Partiledarbyte

Uppgifter: Annie Lööf avgår efter val- och pedofilfiaskot

Det blir ohållbart.
Enligt uppgifter till Stoppa Pressarna väljer Annie Lööf att avgå snart.
Pedofil- och våldtäktskandalerna i kombination med det svaga valresultatet blev för mycket.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-09-13 kl 21:01 |

ProvaPremium

Till och med i Annie Lööfs hemort Värnamo är Sverigedemokraterna numera större än Centerpartiet. Traditionellt sett har Centerpartiet alltid varit starka i den småländska centralorten.

Centerpartiet har gjort ett katastrofval och tappat flest väljare. Partiet får 6,7 procent av rösterna, det innebär ett tapp på 1,9 procentenheter jämfört med förra riksdagsvalet då Centern fick 8,6 procent av rösterna.

Bild 1 av 7Vi ser en bister Annie Lööf i svart klänning.

Nu ryker hon! Annie Lööf avgår. Det usla valresultatet i kombination med pedofil- och våldtäktsskandalerna blev för mycket.
Bild 2 av 7Vi ser en bekymrad Annie Lööf invid Mats Knutson och Elisabeth Marmorstein.

Annie Lööf och Centerpartiet gjorde ett katastrofval. Nu anklagas Annie Lööf ha tagit för lätt på pedofilproblematiken i partiet. Stoppa Pressarna avslöjade att hon nu bestämt sig för att avgå.
Bild 3 av 7

Stoppa Pressarna avslöjade att flera av Annie Lööfs rådgivare tar narkotika och har gruppsex på så kallade chemsex-partyn.
Bild 4 av 7Till vänster ser vi en glad Jimmie Åkesson i vit skjorta. Till höger en bekymrad Annie Lööf i grön kavaj och vit t-shirt. i

Jimmie Åkesson kunde glädja sig över Annie Lööfs problematiska kopplingar till chemsex och kokain i valspurten.
Bild 5 av 7Till vänster ser vi ett rum anpassat för gruppsex, en kristallkrona och lädersoffa skymtas, i mitten ser vi en pressad Annie Lööf i rosa kavaj och till höger ser vi en lina kokain snortas in genom en hundralapp.

Annie Lööf har en direkt koppling till kokainkändisen och chemsexfester med kokain och Crystal Meth.
Bild 6 av 7

Annie Lööf och Fredrick Federley är sedan länge privata vänner och det var en tung smäll när Stoppa Pressarnas avslöjande tvingade bort honom från politiken.
Bild 7 av 7

Annie Lööf har fått skarp kritik över hur hon hanterade pedofilskandalen med sin nära vän Fredrick Federley.

– Det är klart att vi inte är nöjda, sa Annie Lööf på valnatten och i ett mail till centerpartistiska politiker i landet, fortsätter hennes självkritik.

”Mycket ledsamt”

Annie Lööf skriver:

– Det var omskakande när valresultaten strömmande in i söndags kväll. Det blev inte alls den framgång vi alla hade jobbat så hårt för och hoppats så mycket på. Vår energiska valspurt tog oss inte fram till det historiskt fina valresultat vi lyckades med 2018, skriver Annie Lööf och fortsätter: