Kungligt

Kungabarnens miljonregn – så mycket pengar tjänar bolaget

Det går bra för kungabarnen och miljonrullningen i deras aktiebolag bara fortsätter.
Kungen och drottningen startade i slutet av 80-talet företaget Gluonen och satte in grundplåten för barnens framtid.
Den omtanken kan Victoria, Carl Philip och Madeleine skatta sig lyckliga för idag. Investeringen gör att de ”badar i pengar”.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2022-08-12 kl 05:32 |

ProvaPremium

2021 blev ännu ett framgångsrikt år ekonomiskt för kronprinsessan Victoria, 45, prins Carl Philip, 43, och prinsessan Madeleine, 40.

Bara värdet på aktie- och fondportföljen i Gluonen ökade med drygt 40 procent.

Bild 1 av 7

Money, money, money! Pengarna rullar in till kungaparets tre barn.
Bild 2 av 7

Prinsessan Madeleine, prins Carl Philip och kronprinsessan Victoria kan skratta hela vägen till banken.
Bild 3 av 7

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har gjort allt de kunnat för att inte dras in i Victorias och Daniels äktenskapsproblem.
Bild 4 av 7

Det var när de tre kungabarnen var små som kungen och drottningen grundade investmentbolaget Gluonen och satte in grundplåten i bolaget.
Bild 5 av 7

Det var omtänksamt och klokt av föräldrarna. Bara förra året växte marknadsvärdet i Gluonen med drygt 27 miljoner kronor. Kungabarnen gör dock inget aktivt i bolaget. Det sköter hovets ekonomidirektör Jan Lindman.
Bild 6 av 7

Victoria, Carl Philip och Madeleine har all anledning att applådera det arbete som ekonomichef Lindman gör med att förvalta kungabarnens investeringar.
Bild 7 av 7

Marknadsvärdet på det egna investmentbolaget är numera 92 miljoner kronor. Kungabarnen reser mycket i landet och för att inte riskera att bolagets investeringar görs på ”insiderinformation”, så är kungabarnen inte involverade placeringarna.

Gluonen, som kung Carl Gustaf, 76, och drottning Silvia, 78, så klokt och omtänksamt grundade är dessutom inte det enda sparade som de tre barnen har.