Rikets säkerhet

ÖB Micael Bydén läckte sexinformation om hög militär

Helt utan skam i kroppen.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att ÖB Micael Bydén lät läcka känslig sexinformation om en hög officer.
Allt i syfte att förbättra för sig själv.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-08-17 kl 20:40 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i en serie artiklar avslöjat överbefälhavare Micael Bydéns, 58, otrohetsaffär som krossade hans äktenskap efter 23 år.

Förutom att man med fog kan ifrågasätta generalens integritet och privatmoral finns det en allvarlig säkerhetsmässig aspekt kring det faktum att han smög med sin älskarinna i flera månader innan han så svekfullt valde att lämna sin trogna hustru Anita Carlman, 64.

Bild 1 av 13Till vänster ser vi ÖB Micael Bydén i en vit uniformsskjorta och till höger i bild ser vi en man snett bakifrån som ringer ett samtal med en mibltelefon.

Stoppa Pressarna avslöjade att ÖB Micael Bydén läckte känslig sexinformation om en hög officer.
Bild 2 av 13Till vänster i bild ser vi ÖB Micael Bydén som ser skeptisk ut, han är klädd i en vit officersskjorta, i mitten ser vi en kvinna i ett sovrumsfönster, till höger i bild ser vi polismästare Linda H Staaf i en blå klänning.

Nu är det Lotta, 43, som gäller. Linda H Staaf är inte längre chefernas favorit. ÖB Micael Bydén är rådvill.
Bild 3 av 13Linda H Staaf Skyddas Stor3 - Stoppa Pressarna

ÖB Micael Bydén har dragit skam och vanära över sitt ämbete och flera toppgeneraler har uttryckt sitt missnöje. Personliga vänner till generalen har även brutit med honom. Det var en pressad ÖB i Almedalen som undvek journalister. Om han inte tar sitt förnuft till fånga och avgår är det inte orimligt att regeringen sätter press på honom. Kan vi ha en ÖB som exponerar sig för utpressningsrisk från främmande makt? Vad är enklast, att svika sin familj eller sitt land?
Bild 4 av 13ob linda h staaf stor - Stoppa Pressarna

ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf har varit starkt kritiserad och alla hennes amorösa turer fläckar även ned ÖB.
Bild 5 av 13ob micael byden nightclub woman - Stoppa Pressarna

ÖB Micael Bydén festade på en nattklubb invid Stureplan i Stockholm. Den typen av miljöer där kriminella jagar unga tjejer och kokainet flödar.
Bild 6 av 13ÖB Micael Bydén Must Stor - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna avslöjade att ÖB Micael Bydén använder sig av den militära underrättelsetjänsten (MUST) för att kartlägga Stoppa Pressarnas medarbetare. Agerandet kan vara olagligt, det är icke desto mindre en uppenbar illustration av hur olämplig ÖB är att inneha sitt ämbete.
Bild 7 av 13Ander Brännström Stor1 - Stoppa Pressarna

Till vänster om prins Carl Philip, ses dåvarande arméinspektör generalmajor Anders Brännström som sedermera hamnade i en konflikt med Micael Bydén. Flera höga officerare tappade redan då, 2018, förtroendet för ÖB efter hans dåliga behandling av den handlingskraftige generalen Brännström.
Bild 8 av 13Micael Bydén Bordell Stor1 - Stoppa Pressarna

En chef från Securitas besökte en bordell i Spanien. Företaget har ett avtal med Försvarsmakten men ÖB Micael Bydén vägrar kommentera, exakt den typen av sits man hamnar i om man komprometterar sig själv med en älskarinna.
Bild 9 av 13micael byden hustrun berattar stor6 0 1 - Stoppa Pressarna

Vladimir Putin och hans underrättelsegeneraler kan skåla i rysk champagne, Sveriges ÖB underlättar deras jobb avsevärt. De behöver inte ens konstruera en sexskandal.
Bild 10 av 13micael byden alskarinna stor2 2 - Stoppa Pressarna

Micael Bydén och Anita Carlman har varit gifta i 23 år. I november 2021 begärde ÖB skilsmässa efter sitt nedriga svek som Stoppa Pressarna avslöjade.
Bild 11 av 13micael byden hustrun berattar stor1 1 - Stoppa Pressarna

Stig Wennerström kom i likhet med Micael Bydén från flygvapnet. Spionen var dock inte, såvitt känt, otrogen.
Bild 12 av 13micael byden karleksnaste stor6 1 - Stoppa Pressarna

En stolt officer och gentleman? Knappast. Micael Bydén har inte bara skämt ut sig själv, hela ämbetet som ÖB är numera besudlat av hans bristande kontroll på sitt driftsliv. Nu tar vännerna avstånd från generalen med den bristande impulskontrollen och obefintliga integriteten.
Bild 13 av 13micael byden aktuellt stor2 - Stoppa Pressarna

Micael Bydén har förordnade som ÖB till 30 september 2024, kan han sitta kvar så länge? Har regeringen förtroende för en man som haft en hemlig älskarinna samtidigt som han innehar ett så känsligt ämbete?

Inom Försvarsmakten är upprördheten stor på alla nivåer. Stoppa Pressarna har varit i kontakt med allt från meniga värnpliktiga till överstar och generaler i aktiv tjänst.

ÖB har blivit en driftkucku

Besvikelsen är öppen och uppenbar.

– Ärligt talat så har jag svårt att förstå att han sitter kvar, att han vill sitta kvar. ÖB har blivit en driftkucku, du skulle höra jargongen och skämten om honom på mässarna runt om i landet, säger en bygdeöverste till Stoppa Pressarna och tillägger: