchefens kvinna”.

De bägge har en tät kontakt via sina sociala medier och Jeanette Gustafsdotter har av någon anledning öppet hyllat den betydligt yngre mannen. De ska även ha setts tillsammans i Almedalen där sexchefen uppges ha uppträtt på ett mindre lämpligt sätt.

Stoppa Pressarna har granskat hur ”nära” kontakten verkligen är mellan statsrådet och Aftonbladet-chefen. Av pressetiska skäl väljer vi dock i nuläget att inte publicera de uppgifter som florerar i bekantskapskretsen.

Jeanette Gustafsdotters relation till sexchefen på Aftonbladet har bland annat jämförts med den som rådde mellan den framlidne pedofilmiljardären Jeffrey Epstein och hans medhjälperska Ghislaine Maxwell, 60.

Sexchefens kvinna, kulturministern, blev snabbt kontroversiell när hon tillträdde som statsråd i regeringen. Det är flera som har synpunkter på Jeanette Gustafsdotter och hur hon sköter sitt värv och frågan är vad hennes kolleger med statsminister Magdalena Andersson, 55, i spetsen tycker om hennes suspekta umgänge.

Huruvida ”original-sexchefen” var med på Aftonbladets kulturfest eller ej spelar inte så stor roll, där fanns nämligen en annan högt uppsatt chef på tidningen som tedde sig minst sagt inspirerad av sin vän och kollega.

Faktum är att den ”nye sexchefen” i många avseenden bräcker ”original-sexchefen” i sin gränslöshet.

Gänget med journalister och de inbjudna från Aftonbladets kulturfest samlades på Anchor Bar på Sveavägen i Stockholm. Den enkla baren ligger inte långt från den plats där Olof Palme mördades och Socialdemokraternas partihögkvarter på Sveavägen 68.

Anchor Bar är Stockholms äldsta rockklubb, där brukar alla typer av människor samlas. Baren satsar på ett rockigt tema; det är dimmat ljus och väldigt hög rockmusik som gäller och de festande Aftonbladet-journalisterna krökade i sedvanlig ordning på – rejält.

Efter en tids supande och skrålande är det några kolleger som reagerar.

Plötsligt ser de den höga Aftonbladet-chefen sitta på en barstol, i knäet sitter en kvinnlig journalistkollega.

– Jag fattar inte först vad som händer, men sen ser jag hur hon liksom sitter och hoppar i hans knä, berättar ett ögonvittne som befann sig i baren.

Nu drar sig ett par personer lite närmare chefen på barstolen för att kunna se mer i detalj vad som pågår.

– Då ser jag att hon klivit ur ett av sina jeansben och tagit av sig trosorna, jag ser hur hon rider honom, de knullar helt enkelt. Mitt i baren framför alla kolleger och andra från kulturfesten.

Hurvida personalen på baren såg eller reagerade på inträffade är inte känt, men nu kanske till och med chefredaktör Lena K. Samuelsson vaknar upp i dimman efter kulturfesten och inser att hon har ett problem med sexbesatta chefer på sin tidning. Och med hela företagskulturen där alkoholen uppenbarligen flödar i mängder. 

Frågan är vad det är för signaler tidningen sänder ut till sina läsare och annonsörer när den ena sexskandalen efter den andra radar upp sig.

Aftonbladet gör ofta en poäng av att det är anslutna till Mediernas Etiknämnd, dessvärre verkar det inte så mycket bevänt med den egna etiken på tidningen.

Stoppa Pressarna avser att återkomma i ärendet.