Kungahuset

Därför vägrade Chris O’Neill lyda kung Carl Gustaf

Kungen ställde frågan men fick nej.
Chris O’Neill vägrade backa.
Nu kommer sanningen om amerikanen fram.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-08-13 kl 11:34 |

ProvaPremium

Chris O’Neill, 48, har gjort till en vana att driva igenom sin egen vilja. Till varje pris.

Stoppa Pressarna avslöjade att han vägrade fira midsommar med sin hustru, prinsessan Madeleine, 40. Amerikanen åkte till London istället där han hävdade att han hade ”affärer” en fredag i juni.

Bild 1 av 7Bilden visar en kostymklädd Chris O'Neill till vänster och till höger ser vi en förbluffad kung Carl Gustaf.

Chris O'Neill har vid flera tillfällen vägrat lyda kung Carl Gustaf. Nu framkommer att amerikanen kommer tjäna storkovan på sin flytt till Sverige.
Bild 2 av 7madeleine chris forkrossad stor - Stoppa Pressarna

Prinsessan Madeleine gör allt hon kan för att skydda sina pengar från Chris O'Neill.
Bild 3 av 7prinsessan madeleine chris italiano - Stoppa Pressarna

Det var tänkt som en romantisk återförening i slutet av sommaren. Men middagen på restaurang Italiano i Stockholm slutade i en katastrof för prinsessan Madeleine och Chris O'Neill som började bråka.
Bild 4 av 7chris oneill rubriker 6 - Stoppa Pressarna

Chris O'Neill inledde förra sommaren bra då han var charmerande under ett besök vid Höga kusten. Sedan rasade allt. "Summer of Chris" går till historien som den värsta i kungafamiljens historia.
Bild 5 av 7chris oneill victoria skymf stor5 - Stoppa Pressarna

Chris O'Neills festande har uppmärksammats i utländska press.
Bild 6 av 7prinsessan madeleineMidsommar chris - Stoppa Pressarna

Prinsessan Madeleine har bestämt sig för att gå sin egen väg. Hon kommer inte anpassa sig efter maken längre.
Bild 7 av 7eva oneill okanda sidor stor - Stoppa Pressarna

Chris O'Neill med mamma Eva O'Neill som gift sig rikt flera gånger.

Dök upp i Saint-Tropez

Dessutom uteblev han från det traditionella firande av kronprinsessan Victoria, 45, på hennes födelsedag. Sedan var Chris som uppslukad av jorden – han syntes inte till offentligt på 25 dygn förrän han behagade dyka upp i den franska lyxorten Saint-Tropez.

Prinsessan Madeleine och hennes makes sommar har varit minst sagt turbulent och när paret skulle ha en försoningsmiddag på romantiska restaurang Italiano i Stockholm tog det hela en ände med förskräckelse.

Stoppa Pressarna avslöjade hur paret bröt upp i förtid efter en minst sagt stel middag där paret knappt talade med varandra.

Att Chris O’Neill behagar göra lite som han själv vill är inget nytt fenomen. Starten i kungahuset blev minst sagt skakig.

Chris vägrade lyda kungen

När någon gifter in sig i svenska kungahuset är det gängse att får en titel och därefter lämnar man alla sina personliga uppdrag och jobb för att istället bli kunglig på heltid.

Chris vägrade när kungen kom med sin vädjan. Svärsonen vek sig inte för kung Carl Gustafs, 76, krav. Amerikanen ville jobba kvar i finansbranschen – han vägrade lyda kungen.

”Jag är inte född i någon kungafamilj”

I en intervju med tidningen King har Chris redogjort för sina bevekelsegrunder.

– Det var aldrig ett alternativ. Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det. Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst, sa amerikanen till modemagasinet, rapporterar Hänt.