Brott och straff

Efter polisjakten: Sommerlath tvingas bort från slottet

Det blir konsekvenser – trots allt.
Patrick Sommerlath kan tvingas flytta från Drottningholms slott efter att polisen jagat honom.
Samtidigt väcks frågor kring hovets högste tjänsteman, en tidigare hög jurist, som nu försöker skylla ifrån sig.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-11-16 kl 12:28 |

ProvaPremium

Polisens jakt vid Drottningholms slott var intensiv. Man försökte få tag i drottning Silvias, 79, brorson Patrick Sommerlath, 52, för att delge honom ett åtal – han var misstänkt för att ha köpt sex i samband med att han i november 2021 besökte en thaimassagesalong som i själva verket var en förtäckt bordell.

Skandalen växer för varje dag och en tung skugga faller över kung Carl Gustaf, 77, men kanske framför allt över drottning Silvia.

Bild 1 av 11

Nu kan han tvingas flytta. Hovet öppnar upp för en diskussion kring Patrick Sommerlaths framtid på Drottningholms slott. Den skandaliserade brorsonen till drottning Silvia höll sig undan åtalet där han var misstänkt för sexköp.
Bild 2 av 11

Riksmarskalk Fredrik Wersäll njuter gärna av lyxiga kungamiddagar med sin fru Anna Wersäll. Han vägrar dock ta något som helst ansvar för att polisen inte fick hjälp av kungaparet eller hovet att få tag i Patrick Sommerlath.
Bild 3 av 11

Kronprinsessan Victoria har inte sagt ett knyst om att hennes kusin Patrick Sommerlath varit misstänkt för sexköp. Alla kungligheter tiger och försöker dölja det skamliga.
Bild 4 av 11

Nu kröner han sin karriär som jurist med en sjaskig sexskandal där hovet och kungaparet inte gjort ett dyft för att hjälpa polisen. Minnet av Fredrik Wersälls livsgärning blir för alltid förändrat.
Bild 5 av 11

Drottning Silvia fick panik när hon fick en fråga om det misstänkta sexköpet. Kungligheten vägrade svara och nu växer skandalen. Drottningen kan aldrig mer med trovärdighet ha synpunkter på trafficking eller prostitution.
Bild 6 av 11

Polisen misstänker att Patrick Sommerlath gömde sig på slottet hela tiden. Nu ökar pressen på kungen och drottningen och i kövattnet av bordellhärvan kommer utredningen mot Kjell Jansson.
Bild 7 av 11

Stoppa Pressarna kan avslöja att drottning Silvia har talat med Patrick Sommerlath efter polisens misslyckade jakt på honom.
Bild 8 av 11

Polisen ville göra en husrannsakan på Drottningholms slott men stoppades av tingsrätten.
Bild 9 av 11

Jakten är över. Polisen lyckades aldrig hitta Patrick Sommerlath. Kungasläktingen slipper rättegång för det misstänkta sexköpet.
Bild 10 av 11

Stoppa Pressarna publicerar exklusivt hela polisförhöret med Patrick Sommerlath. Drottning Silvias brorson var misstänkt för att ha köpt sex.
Bild 11 av 11

Leif GW Persson är inte nöjd med hur den misstänkte sexbrottslingen Patrick Sommerlath har hanterats av polisen. Kungen uppges ha skyddat honom från de rättsvårdande myndigheterna.

Tyskan har tidigare talat engagerat om sin kamp mot trafficking och prostitution – ord som ekar tomt idag.