Krigshetsaren

Steven Seagal försvarar Putins massmord på fångar

De är två avdankande och – på grund av sina val av många sedda som – vedervärdiga skådespelare.
Fransmannen Gérard Depardieu och amerikanen Steven Seagal föll för diktatorn Vladimir Putins locktoner och blev medborgare i vålds- och krigsstaten Ryssland.
Nu har den senare ”tappat det helt” och tagit det avskyvärda beslutet att spela in en propaganda-video åt mördarregimen, där han försvarar det ryska massmordet på ukrainska ”fångar”.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2022-08-17 kl 05:02 |

ProvaPremium

Ryssland har sedan nationen skapades 1991 efter Sovjetunionens sammanbrott varit ett land där artister och skådisar, som sett sina bättre dagar i väst, fått en andra chans till popularitet och tjäna pengar.

Många har tagit chansen att turnera i Ryssland eller flugit in-och-ut för att göra enstaka penningstinna spelningar för oligarker eller banditer som velat visa omgivningen att de kan köpa vad som helst för sina smutsigt ”införtjänade” pengar.

Bild 1 av 7

Ryske presidenten Vladimir Putin skakar hand med actionskådisen Steven Seagal.
Bild 2 av 7

Den förre action-skådisen Steven Seagal är sedan flera år rysk medborgare. Här har han precis fått det beviljat av tyrannen Vladimir Putin.
Bild 3 av 7

Han har använts flitigt av Kreml som ”nyttig idiot” och Seagal har offentligt hyllat Putin, Tjetjeniens mördarmaskin och ledare Ramzan Kadyrov och han har försvarat Ryssland illegala ockupation av östra Ukraina och annektering av Krim.
Bild 4 av 7

Nu måste Seagal uppenbarligen ha hjärntvättats ännu hårdare av Kreml. Han på propagandaturné i det ockuperade östra Ukraina och försvarar uppenbara krigsbrott i det fångläger där Rysslands för drygt två veckor sedan massakerade över 50 ukrainska frihetskämpar.
Bild 5 av 7

Seagal är där för att försöka dölja de ryska krigsbrotten. Han poserade också på bild med den kriminelle så kallade ”premiärministern” för det självutnämnda ”Folkrepubliken Donetsk”. Denis Pushilin bekräftade att Seagal är där för att spela in en dokumentärfilm om händelserna i Donbass.
Bild 6 av 7

En annan gammal, men inte lika avdankad skådespelare som kallar sig när och kär vän till diktatorn Vladimir Putin är Gérard Depardieu. Han blev rysk medborgare sedan Putin personligt beviljat det. Även Depardieu har hyllat Ramzan Kadyrov och kallat Ryssland för en ”stor demokrati”.
Bild 7 av 7

Den plumsige Depardieu verkar dock ha kommit delvis på bättre tankar. Efter Rysslands illegala invasion av Ukraina sa han ”Det ryska folket är inte ansvarigt för de galna, oacceptabla överdrifterna av sina ledare, som Vladimir Putin.”

Få har dock haft det dåliga omdömet och tagit sitt pengasug till de extrema former som Gérard Depardieu, 73, och Steven Seagal, 70.