Nytt skandal-raseri mot Malou von Sivers

Ränderna går aldrig ur.
Man kan inte lära en gammal hund att sitta.
Välj vilken klyscha ni vill – de stämmer alla in på Malou von Sivers som återigen kritiseras för hur hon hanterar sina gäster.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2020-10-04 kl 06:20 |

ProvaPremium

Malou von Sivers, 67, är en riktigt rutinerad räv. Hon är en nestor på TV4 och började på kanalen redan vid starten 1990. Hon är prisbelönt och har vunnit Stora Journalistpriset. Så vid det här laget finns det nog ingen som tvivlar på hennes journalistiska meriter eller förmåga – problemet med Malou är ett annat.

En stor del av all uppståndelse kring Malou von Sivers program ”Malou efter tio” emanerar sannolikt ur det faktum att programmets profil är en hybrid och dessutom en otydlig sådan. Malou och hennes redaktion vill helst göra tuff samhällsjournalistik samtidigt som cheferna på TV4, annonsörerna och inte minst tittarna förväntar sig ett mysprogram med kuddar, tofsar och hembakta pajer.

Bild 1 av 6

Malou von Sivers har återigen hamnat i blåsväder. Hur länge ska hon orka?
Bild 2 av 6

Malou von Sivers intervju med entreprenören Siduri Poli är bara ett av flera kritiserade inslag med programledaren.
Bild 3 av 6

Malou von Sivers intervju med rapparen Greekazo fick konsekvenser. Programledaren fick flera mordhot efteråt, gärningsmännen kunde spåras och dömas i domstol.
Bild 4 av 6

Nu kritisersr Malou von Sivers återigen för att hon hela tiden avbryter sina gäster.
Bild 5 av 6

Malou von Sivers har en stark förespråkare i Jenny Strömstedt som har tv-räven som sin journalistiska förebild. Annars är det många som ifrågasätter Malou internt på TV4 men lojala vännen Jenny viker inte en tum.
Bild 6 av 6

Det var många som blev förvånade när det stod klart att Malou von Sivers fick leda ytterligare en säsong av "Malou efter tio".

Emellanåt blir det blir en krock mellan Malous vilja att agera skjutjärnsjournalist i den ombonade studiomiljön. Och gästerna blir förvirrade.

Det är fler än en gäst som upplevt att de blivit ”lovade” något helt annat och sedan blir de överrumplade av Malou som emellanåt till och med förstärkt genom att kalla in den ”Arge snickaren” (!).