- Senaste nytt från kändispressen

Jenny Strömstedts glädjebesked i skandalen

Äntligen ett skönt besked för programledaren.
Åklagarens beslut att inte inleda någon förundersökning innebär att Jenny Strömstedt slipper polisutredning.
Nu behöver hon inte förklara varför hon valde att sprida maken Niklas Strömstedts rasande inlägg.

Nu står det klart att det inte inleds någon förundersökning mot Niklas, 61, och Jenny, 47, Strömstedt.

 • Jenny Strömstedt slipper polisutredning. Det står klart efter att åklagaren beslutat att inte inleda en förundersökning av programledaren.

 • Leif GW Persson hade kunnat berätta för sin kollega hur ett polisförhör går till.

 • Jenny Strömstedts framtid på TV4 är hotad om det visar sig att hon ljugit om misshandeln.

 • Även maken Niklas Strömstedt var polisanmäld för förtal.

 • Expressens tillförordnade chefredaktör Klas Granström är alltför räddhågsen för att svara på Stoppa Pressarnas frågor kring varför Jenny Strömstedt petats som krönikör efter att Stoppa Pressarna började granska henne.

 • Makarna Strömstedt hävdar att Stoppa Pressarna ljuger men man kan inte specificera vari lögnerna består.

 • SVT:s Camilla Kvartoft har, trots sin roll som public service-medarbetare, lagt sig i Stoppa Pressarnas granskning.

 • Jenny Strömstedt har varit programledare på TV4 i 20 år.

 • Det enklaste vore om Jenny Strömstedt kunde svara på frågorna kring den ifrågasatta krönikan.

 • Jenny Strömstedt känner många kändisar. Här är hon med sångerskan Nanne Grönwall.

 • Jenny Strömstedt har lett partiledardebatter tillsammans med TV4:s skicklige och trevlige politiske reporter Anders Philblad.

 • Men när hon själv granskas tiger Jenny Strömstedt. Hon vägrar svara på frågorna om hurvida hon har ljugit i en av landets största tidningar. Nu står hela hennes trovärdighet på spel.

 • Stoppa Pressarnas publisher Daniel Nyhlén menar att Jenny Strömstedts agerande är mycket anmärkningsvärt. "Det är väl bara att svara om hon nu inte har något att dölja?", frågar han sig retoriskt.

 • Jenny Strömstedt brukar normalt säga vad hon tycker. Hon hamnade exempelvis i ett direktsänt bråk med kungaexperten Claes-Johan Larsson som blev väldigt upprörd över Strömstedts synpunkter kring prinsessan Madeleine.

 • Här är krönikan i Expressen där Jenny Strömstedt uppger att hon misshandlades. Svenska folket vill ha svar på frågan om hon hittat på det brutala brottet eller ej. Bilder: TT, Facebook, TV4 och faksimil från Expressen

Kändismakarna polisanmäldes för ett par veckor sedan efter att de publicerat ett hatiskt inlägg i sociala medier. Inlägget var författat av Niklas Strömstedt som hade reagerat på att Stoppa Pressarna bevakar hans hustru efter den omstridda krönikan som publicerades i Expressen den 22 juni i år.

LÄS MER: Jill Johnson i tårar över skilsmässan

I krönikan påstår Jenny Strömstedt att hon blivit överfallen av en för henne okänd man när hon var ute och cyklade. Flera personer har reagerat på innehållet i krönikan som de inte finner trovärdigt för fem öre.

Jenny Strömstedt vägrar svara på frågor kring den uppgivna misshandeln och det är oklart om hon har polisanmält den. I ett inlägg på programledarens Instagram den 3 maj i år uppmanade hon alla sina följare att alltid polisanmäla alla hot – detta med anledning av att Jenny Strömstedt hade mottagit ett hot hon polisanmält. 

Men om TV4-profilen alltså har anmält det brutala och påstådda brottet vet vi inte. 

Jenny Strömstedt vägrar nämligen, av en ännu inte förklarad anledning, att svara på alla slags frågor och överhuvudtaget kommentera den påstådda misshandeln. Detta skadar naturligtvis hennes trovärdighet, då hon i sin yrkesroll på TV4 kräver transparens av andra makthavare, exempelvis de politiker hon intervjuar.  

LÄS MER: Efter skandalen: TV4:s Jenny Strömstedt slutar omdelbart

De enda kommentarer som emanerat från programledaren sedan granskningen inleddes är till andra medier där hon hävdar att Stoppa Pressarna far med "grova lögner" – hon har vid ett flertal tillfällen uppmanats till att precisera vari dessa osanningar skulle bestå men inte heller det har Jenny Strömstedt svarat på.

Niklas Strömstedts inlägg var av så pass allvarlig och uppviglande karaktär att Stoppa Pressarnas publisher Daniel Nyhlén, 43, efter att ha konsulterat sina jurister, såg sig nödgad att polisanmäla det.

Det dröjde inte länge förrän Stoppa Pressarnas redaktion och dess publisher mottog både hat och hot efter att inlägget publicerats på kändisparets sociala medieplattformar.
– Det är fullständigt oacceptabelt att de försöker tysta oss och hindra vår journalistiska granskning. Jag kan inte förstå varför inte Jenny Strömstedt bara väljer att svara på våra frågor istället för att försöka blanda bort korten. Vi vill ställa relevanta frågor om den påstådda misshandeln, det är väl bara att svara om hon nu inte har något att dölja?, frågar sig Daniel Nyhlén retoriskt.

LÄS MER: Vi avslöjar: Madeleines jättebråk med Chris om barnen

Efter att Stoppa Pressarnas inledde granskningen av Jenny Strömstedts krönika har programledaren dessutom helt plötsligt plockats bort som krönikör i Expressen.

Tidningens tillförordnade chefredaktör Klas Granström, 43, vägrar att kommentera anledningen till beslutet, så Expressens läsare får helt enkelt finna sig i att vara helt ovetandes om resonemanget bakom petningen. Ett agerande som förefaller mycket märkligt då Strömstedt medarbetat i tidningen sedan 10 år tillbaka.  

Polisanmälan mot makarna Strömstedt lämnades in den 4 oktober i år till City Åklagarkammare i Stockholm. Nästan tre veckor senare, den 22 oktober, kom myndighetens beslut att inte inleda en förundersökning mot kändisparet.

Beslutet fattades av kammaråklagare Maximillian Berg Molin:

”Det kan antas att åtal för det anmälda brottet inte skulle komma att ske till en följd av en bestämmelse om särskild åtalsprövning. Något väsentligt allmänt eller enskilt intresse åsidosätts inte genom att förundersökning inte inleds”, skriver kammaråklagaren i sitt beslut.

LÄS MER: Anders Borgs rasande försvar av Dominika

Daniel Nyhlén tycker ändå att det känns bra att åklagaren har varit så grundlig i sitt förfarande och övervägde sitt beslut i nästan tre veckor.
– Det var skönt att åklagare inte behandlade det hela slentrianmässigt utan delade vår syn på att sådana här frågor måste tas på allvar. Det här fungerar förhoppningsvis som en väckarklocka för makarna Strömstedt. I dessa tider av näthat har vi alla ett ansvar för hur vi uttrycker och beter oss, inte minst som offentliga personer och makthavare gäller det att föregå med gott exempel, säger Daniel Nyhlén.

För Jenny Strömstedt innebär beskedet att hon nu slipper kallas till förhör med polisen där hon hade tvingats redogöra för hur hon resonerat då hon delat sin makes inlägg.

TV4-profilen hade även tvingats svara på frågor kring resonemang hon fört med meningsfränder i sina sociala medier och även fått svara på hur hon kunnat låta misshagliga kommentarer av hatisk kommentar få publiceras på sin Facebook-sida och på sitt Instagramkonto.

LÄS MER: Lasse Berghagen fick ledas ut av vakterna från kändisfest

Noterbart är att makarna Strömstedt kort efter publiceringen av det polisanmälda inlägget valde stänga ner sina kommentarfunktioner på Instagram för den aktuella texten och därmed dölja allt hat som frodades där.
– Det indikerar att kändismakarna åtminstone i någon mån är varse problematiken kring den här typen av frågor och vilka slags känslor de har hetsat fram med det aktuella inlägget, säger Daniel Nyhlén.

LÄS MER: Youtube-stjärnan Joakim Lundell utreds av åklagare efter kontroversiell video
LÄS MER: Pernilla Wahlgren förd bakom ljuset av bästa väninnan
LÄS MER: Molly Sandéns lesbiska fest med nya flickvännen

EXTRA: Nu kan programledaren fira med champagne! 

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Jenny Strömstedts glädjebesked i skandalen

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Centertoppen lever med dömd pedofil

Centertoppen bor med en dömd pedofil som nyligen släpptes från fängelset.
Stoppa Pressarna kan avslöja att EU-parlamentarikern Fredrik Federley lever med en 42-årig man som dömdes till nio års fängelse.
Mannen har bland annat gjort sig skyldig till 22 fall av grov våldtäkt mot barn.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Steffo Törnquists smärtsamma insikt om Adam Alsing

EXTRA:

"Han hade nog kunnat klara sig!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Malin Berghagens otäcka förlossnings-drama

EXTRA:

Mamma Lill-Babs uppmanades till abort!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Annie Lööfs barnporrskrav efter avslöjandet

EXTRA: Partikollegan Fredrik Federley lever med våldtäktsdömd pedofil!

