Hälsa

Mysteriet kring blåslagna kändiskvinnan växer

Engagemang och omsorg.
Den blåslagna kändiskvinnans skador har väckt flera frågor.
Efter att journalisten Anna Shimoda återigen blivit blåslagen för andra gången på kort tid växer nu mysteriet.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-12-07 kl 07:04 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har vid flera tillfällen rapporterat om kändiskvinnan och journalisten Anna Shimodas, 37, mystiska skador. I början av sommaren kollapsade hon efter en löptur och fick föras till Södersjukhuset i Stockholm där hon blev inlagd i två dygn.

Då hade den framgångsrika journalisten omfattande ansiktsskador. Vad som hände där i löpspåret vet vi inte – läkarna lyckades aldrig få fram något svar. Kanske det var en kollaps på grund av för mycket arbete i kombination med alltför hård träning.

Bild 1 av 6Vi ser Anna och Hans Shimoda. Till höger ser vi Anna Shimoda med en blåtira.

På kort tid har Anna Shimoda skadat sig allvarligt i ansiktet två gånger.
Bild 2 av 6hans anna shimoda stor3 - Stoppa Pressarna

Hasse och Anna Shimoda är Sveriges mest framgångsrika kändisjournalister. Men kanske de jobbar för hårt?
Bild 3 av 6Anna Shimoda Skadad Stor1 - Stoppa Pressarna

Här ser vi de omfattande skadorna som Anna Shimoda drog på sig i det oturliga fallet på plan mark i början av sommaren. Sedan blev hon återigen olycksdrabbad.
Bild 4 av 6Anna Shimoda Tecken Stor1 - Stoppa Pressarna

Maken Hans Shimoda bevisade sin innerliga omsorg genom ett tecken med tre hjärtan till sin hustru som fick så omfattande skador i ansiktet efter första fallet. Andra gången olyckan var framme råkade hon ramla eller slå i något så att det blev en rejäl blåtira.
Bild 5 av 6hans anna shimoda stor2 - Stoppa Pressarna

Nyligen böjd Hasse sin älskade Anna Shimoda på en flott Parisresa med lyxshopping, ostron och champagne. Han gör allt för att hon ska må bra.
Bild 6 av 6mediachef aftonbladet stor6 1 - Stoppa Pressarna

Lena K. Samuelsson är chefredaktör på Aftonbladet. Nu inleds en ny utredning mot hennes underlydande sexchef.

Anna Shimoda hade ett fint stöd av sin älskade make Hans ”Hasse” Shimoda, 58, som hon var noga med att tacka i samband med att den otäcka incidenten blev känd.

Blodiga bilder

Det var Anna Shimoda själv som la ut de blodiga skadebilderna på Facebook och gensvaret från kändisvärlden var enormt. Mängder av celebriteter uttryckte sin omsorg om den populära och uppskattade journalisten som tack vare alla framgångar blivit känd själv i likhet med sin make.

Hasse Shimoda har en lång karriär bakom sig. Han var i många år på Hänt Extra och en självklar del på kändisfester från slutet av 80-talet och framåt. Han är även en skicklig och uppskattad DJ.

De senaste åren har paret Shimoda börjat frilansa och i huvudsak arbetar man åt Aftonbladet där de bägge är profilerade.

De äkta makarna gifte sig under romantiska former i Tokyo för ett par år sedan.

Haft yngre journalistkvinnor

Åldersskillnaden dem emellan är det ingen som bryr sig om – de passar ju så bra ihop. Dessutom har Hasse Shimoda haft yngre journalistkvinnor tidigare.

Under en period var han tillsammans med Aftonbladets hovreporter Jenny Alexandersson, 46.

Den passionerade och omtalade relationen med Aftonbladet-reportern upplöstes emellertid plötsligt. Istället blev Jenny Alexandersson under en tid tillsammans med den prisbelönte stjärnreportern Mattias Carlsson, 46, i dag verksam på Dagens Nyheter.

Maken ett fint stöd

Hasse Shimoda gick dock vidare och träffade sedermera Anna Shimoda och det blev en fullträff både emotionellt och professionellt. Paret är ledande nöjesjournalister inom svensk media och gör bland annat profilerade och stora intervjuer med kändisar som exempelvis Patrick Ekwall, 57.

Efter den första olyckan med Anna Shimodas omfattande ansiktsskador var Hasse Shimoda ett oerhört fint stöd, vilket inte minst Anna själv var noggrann med att understryka.

Den andra olyckan känner vi inte till hur den har gått till. Anna Shimoda hade skador över höger öga som var illrött, dessutom var ögonbrynet tejpat på flera ställen.

Mysteriet växer

Kändiskvinnan har dock inte gått ut och förklarat vad som hänt. Det har uppkommit en oro över att chefredaktören Lena K. Samuelsson, 58, på Aftonbladet driver sitt stjärnpar för hårt i en hänsynslös jakt på intäkter.

Flera kändisar har uttryckt sin undran och ängslan över vad som hänt och det är inte bara själv olycka nummer två som man uppfattar som ett mysterium. Man reagerar även över hur Anna Shimoda förmår vara så glad trots att hon är så olycksdrabbad.

­– Det är det stora mysteriet här, hon är alltid så glad och trevlig trots att hon skadat sig så svårt. Nu när jag såg henne senast på Bindans premiär (Bindefeld, reds. anm.) var det ingen skillnad, hon kvittrade och var glad, säger en mycket känd tv-personlighet till Stoppa Pressarna och tillägger:

­– Hasse var mer allvarlig och nästan lite nedstämd. Men vi är många som är oroliga för Anna Shimoda, hon är ju så go.