- Senaste nytt från kändispressen

Lambertz-kvinnan som anmälde våldtäkten

Kända pojkvänner, utpressningsförsök och en hobby som chockar vännerna.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja sensationella detaljer om kvinnan som anklagar Göran Lambertz för våldtäkt.
Fram växer bilden av en komplex individ som gör allt för att få sin vilja fram.

Göran Lambertz, 71, sitter sedan en vecka tillbaka häktad i Uppsala på sannolika skäl misstänkt för att ha våldtagit en 29-årig kvinnlig juridikstudent.

Stoppa Pressarna har kartlagt kvinnan och det är en uppenbart sammansatt person som lärt känna den mer än 40 år äldre toppjuristen.

 • Den 29-åriga kvinnan anklagar en av Sveriges mest ansedda jurister för våldtäkt på julafton. Men vem är kvinnan som hävdar att Göran Lambertz våldtog henne? Stoppa Pressarna har kartlagt den unga juridikstudenten och fram växer bilden av en sammansatt person.

 • "Söt som socker, hård som is. Såra mig en gång och jag ska döda dig dubbelt", skriver kvinnan till bilden där hon poserar med ett automatvapen.

 • Göran Lambertz nekar till att något icke ömsesidigt ska ha inträffat på julafton.

 • Kvinnan har arbetat som modell både i Sverige och utomlands.

 • Göran Lambertz advokat Ola Salomonsson har kommenterat uppgifterna om att det bland bevisningen finns en ljudfil. Advokaten tycker att både åklagaren och tingsrätten övertolkar innehållet i ljudfilen.

 • Kvinnan är under åtal för grovt förtal av en annan man, en känd krogprofil i Stockholm. Den 8:e april ska kvinnan upp i Stockholms tingsrätt.

 • Kammaråklagare Annika Bokedal menar på att hon har gott om stödbevisning bland annat i form av "elektronisk kommunikation".

 • Den unga kvinnan har tidigare varit tillsammans med en känd musiker från Mellansverige.

 • Göran Lambertz uppges vara vid gott mod trots de allvarliga anklagelserna.

 • Kvinna var gift med en 28 år äldre man som hon har haft flera rättsprocesser mot.

 • Den unga juridikstudenten har även varit i en tvist med en tidigare hyresvärd. Bilder: TT, TV4 och Facebook

Göran Lambertz är den tredje mannen på fyra år som kvinnan anmäler för våldtäkt. En av de män hon anmälde dömdes i tingsrätten men friades i hovrätten, man nummer två är en känd krogprofil i Stockholm – det inledes en förundersökning mot den framgångsrike restaurangmannen, men den lades senare ner.

LÄS MER: Därför har Emilio Ingrosso lämnat hustrun Åsa

Lambertz-kvinnan nöjde sig dock inte med det. Hon pekade ut krogprofilen som en våldtäktsman på sina sociala medier. Kvinnan är nu åtalad för grovt förtal av mannen och den 8 april är det dags för huvudförhandling i Stockholms tingsrätt.

Det var förtalsåtalet som ledde till kontakten med Göran Lambertz. Kvinnan, som studerar juridik vid Stockholms universitet, sökte sig till toppjuristen som krönte sin framgångsrika karriär med att vara justitieråd i Högsta domstolen.

Göran Lambertz tog sig an den unga kvinnan och gav henne juridiska råd. De fick alltmer kontakt och talade om både stort och smått. Han kom att kalla sig kvinnans ”extrapappa”.

Kvinnan, som är skriven i en miljonförort i södra Stockholm, hade knappt träffat den drygt 40 år äldre juristen när han bjöd in henne för att fira julafton. Göran Lambertz är änkling sedan snart två år tillbaka.

LÄS MER: Regina Lunds fräcka lögner om sin misär samtidigt som hon reste till Maldiverna

Den unga juridikstudenten tackade ja till inbjudan, hon brukar inte fira jul utan reser ofta bort under högtiden. Den här julen förhindrade dock coronapandemin alla slags resor.

