- Senaste nytt från kändispressen

Lambertz-kvinnan som anmälde våldtäkten

Kända pojkvänner, utpressningsförsök och en hobby som chockar vännerna.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja sensationella detaljer om kvinnan som anklagar Göran Lambertz för våldtäkt.
Fram växer bilden av en komplex individ som gör allt för att få sin vilja fram.

Göran Lambertz, 71, sitter sedan en vecka tillbaka häktad i Uppsala på sannolika skäl misstänkt för att ha våldtagit en 29-årig kvinnlig juridikstudent.

Stoppa Pressarna har kartlagt kvinnan och det är en uppenbart sammansatt person som lärt känna den mer än 40 år äldre toppjuristen.

 • Den 29-åriga kvinnan anklagar en av Sveriges mest ansedda jurister för våldtäkt på julafton. Men vem är kvinnan som hävdar att Göran Lambertz våldtog henne? Stoppa Pressarna har kartlagt den unga juridikstudenten och fram växer bilden av en sammansatt person.

 • "Söt som socker, hård som is. Såra mig en gång och jag ska döda dig dubbelt", skriver kvinnan till bilden där hon poserar med ett automatvapen.

 • Göran Lambertz nekar till att något icke ömsesidigt ska ha inträffat på julafton.

 • Kvinnan har arbetat som modell både i Sverige och utomlands.

 • Göran Lambertz advokat Ola Salomonsson har kommenterat uppgifterna om att det bland bevisningen finns en ljudfil. Advokaten tycker att både åklagaren och tingsrätten övertolkar innehållet i ljudfilen.

 • Kvinnan är under åtal för grovt förtal av en annan man, en känd krogprofil i Stockholm. Den 8:e april ska kvinnan upp i Stockholms tingsrätt.

 • Kammaråklagare Annika Bokedal menar på att hon har gott om stödbevisning bland annat i form av "elektronisk kommunikation".

 • Den unga kvinnan har tidigare varit tillsammans med en känd musiker från Mellansverige.

 • Göran Lambertz uppges vara vid gott mod trots de allvarliga anklagelserna.

 • Kvinna var gift med en 28 år äldre man som hon har haft flera rättsprocesser mot.

 • Den unga juridikstudenten har även varit i en tvist med en tidigare hyresvärd. Bilder: TT, TV4 och Facebook

Göran Lambertz är den tredje mannen på fyra år som kvinnan anmäler för våldtäkt. En av de män hon anmälde dömdes i tingsrätten men friades i hovrätten, man nummer två är en känd krogprofil i Stockholm – det inledes en förundersökning mot den framgångsrike restaurangmannen, men den lades senare ner.

LÄS MER: Därför har Emilio Ingrosso lämnat hustrun Åsa

Lambertz-kvinnan nöjde sig dock inte med det. Hon pekade ut krogprofilen som en våldtäktsman på sina sociala medier. Kvinnan är nu åtalad för grovt förtal av mannen och den 8 april är det dags för huvudförhandling i Stockholms tingsrätt.

Det var förtalsåtalet som ledde till kontakten med Göran Lambertz. Kvinnan, som studerar juridik vid Stockholms universitet, sökte sig till toppjuristen som krönte sin framgångsrika karriär med att vara justitieråd i Högsta domstolen.

Göran Lambertz tog sig an den unga kvinnan och gav henne juridiska råd. De fick alltmer kontakt och talade om både stort och smått. Han kom att kalla sig kvinnans ”extrapappa”.

Kvinnan, som är skriven i en miljonförort i södra Stockholm, hade knappt träffat den drygt 40 år äldre juristen när han bjöd in henne för att fira julafton. Göran Lambertz är änkling sedan snart två år tillbaka.

LÄS MER: Regina Lunds fräcka lögner om sin misär samtidigt som hon reste till Maldiverna

Den unga juridikstudenten tackade ja till inbjudan, hon brukar inte fira jul utan reser ofta bort under högtiden. Den här julen förhindrade dock coronapandemin alla slags resor.