Svenskt

SVT-stjärnans bittra insikt efter motgången

EXTRA: "Fråga Doktorn"-profilen har givit upp hoppet!

Svenskt

Blondinbellas dom över ex-makens nya flickvän

EXTRA: Bloggerskan säger sanningen rakt ut! 

Agneta Sjödins dröm krossad av Strömstedts svartsjuka

EXTRA:

"Nej, det skulle inte Niklas gilla!"

Charlotte Perrellis iskalla hämnd mot ex-maken

EXTRA: "Ta bort det bara, punkt slut!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Centertoppen lever med dömd pedofil

VI AVSLÖJAR: Fredrik Federleys vän fälld för 22 fall av grov våldtäkt mot barn!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Kristin Kaspersens mystiska bostadssituation

VI AVSLÖJAR:

"Har systrarna satt det här i system?"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Elins förtvivlan efter Paolo Robertos dumpning

VI AVSLÖJAR:

Promenad-kuppen lyckades inte för hästakrobaten!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Växande oro för Carl Bildt på Östermalm

BIILD-EXTRA: Förre utrikesministern vandrar omkring planlöst!

Pernilla Wahlgren mystiskt försvunnen

EXTRA: Växande oro för sångerskan!

Ebba Busch tvingar Esbjörn, 81, till domstol

EXTRA: Läs party-partiledarens patetiska försvarstal!

Lars Lerin tvångs-separeras från sina söner

EXTRA: "De är så små så de förstår inte så mycket!"

Magnus Carlssons härliga babylycka överraskar

EXTRA: "Hoppas allt lugnar ner sig!"

Robinson-Julia dumpar Bingo Rimér brutalt

EXTRA: Gör slut med flickfotografen mitt under en intervju!

Ola Rapace kräver miljoner av död kvinna

EXTRA: Jättebråk kring skådespelarens lägenhet!

Camilla Läckbergs vän Saliba åtalas för olaga hot

VI AVSLÖJAR: Skulle skära halsen av sitt offer!

Isabel Adrian skaffar vapen efter rånet

EXTRA: Beväpnar sig efter överfallet!

Timells överraskande babylycka efter skandalen

EXTRA: TV4-profilen chockar med att bli pappa på gamla dar!

Bilderna som avslöjar Stefano Catenaccis jakt på kvinnor

VI AVSLÖJAR: Skickade sex-meddelanden i flera år!

Bianca Ingrosso ska läxas upp av Stefan Löfven

EXTRA: Udda kravet från skandalpolitikern!

Sanningen bakom Per Holknekts skilsmässa

EXTRA: Nu berättar entreprenören om den verkliga orsaken!

Nya hotet mot Elins kärlek till Paolo Roberto

EXTRA: Sexutredningen sväller!

Ebba Busch riskerar sin framtid i domstol

EXTRA: "Det håller inte moraliskt!"

Carina Berg hemlös efter hastiga uppbrottet

EXTRA: Erik Berg vägrar ändra sig!

Steffo Törnquists tunga sorg efter dödsfallet

EXTRA: "Saknar henne oändligt!"

Erika Perssons vågade bild väcker ramaskri

EXTRA: Hollywooddottern i nytt blåsväder!

Kikki Danielsson sextrakasserad av okänd man

EXTRA: "Det var oerhört kränkande!"

Carolina Neuraths hämnd mot ex-maken i direktsänd tv

VI AVSLÖJAR: Älskaren Emil Persson hånade Niclas Engsäll i "Morgonstudion"!

Så ska Hasse Kvinnaböske Andersson lura coronaviruset

EXTRA: Sångaren vägrar vika ned sig!

Christina Schollin hastigt insjuknad i corona

EXTRA: "Det blir traumatiskt!"

Bianca Ingrosso avslöjar sin mörka hemlighet

EXTRA: "Kan inte förstå att det fortfarande är tabubelagt!"

Bingo Rimérs heta kärleksresa med "Robinson"-Julia

BILD-EXTRA: Myser i lyxiga Marbella!

Stor babylycka för kungavännerna

EXTRA: Societetsparet Cecilia och Fredrik von der Esch har blivit föräldrar igen!

Bilderna som visar Paolo Robertos och Elins återförening

BILD-EXTRA: "Hon verkade gilla uppmärksamheten!"

Så ska Soldoktorn ge Lotta Engberg njutning

EXTRA: Avslöjar sina heta sexknep!

Oväntade bordellryktet om Anders Pihlblad

EXTRA: Jonas Gardell var med när det hände!

torsdag 26 november 2020