Lambertz och den unga kvinnan åt och drack gott. Kvinnan som är mycket slank, hon har arbetat som fotomodell och mannekäng, drack för mycket alkohol.

Det bar sig inte bättre än att hon ”däckade”. Kvinnan vaknade till sans igen av att Göran Lambertz hade sex med henne, hävdar hon. Enligt juridikstudenten ska hon ha försökt knuffa undan den gänglige 71-åringen den gråa kalufsen och uppmanat honom att sluta – men förgäves.

LÄS MER: Carolina Neuraths nya affär efter otroheten mot maken

Kvinnan har genom åren varit inblandad i flera rättsprocesser. Hon har tidigare varit gift med en 28 år äldre man, men äktenskapet gick snett och mannen belades med kontaktförbud på hennes uppmaning.

Den frånskilde mannen ansökte även han om att ex-hustrun skulle beläggas med kontaktförbud gentemot honom, men tingsrätten avvisade hans begäran då man menade på att det inte fanns någon anledning till ”korsvisa kontaktförbud”. Det har även varit andra rättsprocesser mellan det forna äkta paret där kvinnan förlorat.

Hon har även varit i en civilrättslig tvist med sin dåvarande hyresvärd Svenska Bostäder. Tvisten löstes efter att hon gick med på att betala uteblivna månadshyror på sammanlagt 24 985 kronor till bostadsbolaget. De kom även överens om att vardera parten svarade för sina rättegångskostnader.

Efter skilsmässan från mannen, som bor i Kalmar län, flyttade kvinnan till Stockholm. Den 29-åriga studenten är anslående vacker och har arbetat som fotomodell både i Sverige och utomlands.

LÄS MER: Carolina Neuraths nya affär efter otroheten mot maken

I Stockholm har hon kommit i kontakt med flera kända personer genom en ex-pojkvän som är en framgångsrik egenföretagare. Tack vare sin verksamhet känner mannen mycket kända personer och framgångsrika artister. Mannen är en välkänd egenföretagare.

Kvinna och företagaren hade ett stormigt förhållande.

Mannens bolag har en övernattningslägenhet centralt i Stockholm som han lät kvinnan låna. Efter ett tag blev det lite trassligt i relationen och då bytte hon plötsligt lås på lägenheten och vägrade flytta därifrån.

När den tidigare pojkvännen försökte få henne att flytta insåg han att kvinnan inte var som andra tjejer – hon hotade med självmord och i princip barrikaderade sig i lägenheten.

LÄS MER: Paolo Roberto lämnar Sverige efter sexdomen

Lambertz-kvinnan krävde även pengar av mannen för att flytta från bostaden som hon fått låna – något som närmast kan liknas vid ett utpressningsförsök.
– Han mådde oerhört dåligt under den här relationen, han fick ett psykbryt, berättar en vän till egenföretagaren för Stoppa Pressarna.

Till slut lyckades mannen förmå kvinnan att lämna lägenheten. När flyttgubbarna kom dit för att hämta hennes grejer blev de helt paffa.
– Det var fullt med flyttkartonger i lägenheten och lådorna var fyllda med My Little Pony-figurer (My Little Pony är en serie leksaker i form av små färgglada ponny-hästar i plast och målgruppen är yngre flickor, reds. anm.), berättar Stoppa Pressarnas källa och fortsätter:

– Vi fick en chock, det var riktigt obehagligt att hennes hobby var att samla på de där leksakerna, det kändes som att hon aldrig växt upp utan innerst inne är en narcissistisk liten flicka som blir hysterisk om inte hennes behov blir tillfredsställda.

LÄS MER: Jimmie Åkessons ex-sambo gör polisanmälan

Kvinnan verkar ha en förmåga att hamna i konflikt och ger inte alltid ett helt stabilt intryck.
– Sweet as sugar hard as ice. Hurt me once, I’ll kill you twice, skriver kvinnan till en bild där hon iklädd ett grått tight linne poserar med ett automatvapen.

Hon bär även ett par så kallade "dog tags", dödsbrickor som soldater i krig har för att kunna identifieras om de dör i strid.