Lambertz och den unga kvinnan åt och drack gott. Kvinnan som är mycket slank, hon har arbetat som fotomodell och mannekäng, drack för mycket alkohol.

Det bar sig inte bättre än att hon ”däckade”. Kvinnan vaknade till sans igen av att Göran Lambertz hade sex med henne, hävdar hon. Enligt juridikstudenten ska hon ha försökt knuffa undan den gänglige 71-åringen den gråa kalufsen och uppmanat honom att sluta – men förgäves.

LÄS MER: Carolina Neuraths nya affär efter otroheten mot maken

Kvinnan har genom åren varit inblandad i flera rättsprocesser. Hon har tidigare varit gift med en 28 år äldre man, men äktenskapet gick snett och mannen belades med kontaktförbud på hennes uppmaning.

Den frånskilde mannen ansökte även han om att ex-hustrun skulle beläggas med kontaktförbud gentemot honom, men tingsrätten avvisade hans begäran då man menade på att det inte fanns någon anledning till ”korsvisa kontaktförbud”. Det har även varit andra rättsprocesser mellan det forna äkta paret där kvinnan förlorat.

Hon har även varit i en civilrättslig tvist med sin dåvarande hyresvärd Svenska Bostäder. Tvisten löstes efter att hon gick med på att betala uteblivna månadshyror på sammanlagt 24 985 kronor till bostadsbolaget. De kom även överens om att vardera parten svarade för sina rättegångskostnader.

Efter skilsmässan från mannen, som bor i Kalmar län, flyttade kvinnan till Stockholm. Den 29-åriga studenten är anslående vacker och har arbetat som fotomodell både i Sverige och utomlands.

LÄS MER: Carolina Neuraths nya affär efter otroheten mot maken

I Stockholm har hon kommit i kontakt med flera kända personer genom en ex-pojkvän som är en framgångsrik egenföretagare. Tack vare sin verksamhet känner mannen mycket kända personer och framgångsrika artister. Mannen är en välkänd egenföretagare.

Kvinna och företagaren hade ett stormigt förhållande.

Mannens bolag har en övernattningslägenhet centralt i Stockholm som han lät kvinnan låna. Efter ett tag blev det lite trassligt i relationen och då bytte hon plötsligt lås på lägenheten och vägrade flytta därifrån.

När den tidigare pojkvännen försökte få henne att flytta insåg han att kvinnan inte var som andra tjejer – hon hotade med självmord och i princip barrikaderade sig i lägenheten.

LÄS MER: Paolo Roberto lämnar Sverige efter sexdomen

Lambertz-kvinnan krävde även pengar av mannen för att flytta från bostaden som hon fått låna – något som närmast kan liknas vid ett utpressningsförsök.
– Han mådde oerhört dåligt under den här relationen, han fick ett psykbryt, berättar en vän till egenföretagaren för Stoppa Pressarna.

Till slut lyckades mannen förmå kvinnan att lämna lägenheten. När flyttgubbarna kom dit för att hämta hennes grejer blev de helt paffa.
– Det var fullt med flyttkartonger i lägenheten och lådorna var fyllda med My Little Pony-figurer (My Little Pony är en serie leksaker i form av små färgglada ponny-hästar i plast och målgruppen är yngre flickor, reds. anm.), berättar Stoppa Pressarnas källa och fortsätter:

– Vi fick en chock, det var riktigt obehagligt att hennes hobby var att samla på de där leksakerna, det kändes som att hon aldrig växt upp utan innerst inne är en narcissistisk liten flicka som blir hysterisk om inte hennes behov blir tillfredsställda.

LÄS MER: Jimmie Åkessons ex-sambo gör polisanmälan

Kvinnan verkar ha en förmåga att hamna i konflikt och ger inte alltid ett helt stabilt intryck.
– Sweet as sugar hard as ice. Hurt me once, I’ll kill you twice, skriver kvinnan till en bild där hon iklädd ett grått tight linne poserar med ett automatvapen.

Hon bär även ett par så kallade "dog tags", dödsbrickor som soldater i krig har för att kunna identifieras om de dör i strid.

