Polisskandal

Här är toppchefen som skyddar ÖB:s älskarinna

Hon ska skyddas till varje pris.
ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf har fått flera tjänster på oklara grunder och ljugit om sina meriter både i media och i sitt CV.
Trots detta försvårar Polismyndigheten en granskning – nu kan Stoppa Pressarna avslöja sanningen bakom mörkläggningen kring polismästaren.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-08-09 kl 06:30 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i en serie artiklar avslöjat sanningen om överbefälhavare Micael Bydéns, 58, bristande karaktär som i förlängningen kan utgöra ett hot mot rikets säkerhet.

Den högt uppsatte militären har exponerat sig för främmande makts underrättelsetjänster genom sitt olämpliga beteende. Medan Micael Bydén fortfarande var gift skaffade han sig en närmare 15 år yngre älskarinna.

Bild 1 av 17Linda H Staaf Skyddas Stor - Stoppa Pressarna

Nu kan Stoppa Pressarna avslöja varför toppchefen inom Polisen skyddar ÖB:s älskarinna Linda H Staaf trots att hon ljugit i både media och i sitt CV.
Bild 2 av 17Stefan Holgersson Rapport Stor2 - Stoppa Pressarna

Professor Stefan Holgersson sågar Linda H Staaf i sin forskningsrapport ”Hur efterlever polisen offentlighetsprincipen”.
Bild 3 av 17ob linda h staaf stor3 - Stoppa Pressarna

Linda H Staaf går omkring på stan i Visby med ett skarpladdat vapen, vilket Stoppa Pressarna avslöjade 24 juli förra året. Hon bär vapnet fel, långt ner på skinkan.
Bild 4 av 17ob linda h staaf stor2 - Stoppa Pressarna

Flera poliser har reagerat på att Linda H Staaf bär sitt tjänstevapen på skinkan. Ett direkt olämpligt sätt för en polis att hantera sin pistol.
Bild 5 av 17linda h staaf pistol stor2 - Stoppa Pressarna

Här ser vi hur en polis på ett korrekt sätt bär sitt tjänstevapen, långt ifrån baken så denne snabbt kan komma åt pistolen.
Bild 6 av 17linda h staaf pistol stor3 - Stoppa Pressarna

Skjutmärket med 13 får du om du sätter alla 13 skott i A-zon på skjutprovet. Det är prestige att ha det märket, årets märke är vitt. Det på bilden som är lila är från förra året. Det är tveksamt om Linda H Staaf har märket.
Bild 7 av 17linda h staaf pistol stor - Stoppa Pressarna

ÖB:s älskarinna Linda H Staaf hamnade mitt i ett svartsjukedrama på självaste julafton. Hon blev rasande på den andra kvinnan som lade an på Micael Bydén.
Bild 8 av 17ob linda h staaf stor6 - Stoppa Pressarna

Enligt både källor och experter var Linda H Staaf inte kompetent för jobbet som underrättelsechef vid Noa, men lyckades på något sätt ändå få sin tjänst.
Bild 9 av 17Anders Thornberg Stor1 - Stoppa Pressarna

Rikspolischef Anders Thornberg borde rimligen agera. Har han verkligen förtroende för Linda H Staaf? Varför skyddar han den ljugande polisen?
Bild 10 av 17ob linda h staaf stor - Stoppa Pressarna

ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf har varit starkt kritiserad och alla hennes amorösa turer fläckar även ned ÖB.
Bild 11 av 17Linda H Staaf Flyr Stor 2 - Stoppa Pressarna

Linda H Staaf gav ett splittrat och ofokuserat intryck under sitt seminarium i Almedalen.
Bild 12 av 17ÖB Micale Bydén Så Träffade Stor - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna har avslöjat sanningen om ÖB.s älskarinna Linda H Staaf och hur hon bluffat sig fram i karriären.
Bild 13 av 17ÖB Micael Bydén Parkmöte Stor - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna avslöjade när ÖB Micael Bydén och polismästare Linda H Staaf inledde sin erotiska affär. Paret blev påkomna i en park under sommaren 2021.
Bild 14 av 17micael byden karleksnaste stor 1 - Stoppa Pressarna

ÖB Micael Bydén har bland annat tagit med sin älskarinna Linda H Staaf till Karlbergs slott där de blev påkomna av en ung kadett. Vi får hoppas att det var försiktiga med de antika möblerna.
Bild 15 av 17Linda H Staaf Skyddas Stor1 - Stoppa Pressarna

Här har rikspolischef Anders Thornberg ett möte med tidigare migrations- och integrationsminister Anders Ygeman. Det är sannolikt bara en tidsfråga innan Anders Thornberg sparkas som en följd av skandalen med Linda H Staaf och Mats Löfving.
Bild 16 av 17Linda H Staaf Skyddas Stor2 - Stoppa Pressarna

Anders Ygeman borde tipsa Anders Thornberg hur han ska hantera en underlydande som ljuger i media och i sitt CV.
Bild 17 av 17Linda H Staaf Skyddas Stor3 - Stoppa Pressarna

ÖB Micael Bydén har dragit skam och vanära över sitt ämbete och flera toppgeneraler har uttryckt sitt missnöje. Personliga vänner till generalen har även brutit med honom. Det var en pressad ÖB i Almedalen som undvek journalister. Om han inte tar sitt förnuft till fånga och avgår är det inte orimligt att regeringen sätter press på honom. Kan vi ha en ÖB som exponerar sig för utpressningsrisk från främmande makt? Vad är enklast, att svika sin familj eller sitt land?

Det var underrättelsechefen vid Polisens nationella operativa avdelning (NOA) som spräckte generalens äktenskap efter 23 år. Micael Bydén lärde känna Linda H Staaf, 46, när han var hennes mentor.

I november förra året meddelade han plötsligt sin hustru att han efter 33 år tillsammans, varav 23 år som gifta, ville lämna henne. Micael Bydén var inte man nog att berätta den egentliga anledningen – han hade träffat en annan.

Hans lojala hustru Anita Carlman, 64,  fick istället via vänner höra den egentliga orsaken. Sveriges ÖB hade en älskarinna.

Inom Försvarsmakten är upprördheten stor och det är många anställda inom myndigheten som tappat förtroende för den högste chefen efter att hans dubiösa livsföring avslöjats. Flera mycket högt uppsatta personer inom Försvarsmakten som både är i aktiv tjänst och som tidigare har tjänstgjort är mycket upprörda och besvikna.

Det finns även flera personliga vänner till ÖB som har brutit med honom efter att sanningen kommit fram.

Att som ÖB vara otrogen är ingen fråga om privatmoral. Genom sin skörlevnad utgör generalen en uppenbar säkerhetsrisk – helt tvärtemot de riktlinjer som gäller för säkerhetsklassad personal inom Försvarsmakten.

Dessvärre visar det sig att ÖB:s älskarinna Linda H Staaf även hon har många märkligheter i sitt bagage. Hon har ljugit både i media och i sitt CV.

– Linda H Staafs agerande är anmärkningsvärt. Ännu mer anmärkningsvärt är att Polismyndigheten skyddar henne och att man använder både kommunikationsavdelningen och rättsavdelningen till detta, säger en högt uppsatt polis till Stoppa Pressarna.

Polisen har följt Stoppa Pressarnas rapportering kring ÖB och Linda H Staaf noga. Han har funderat kring varför det gått så snett inom myndigheten han tjänat i många år.

– Kanske beror detta på att svågerpolitik är vanligt förekommande? Exempelvis rekryterar rikspolischefen sina tidigare kompisar från Säpo till tjänsterna närmast honom. Lojalitet är viktigare än att åstadkomma resultat och som bekant är går det inte särskilt bra för Polismyndigheten när det kommer till att klara upp brott, säger uppgiftslämnaren.

Rikspolischef Anders Thornberg, 63, var tidigare chef för Säpo och flera tidigare kompisar från Säpo fått jobb mycket nära rikspolischefen. Stoppa Pressarna kan nu avslöja flera namn som handplockats av hallänningen:

Christina Weihe, Stabchef. Trots att det finns en chef för rikspolischefens kansli har Anders Thornberg anställt Weihe som stabschef utan stab. Hennes uppgift är att kontrollera övriga.

Ari Stenman, kom från regeringskansliet men har ett förflutet på Säpo. Han är anställd som säkerhetschef och chef för nybildade säkerhetsavdelningen. En avdelning som bildar en skyddsmur runt rikspolischefen.

Johan Olsson, chef För Nationella avdelningen (NOA) och ersatte Linda Staafs tidigare chef Mats Löfving, 61, som har en tidigare och pikant koppling till ÖB:s älskarinna.

Mattias Dejke, tidigare militär som också kommer från Säpo. I dag ansvarar han för Polismyndighetens tillväxt.

– Det är möjligt att dessa personer är de som är bäst lämpade men det är anmärkningsvärt att samtliga kommer från Säkerhetspolisen och flera är tillsatta för att bilda vallgrav runt rikspolischefen och göra honom onåbar, konstaterar Stoppa Pressarnas uppgiftslämnare.

Uppgiftslämnaren, som är en ”långvägare” inom Polismyndigheten, är bedrövad över den utveckling som skett. Just nu är Polisen ”i ropet” och från politiskt håll pågår i det närmaste en ”budstrid” om att lova ytterligare resurser till myndigheten.

– I någon mening kan man jämföra det lite med Rysslands krig i Ukraina. På pappret är Ryssland överlägset men korruption och gammalmodigt tankesätt gör att de inte vinner kriget. På samma sätt har Polismyndigheten fått oerhört mycket resurser men det kommer inte ut i någon verksamhet och mer sheriffer på stan. Istället anställs åtskilliga ledare som inte klarar “krigets krav” och byråkrater i överflöd som skapar ogenomträngliga styrdokument och modeller för styrning. Det är i denna miljö som en sådan som Linda H Staaf kan frodas och ta sig fram, avslutar uppgiftslämnaren.

Nu återstår att se om rikspolischef Anders Thornberg väljer att agera och om regeringen väljer att bibehålla sitt förtroende för ÖB. Ansvaret faller på dem.

Stoppa Pressarna har vid upprepade tillfällen sökt överbefälhavare Micael Bydén, generalen har valt att inte återkomma – så modig är den ”soldaten”.

Stoppa Pressarna har även sökt polismästare Linda H Staaf som gjort sig oanträffbar – så tuff är den ”snuten”.

Vet du mer om Micael Bydén, otrohetsskandalen och hans nya kvinna Linda H Staaf? Har du bilder, filmer eller ljudupptagningar? Tipsa Stoppa Pressarna här! Du är garanterad anonymitet och skyddad som källa i enlighet med grundlagen. Alla tips som leder till publicering arvoderas.