Egenföretagarens vänner reagerade flera gånger på hennes beteende under relationen.
– Vi kallade henne ”Psykot”, hon var helt oberäknelig och samtidigt väldigt manipulativ. Hon är nog van vid att få sin vilja igenom, speciellt gentemot män, säger Stoppa Pressarnas källa.

LÄS MER: Drottning Elizabeth skickar jurister på Meghan Markle

Den unga kvinnan är mycket aktiv på sina sociala medier. Hon har mängder av vänner på sina sociala nätverk även bland kända mediemän på Expressen, Aftonbladet och Dagens Nyheter och hon är också vän med lite oväntade kulturpersonligheter och författare på Facebook.

Just nu är hennes Facebook-konto avstängt, men tidigare har hon varit mycket aktiv på det sociala nätverket – även efter den påstådda våldtäkten på julafton.

Kvinnan har rest världen över och i augusti förra året besökte hon bland annat jetsetorten Marbella på den spanska solkusten. Flera incheckningar från Dubai förekommer också, men även från semesterresmål i Sverige som exempelvis Gotland.

Flera av Stockholms mest kända restauranger och nattklubbar har fått besök av den unga kvinnan. Restaurang Sturehof och nattklubben Fou verkar höra till favoritställena.

LÄS MER: Kungen riggade falska paparazzibilder på drottning Silvia

Under en kortare period hade även Lambertz-kvinnan ett förhållande med en mycket känd musiker från Mellansverige som spelar i ett band som genom åren haft flera stora hits och som är kända för sitt lite vilda turnéliv.

Göran Lambertz nekar till brott. SVT avslöjar att en ljudinspelning är en del av bevisningen mot den tidigare justitiekanslern.
– Jag kan bara säga att den stödbevisning till kvinnans utsago som jag har tagit del av kan tolkas på olika sätt, säger Lambertz advokat Ola Salomonsson, 73, till Expressen som även de tagit del av uppgifterna om att en ljudinspelning är en del av kammaråklagare Annika Bokedals, 53, bevisning i det uppmärksammade fallet.

Känner ni till Lambertz-kvinnan? Har ni bilder? Eller kanske ljudklipp? Kontakta Stoppa Pressarna här! Ni är garanterade anonymitet och skyddade som källor i enlighet med grundlagen. Alla tips som leder till publicering arvoderas.

LÄS MER: Chockbilderna på prins Philip skakar England
LÄS MER: Lambertz-kvinnan till polisen: "Jag våldtogs av tre män"
LÄS MER: Tusse ställer in allt efter knarkavslöjandet

VI AVSLÖJAR: Udda hobbyn, kända pojkvännerna och utpressningsförsöket!

Kommentera: Allt om Lambertz-kvinnan som anmälde våldtäkten

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Pernilla Wahlgrens kille i drama med kronofogden

Aja baja, det här ser inte bra ut.
Pernilla Wahlgren drar in miljontals kronor varje år – samtidigt är hennes pojkvän Christian Bauer, 55, flitigt förekommande i Kronofogdens register.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att bara under tre år har skärgårdshunken haft inte mindre än fem ärenden hos myndigheten.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Kulturministern hyllar sex-chefen på Aftonbladet

VI AVSLÖJAR:

Jeanette Gustafsdotters nära relation med mannen!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Lance Hedmans tuffa kamp efter missbruket

EXTRA:

"Nåt dåligt händer alltid när jag mår som bäst!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Victorias mysiga mums med kände finansmannen

BILD-EXTRA: Härligt möte i hallen! 

Svenskt

Peter Jöbacks stora sorg – lämnad av äldre man

EXTRA: "En av de finaste!"

Svenskt

Mediechefens toalett-sex med sin unga kvinnliga reporter

VI AVSLÖJAR: "Det finns en sån kultur på Aftonbladet!"

Beskedet: Zlatan bryter upp med Helena Seger

EXTRA:

Ekonomin spelade stor roll!

