Säkerhetsskandal

Barnens raseri mot ÖB Micael Bydéns älskarinna

Ilska och äckel.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja vad ÖB Micael Bydéns barn känner inför hans nya kvinna.
Älskarinnan Linda H Staaf står inte högt i kurs.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-09-15 kl 15:04 |

ProvaPremium

ÖB Micael Bydén, 58, svek sin hustru Anita Carlman, 64, I 33 år hade paret varit tillsammans, varav 23 år som gifta, när den pilske generalen i november förra året plötsligt meddelade sin hustru att han skulle lämna henne.

ÖB förklarade att han skulle bo på sitt officiella residens vid Karlbergs slott på Kungsholmen i Stockholm. Han angav ingen anledning.

Bild 1 av 10Till vänster ser vi ÖB Micael Bydén i fältuniform, han ser förvånad ut, till höger ser vi polismästare Linda H Staaf i uniformsskjorta, hon ser liderlig ut.

ÖB Micael Bydéns älskarinna erkände nyligen. Linda H Staaf orkade inte tiga om skandalen längre. Hon ger Stoppa Pressarna rätt.
Bild 2 av 10micael byden alskarinna stor2 2 - Stoppa Pressarna

Micael Bydén och Anita Carlman har varit gifta i 23 år. I november 2021 begärde ÖB skilsmässa efter sitt nedriga svek som Stoppa Pressarna avslöjade.
Bild 3 av 10Till vänster ser vi ÖB Micael Bydén i fältuniform, därefter Linda H Staaf, polischef Mats Löfving, och en pixlad polis.

ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf har haft (minst) två älskare inom polisen. Mats Löfving är en av dem. Nu kartläggs hennes sexliv i detalj av åklagare.
Bild 4 av 10Till vänster ser vi ÖB Micael Bydén i fältuniform och försvarsminister Peter Hultqvist i blå kostym. Till höger ser vi en bekymrad ÖB i vit officersskjorta.

Försvarsminister Peter Hultqvist har inte hunnit sparka ÖB Micael Bydén. Det kan en av de första uppgifterna för den nya försvarsministern Pål Jonson.
Bild 5 av 10Micael Bydén Bocken Stor1 - Stoppa Pressarna

Micael Bydén kallas för "Hälsingebocken" av försvarsanställda. Micael Bydén är född och uppvuxen i Gnarp i Hälsingland, därav öknamnet ”Hälsingebocken”.
Bild 6 av 10Till vänster i bild ser vi ÖB Micael Bydén som ser skeptisk ut, han är klädd i en vit officersskjorta, i mitten ser vi en kvinna i ett sovrumsfönster, till höger i bild ser vi polismästare Linda H Staaf i en blå klänning.

Nu är det Lotta, 43, som gäller. Linda H Staaf är inte längre chefernas favorit. ÖB Micael Bydén är rådvill.
Bild 7 av 10ob linda h staaf stor - Stoppa Pressarna

ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf har varit starkt kritiserad och alla hennes amorösa turer fläckar även ned ÖB.
Bild 8 av 10Micael Bydén Bordell Stor1 - Stoppa Pressarna

En chef från Securitas besökte en bordell i Spanien. Företaget har ett avtal med Försvarsmakten men ÖB Micael Bydén vägrar kommentera, exakt den typen av sits man hamnar i om man komprometterar sig själv med en älskarinna.
Bild 9 av 10micael byden alskarinna stor1 3 - Stoppa Pressarna

Här är ÖB och hans hustru på kungamiddag. Micael Bydén har dolt sin älskarinna, det var Stoppa Pressarna som tog generalen med uniformsbyxorna nere.
Bild 10 av 10micael byden hustrun berattar stor1 1 - Stoppa Pressarna

Stig Wennerström kom i likhet med Micael Bydén från flygvapnet. Spionen var dock inte, såvitt känt, otrogen.

En förtvivlad Anita Carlman blev varse sin makes svek först efter att goda vänner till henne och maken berättat att ”Micael hade träffat någon annan”.

Kunde inte tro sina öron

Anita Carlman kunde först inte tro sina öron. I alla år hade hon lojalt stått vid sin sidas make och alltid funnits där för honom då han gjort karriär i Försvarsmakten.

Nu konfronterade Anita Carlman sin make som erkände att han träffat polisen Linda H Staaf, 46. ÖB berättade också att han lärt känna den blonda polismästaren under de tre(!) år som han varit hennes mentor.

Hur länge han varit romantiskt involverad med poliskvinnan gick han inte in på, men Stoppa Pressarna har uppgifter om att ÖB hade haft Linda H Staaf som älskarinna i minst ett halvår innan han bröt upp från sin hustru.

Det innebär att Micael Bydén exponerade sig själv för en betydande utpressningsrisk från främmande makters underrättelsetjänster – ett uppenbart tjänstefel som innebar en säkerhetsrisk förutom att generalen dragit vanära över både sig själv och sitt ämbete som ÖB.

ÖB inte förste älskaren

För Linda H Staaf var inte ÖB hennes förste älskare. Stoppa Pressarna har avslöjat att hon var älskarinna åt sin närmaste chef Mats Löfving, 61, under flera år, dessförinnan var hon älskarinna åt en annan gift polisman i 60-årsåldern.

Inom polisen är Linda H Staaf mycket ifrågasatt. Hon är underrättelsechef vid polisens nationella operativa avdelning, NOA, men Linda H Staaf fick sin tjänst på märkliga grunder – det var hennes dåvarande älskare regionpolischef Mats Löfving som låg bakom tillsättningen.

Dessutom har den blonda poliskvinnan ljugit i både media och i sin cv, vilket polisforskare Stefan Holgersson, 55, har lett i bevis.

Känner äckel

Det är inte bara inom polisen som Linda H Staaf är sedd med illa ögon och ifrågasatt. Stoppa Pressarna kan nu avslöja att överbefälhavarens tre barn är mycket kritiska till kvinnan som krossat deras familj.

Micael Bydén och Anita Carlman har tre vuxna barn tillsammans och deras ilska och frustration gentemot Linda H Staaf är påtaglig.

– Det är så sorgligt, de har alltid varit en mycket tight familj. Det blir ju så när man flyttar runt så ofta. Nu slits barnen mellan sina lojaliteter mellan mamma och pappa, men framför allt är de arga på Linda H Staaf. De tycker att hon har förstört deras familj, säger en uppgiftslämnare som står nära familjen Bydén.

Uppgiftslämnaren vill inte gå in på exakt vad som uttryckts av de två sönerna och dottern till Micael Bydén, men det råder ingen tvekan om att det är starka känslor.

– De är äcklade av Linda H Staaf.

Stoppa Pressarna har vid upprepade tillfällen sökt överbefälhavare Micael Bydén, generalen har valt att inte återkomma – så modig är den ”soldaten”.

Stoppa Pressarna har även sökt polismästare Linda H Staaf som gjort sig oanträffbar – så tuff är den ”snuten”.

Vet du mer om Micael Bydén, otrohetsskandalen och hans älskarinna Linda H Staaf? Känner du till något om Mats Löfving? Har du bilder, filmer eller ljudupptagningar? Tipsa Stoppa Pressarna här! Du är garanterad anonymitet och skyddad som källa i enlighet med grundlagen. Alla tips som leder till publicering arvoderas.