Krigshetsaren

Steven Seagal försvarar Putins massmord på fångar

De är två avdankande och – på grund av sina val av många sedda som – vedervärdiga skådespelare.
Fransmannen Gérard Depardieu och amerikanen Steven Seagal föll för diktatorn Vladimir Putins locktoner och blev medborgare i vålds- och krigsstaten Ryssland.
Nu har den senare ”tappat det helt” och tagit det avskyvärda beslutet att spela in en propaganda-video åt mördarregimen, där han försvarar det ryska massmordet på ukrainska ”fångar”.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2022-08-17 kl 05:02 |

ProvaPremium

Ryssland har sedan nationen skapades 1991 efter Sovjetunionens sammanbrott varit ett land där artister och skådisar, som sett sina bättre dagar i väst, fått en andra chans till popularitet och tjäna pengar.

Många har tagit chansen att turnera i Ryssland eller flugit in-och-ut för att göra enstaka penningstinna spelningar för oligarker eller banditer som velat visa omgivningen att de kan köpa vad som helst för sina smutsigt ”införtjänade” pengar.

Bild 1 av 7steven seagal vladmir putin stor - Stoppa Pressarna

Ryske presidenten Vladimir Putin skakar hand med actionskådisen Steven Seagal.
Bild 2 av 7steven seagal hjarntvattad propagandamaskin 1 - Stoppa Pressarna

Den förre action-skådisen Steven Seagal är sedan flera år rysk medborgare. Här har han precis fått det beviljat av tyrannen Vladimir Putin.
Bild 3 av 7steven seagal hjarntvattad propagandamaskin 2 - Stoppa Pressarna

Han har använts flitigt av Kreml som ”nyttig idiot” och Seagal har offentligt hyllat Putin, Tjetjeniens mördarmaskin och ledare Ramzan Kadyrov och han har försvarat Ryssland illegala ockupation av östra Ukraina och annektering av Krim.
Bild 4 av 7steven seagal hjarntvattad propagandamaskin 3 - Stoppa Pressarna

Nu måste Seagal uppenbarligen ha hjärntvättats ännu hårdare av Kreml. Han på propagandaturné i det ockuperade östra Ukraina och försvarar uppenbara krigsbrott i det fångläger där Rysslands för drygt två veckor sedan massakerade över 50 ukrainska frihetskämpar.
Bild 5 av 7steven seagal hjarntvattad propagandamaskin 4 - Stoppa Pressarna

Seagal är där för att försöka dölja de ryska krigsbrotten. Han poserade också på bild med den kriminelle så kallade ”premiärministern” för det självutnämnda ”Folkrepubliken Donetsk”. Denis Pushilin bekräftade att Seagal är där för att spela in en dokumentärfilm om händelserna i Donbass.
Bild 6 av 7steven seagal hjarntvattad propagandamaskin 5 - Stoppa Pressarna

En annan gammal, men inte lika avdankad skådespelare som kallar sig när och kär vän till diktatorn Vladimir Putin är Gérard Depardieu. Han blev rysk medborgare sedan Putin personligt beviljat det. Även Depardieu har hyllat Ramzan Kadyrov och kallat Ryssland för en ”stor demokrati”.
Bild 7 av 7steven seagal hjarntvattad propagandamaskin 6 - Stoppa Pressarna

Den plumsige Depardieu verkar dock ha kommit delvis på bättre tankar. Efter Rysslands illegala invasion av Ukraina sa han ”Det ryska folket är inte ansvarigt för de galna, oacceptabla överdrifterna av sina ledare, som Vladimir Putin.”

Få har dock haft det dåliga omdömet och tagit sitt pengasug till de extrema former som Gérard Depardieu, 73, och Steven Seagal, 70.

Den plumsige vinhävaren Depardieu hamnade för tio år sedan i bråk med franska skattemyndigheter. Den blodbesudlade diktatorn Putin var snabbt framme och mot landets egna regler beviljade han personligen fransmannen ryskt medborgarskap genom att underteckna ett dekret.

Arbetat med Telia-mutkolven

Depardieu hade dock redan innan han fick sitt pass spelat in ryska reklamfilmer. Han hade även gjort rollen som tsarfru-älskaren Grigorij Rasputin i en rysk-fransk produktion och han hade haft åtminstone två projekt med Uzbekistans korrupta diktatordotter Gulnara Karimova, 50, som blev ökänd i Sverige på grund av den så kallade Telia-affären när det statliga svenska telebolaget ”vann” en smutsig licens i landet genom att ge henne mutor i miljardklassen.