Kungavännens sex-fest hemma hos Staffan Hildebrand

VI AVSLÖJAR: Pedofil-regissören bjöd in tonårskillar!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Radiostjärnan skaffar barn – utan någon man

EXTRA: Hanna Hellquist om sin stora baby-längtan!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Pernilla Wahlgrens kille i drama med kronofogden

VI AVSLÖJAR:

Christian, 55, är flitigt återkommande i registren!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Staffan Hildebrands hemliga kärlek: 13-årig thaipojke

EXTRA:

”Jag ville liksom hjälpa honom!”
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Sonen om tunga sorgen efter Sven-Erik Magnusson

EXTRA: "Pappa är med mig hela tiden!"

Carola Häggkvists frisyr-helvete i tv-studion

BILD-EXTRA: "Det här är inte okej!"

Kändisfrisören visar den värmande vinterlooken

BILD-EXTRA: Så håller Tito Frez stilen i den bistra kylan!

Han är nya mannen i Niclas Wahlgrens liv

VI AVSLÖJAR: Utlovar en härlig kyss nästa gång de ses!

Mediechefens sexaffärer med egna källorna

VI AVSLÖJAR: Utnyttjar kvinnorna i Aftonbladets artiklar!

Dilba i chock: drabbad av dödlig sjukdom

EXTRA: "Fick den genom infektion!"

Niklas Strömstedts relation med kvinnliga ministern

VI AVSLÖJAR: Hustrun Jenny känner till allt!

Veronica Maggio gift i största hemlighet

EXTRA: Till slut lyckades han övertala sångerskan!

Därför ställer Robinson-Robban in bröllopet

EXTRA: "Hon tyckte det var absurt!"

Lasse Kronér om sin oväntade babylycka

EXTRA: "Jag är så otroligt tacksam!"

Christer Sjögren om sin svåra dödsångest

EXTRA: "Man får skador, det kan låta knepigt!"

Carola avslöjar sin nya utländska man

EXTRA: Den heta främlingen i sångerskans liv!

Hanna Hedlunds flykt efter omtumlande skilsmässan

VI AVSLÖJAR: Sångerskans erkännande skakar om!

Gunilla Perssons julmirakel med sin vovve

EXTRA: Ett överraskande glädjebesked!

TV-mannens fula attack på Carina Bergfeldt

EXTRA: Skräder inte orden om kollegan!

Pernilla Wahlgrens chockbesked: "Jag är inte kär!"

EXTRA: Avslöjar bristen på känslor för Christian, 55!

Marcus Oscarsson kommer ut om hemliga kärlekslivet

EXTRA: Erkänner vad som hände i biomörkret!

Einárs mamma berättar om flykten före mordet

EXTRA: Tvingades gömma sig på hotell!

Victorias generösa lyxgåva till Estelle

EXTRA: Presenten som alla talar om! 

Så förförde Mikael Persbrandt älskarinnan

EXTRA: ”Mer än bara erotiska möten!”

Paret Strömstedts mystiska miljoninkomster väcker frågor

EXTRA: Över 20 miljoner fördelade på tre olika bolag!

Shirley Clamps okända kamp mot sjukdomen

EXTRA: "Vad är det som händer?"

Han är nya mannen som stöttar Hanna Hedlund efter skilsmässan

VI AVSLÖJAR: "En jävla massa hjärta och klokhet!"

Mikael Persbrandts hemliga älskarinna avslöjad

EXKLUSIVT: Heta bilderna som visar allt!

Rolf Lassgårds intima inköp på resan från Malmö

BILD-EXTRA: Här tas stjärnan på bar gärning!

Hollywoods kvinnliga kändisar på casino

EXTRA: Kända ansikten söker spänning!

Christina Schollin drabbad av smärtsam artros

EXTRA: "Familjen är oroliga för om jag ska orka!"

 

Bianca Ingrossos fruktan för mammas nya kille

EXTRA: Influencern vågar inte vara själv med Christian, 55!

Fredrick Federley desperat: sviker pedofilen för 1900 kronor

VI AVSLÖJAR: Så försöker ex-politikern glömma våldtäktssambon!

söndag 5 december 2021