Popkungen

Nya chockdetaljerna om Michael Jacksons död

Michael Jacksons läkare Conrad Murray fick ta skiten – och dömdes till fyra års fängelse för att ha orsakat världsstjärnans död.
Men den sanna historien bakom popidolens död är annorlunda och chockerande.
Nu kommer en dokumentär som avslöjar nya detaljer om vad som låg bakom megastjärnans bortgång.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2022-09-02 kl 05:32 |

ProvaPremium

Michael Jacksons plötsliga och oväntade död 2009 chockade en hel värld och orsakade en sorg som musikvärlden inte upplevt sedan Elvis Presleys död 32 år tidigare.

”Kungen av pop” var visserligen kontroversiell och hade länge omgärdats av pedofilrykten och även anklagats för övergrepp mot barn. Men han var otvetydigt en av historiens största artister, kanske den största, och hans musikaliska arv med spektakulära shower och megahits går inte att ifrågasätta.

Bild 1 av 6

Michael Jackson var en av de största artisterna i världshistorien. Hans död 2009 chockade en hel värld.
Bild 2 av 6

Megastjärnan, som på 90-talet var gift med Elvis Presleys dotter Liza Marie, dog av hjärtstillestånd orsakat av en överdos av bedövningsmedlet Propofol, som han var beroende.
Bild 3 av 6

Pop-ikonens personliga läkare Conrad Murray dömdes för ”ofrivilligt dråp till fyra års fängelse för att ha orsakat Michael Jacksons död.
Bild 4 av 6

En ny dokumentär med det dramatiska namnet ”Who Really Killed Michael Jackson” avslöjar nu att Murray var långt ifrån ensam att ligga bakom Jacksons beroende av läkemedel och hans död.
Bild 5 av 6

Dokumentären intervjuar många personer att det framkommer att Jackson använde 19 olika falska namn för att alltid kunna förse sig med de smärtstillande läkemedel han ville ha.
Bild 6 av 6

Dokumentären lovar att alla ska få den ”verkliga historien om Jacksons död”.

När han dog på grund av hjärtstillestånd på ett sjukhus i Los Angeles skulle han göra en synnerligen efterlängtad comeback med en serie utsålda konserter.