Egenföretagarens vänner reagerade flera gånger på hennes beteende under relationen.
– Vi kallade henne ”Psykot”, hon var helt oberäknelig och samtidigt väldigt manipulativ. Hon är nog van vid att få sin vilja igenom, speciellt gentemot män, säger Stoppa Pressarnas källa.

LÄS MER: Drottning Elizabeth skickar jurister på Meghan Markle

Den unga kvinnan är mycket aktiv på sina sociala medier. Hon har mängder av vänner på sina sociala nätverk även bland kända mediemän på Expressen, Aftonbladet och Dagens Nyheter och hon är också vän med lite oväntade kulturpersonligheter och författare på Facebook.

Just nu är hennes Facebook-konto avstängt, men tidigare har hon varit mycket aktiv på det sociala nätverket – även efter den påstådda våldtäkten på julafton.

Kvinnan har rest världen över och i augusti förra året besökte hon bland annat jetsetorten Marbella på den spanska solkusten. Flera incheckningar från Dubai förekommer också, men även från semesterresmål i Sverige som exempelvis Gotland.

Flera av Stockholms mest kända restauranger och nattklubbar har fått besök av den unga kvinnan. Restaurang Sturehof och nattklubben Fou verkar höra till favoritställena.

LÄS MER: Kungen riggade falska paparazzibilder på drottning Silvia

Under en kortare period hade även Lambertz-kvinnan ett förhållande med en mycket känd musiker från Mellansverige som spelar i ett band som genom åren haft flera stora hits och som är kända för sitt lite vilda turnéliv.

Göran Lambertz nekar till brott. SVT avslöjar att en ljudinspelning är en del av bevisningen mot den tidigare justitiekanslern.
– Jag kan bara säga att den stödbevisning till kvinnans utsago som jag har tagit del av kan tolkas på olika sätt, säger Lambertz advokat Ola Salomonsson, 73, till Expressen som även de tagit del av uppgifterna om att en ljudinspelning är en del av kammaråklagare Annika Bokedals, 53, bevisning i det uppmärksammade fallet.

Känner ni till Lambertz-kvinnan? Har ni bilder? Eller kanske ljudklipp? Kontakta Stoppa Pressarna här! Ni är garanterade anonymitet och skyddade som källor i enlighet med grundlagen. Alla tips som leder till publicering arvoderas.

LÄS MER: Chockbilderna på prins Philip skakar England
LÄS MER: Lambertz-kvinnan till polisen: "Jag våldtogs av tre män"
LÄS MER: Tusse ställer in allt efter knarkavslöjandet

VI AVSLÖJAR: Udda hobbyn, kända pojkvännerna och utpressningsförsöket!

Kommentera: Allt om Lambertz-kvinnan som anmälde våldtäkten

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Anna Ankas nya liv i Hollywood efter jättebråket

Nu försöker hon starta om på nytt.
Anna Anka berättar om sitt stora misstag med jättebråken och om kärleken till nye maken David Johansson.
Hollywoodfrun avslöjar även hur det blir med barnplanerna.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Blondinbella jämför pojkvännen Paul, 53, med pappa

EXTRA:

"Dom är lika gamla!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Elin Härkönen lämnar Sverige efter otrohetsdramat med nya pojkvännen

VI AVSLÖJAR:

”Kärlek som tar slut gör alltid ont!”
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Anders Pihlblads hyllning till maken efter svåra tiden

EXTRA: Nu vänder det för TV4-stjärnorna!

Svenskt

Benjamin Ingrosso i blodig lekplatsolycka

EXTRA: Panikslagen Sarah Dawn Finer ögonvittne!

Svenskt

Alexander Ernstbergers heta hotellnatt med Alex Schulman

EXTRA: Ekobrottslingens hustru kom på de bägge!

Pernilla Wahlgrens plötsliga hunk-dilemma

VI AVSLÖJAR:

Slits mellan Superhunken och Skärgårdshunken!

Elin Härkönens egna ord om otrohetsdramat med nya pojkvännen

VI AVSLÖJAR: : ”Skulle aldrig utsätta någon annan för den smärtan!”

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Ernst Kirchsteigers hemliga kärleksknep med hustrun Ulla

EXTRA: TV4-stjärnans avslöjande efter 44 år!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Anna Ankas nya liv i Hollywood efter jättebråket

EXTRA:

"Det blev en jävla katastrof!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Kravet på Soldoktorn nära att knäcka romansen

EXTRA:

Lotta Engberg backar inte!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Sanna Nielsens okända gravidplan efter Allsången

EXTRA: Sångerskan avslöjar nästa steg!

Alexander Ernstbergers veckomatsedel i häktet

EXTRA: Allra-toppen får äta stekt korv med kall sås!

Gunilla Perssons glädjechock efter dödsdramat

EXTRA: "Vill så gärna vara med oss och fortsätta leva!"

Hysteri inför boxningsgalan med Paolo Roberto och Elins nya kille

VI AVSLÖJAR: "Det är helt galet alla vill ha biljetter!"

Camilla Läckberg visar upp nya lyxvillan

BILD-EXTRA: Äntligen lite lycka efter tarmsjukdomen!

Pernilla Wahlgrens sista ord till Christian, 55, före avskedet

VI AVSLÖJAR: Sångerskan tar farväl efter en intensiv tid!

Gunilla Persson visar upp nya heta dejten

EXTRA: Har lagt vantarna på en svenskättad läkare!

Därför vill Lasse Holm ha aktiv dödshjälp

EXTRA: Musikern vägrar bli ett vårdpaket!

Soldoktorns plan för nästa steg med Lotta Engberg

EXTRA: "Vi får se när och hur det blir!"

Paolo Roberto kan utmana Elins nya kille i boxningsgala

EXTRA: Ex-flickvännen lämnade pastakocken för en ny fighter!

Victoria Silvstedt i triangeldrama med Donald Trump

EXTRA: "Han kom och hämta mig i en stor limo!"

Zlatan och Helena Seger bryter upp definitivt

EXTRA: Beslutet ska vara fattat i samförstånd!

Samirs Badrans egna ord om uppbrottet med Julia

EXTRA: "Finns så sjukt mycket jag vill säga!"

Han är Elin Härkönens nya kille efter Paolo Roberto

EXTRA: "Tillslut gick det inte att förneka längre!"

Jessica Andersson öppnar upp om den tunga tiden

EXTRA: Nu orkar sångerskan berätta sanningen!

Charlotte Perrellis fina stöd för maken i hans svåra stund

EXTRA: Anders Jensen går igenom en tuff tid!

Christina Schollins vackra hyllning till maken

EXTRA: Följarna jublar över bilden på Hans Walhgren!

Så mycket pengar bränner Leif GW Persson per månad

EXTRA: Bara exhustrun får 50 000 rent!

Lars Weiss sista ord til TV4-stjärnan

EXTRA: Nu berättar Anna Lindmarker om avskedet!

Bonde-Susanna gravidmobbad av sin släkt

EXTRA: "Ni gör mig ledsen!"

Peg Parneviks nya attack mot Filip Lamprecht

EXTRA: Sångerskan vägrar förlåta kändissonen!

Hanna Hedlund ryter ifrån efter skilsmässan

EXTRA: "Vägrar ta mer skit!"

Gunilla Persson i bråk med polisen på sjukhus

EXTRA: "Jag skulle besöka mamma!!"

Charlotte Perrelli talar ut om psykisk ohälsa

EXTRA: "Rädd för att trilla ner i hålet och bli deprimerad!"

Carolina Gynning visar nya lyxvåningen

EXTRA: "Gått och köpt mig en lägenhet vid Karlaplan!"

Därför döms Allra-grundaren till fängelse

EXTRA: Kungavännen Alexander Ernstberger fick 6 år!

Agneta Sjödin avslöjar sanningen om sin tunga tid

EXTRA: "Jag orkade inte ens träna!"

lördag 31 juli 2021