- Senaste nytt från kändispressen

Lambertz-kvinnan som anmälde våldtäkten

Kända pojkvänner, utpressningsförsök och en hobby som chockar vännerna.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja sensationella detaljer om kvinnan som anklagar Göran Lambertz för våldtäkt.
Fram växer bilden av en komplex individ som gör allt för att få sin vilja fram.

Göran Lambertz, 71, sitter sedan en vecka tillbaka häktad i Uppsala på sannolika skäl misstänkt för att ha våldtagit en 29-årig kvinnlig juridikstudent.

Stoppa Pressarna har kartlagt kvinnan och det är en uppenbart sammansatt person som lärt känna den mer än 40 år äldre toppjuristen.

 • Den 29-åriga kvinnan anklagar en av Sveriges mest ansedda jurister för våldtäkt på julafton. Men vem är kvinnan som hävdar att Göran Lambertz våldtog henne? Stoppa Pressarna har kartlagt den unga juridikstudenten och fram växer bilden av en sammansatt person.

 • "Söt som socker, hård som is. Såra mig en gång och jag ska döda dig dubbelt", skriver kvinnan till bilden där hon poserar med ett automatvapen.

 • Göran Lambertz nekar till att något icke ömsesidigt ska ha inträffat på julafton.

 • Kvinnan har arbetat som modell både i Sverige och utomlands.

 • Göran Lambertz advokat Ola Salomonsson har kommenterat uppgifterna om att det bland bevisningen finns en ljudfil. Advokaten tycker att både åklagaren och tingsrätten övertolkar innehållet i ljudfilen.

 • Kvinnan är under åtal för grovt förtal av en annan man, en känd krogprofil i Stockholm. Den 8:e april ska kvinnan upp i Stockholms tingsrätt.

 • Kammaråklagare Annika Bokedal menar på att hon har gott om stödbevisning bland annat i form av "elektronisk kommunikation".

 • Den unga kvinnan har tidigare varit tillsammans med en känd musiker från Mellansverige.

 • Göran Lambertz uppges vara vid gott mod trots de allvarliga anklagelserna.

 • Kvinna var gift med en 28 år äldre man som hon har haft flera rättsprocesser mot.

 • Den unga juridikstudenten har även varit i en tvist med en tidigare hyresvärd. Bilder: TT, TV4 och Facebook

Göran Lambertz är den tredje mannen på fyra år som kvinnan anmäler för våldtäkt. En av de män hon anmälde dömdes i tingsrätten men friades i hovrätten, man nummer två är en känd krogprofil i Stockholm – det inledes en förundersökning mot den framgångsrike restaurangmannen, men den lades senare ner.

LÄS MER: Därför har Emilio Ingrosso lämnat hustrun Åsa

Lambertz-kvinnan nöjde sig dock inte med det. Hon pekade ut krogprofilen som en våldtäktsman på sina sociala medier. Kvinnan är nu åtalad för grovt förtal av mannen och den 8 april är det dags för huvudförhandling i Stockholms tingsrätt.

Det var förtalsåtalet som ledde till kontakten med Göran Lambertz. Kvinnan, som studerar juridik vid Stockholms universitet, sökte sig till toppjuristen som krönte sin framgångsrika karriär med att vara justitieråd i Högsta domstolen.

Göran Lambertz tog sig an den unga kvinnan och gav henne juridiska råd. De fick alltmer kontakt och talade om både stort och smått. Han kom att kalla sig kvinnans ”extrapappa”.

Kvinnan, som är skriven i en miljonförort i södra Stockholm, hade knappt träffat den drygt 40 år äldre juristen när han bjöd in henne för att fira julafton. Göran Lambertz är änkling sedan snart två år tillbaka.

LÄS MER: Regina Lunds fräcka lögner om sin misär samtidigt som hon reste till Maldiverna

Den unga juridikstudenten tackade ja till inbjudan, hon brukar inte fira jul utan reser ofta bort under högtiden. Den här julen förhindrade dock coronapandemin alla slags resor.

Lambertz och den unga kvinnan åt och drack gott. Kvinnan som är mycket slank, hon har arbetat som fotomodell och mannekäng, drack för mycket alkohol.

Det bar sig inte bättre än att hon ”däckade”. Kvinnan vaknade till sans igen av att Göran Lambertz hade sex med henne, hävdar hon. Enligt juridikstudenten ska hon ha försökt knuffa undan den gänglige 71-åringen den gråa kalufsen och uppmanat honom att sluta – men förgäves.

LÄS MER: Carolina Neuraths nya affär efter otroheten mot maken

Kvinnan har genom åren varit inblandad i flera rättsprocesser. Hon har tidigare varit gift med en 28 år äldre man, men äktenskapet gick snett och mannen belades med kontaktförbud på hennes uppmaning.

Den frånskilde mannen ansökte även han om att ex-hustrun skulle beläggas med kontaktförbud gentemot honom, men tingsrätten avvisade hans begäran då man menade på att det inte fanns någon anledning till ”korsvisa kontaktförbud”. Det har även varit andra rättsprocesser mellan det forna äkta paret där kvinnan förlorat.

Hon har även varit i en civilrättslig tvist med sin dåvarande hyresvärd Svenska Bostäder. Tvisten löstes efter att hon gick med på att betala uteblivna månadshyror på sammanlagt 24 985 kronor till bostadsbolaget. De kom även överens om att vardera parten svarade för sina rättegångskostnader.

Efter skilsmässan från mannen, som bor i Kalmar län, flyttade kvinnan till Stockholm. Den 29-åriga studenten är anslående vacker och har arbetat som fotomodell både i Sverige och utomlands.

LÄS MER: Carolina Neuraths nya affär efter otroheten mot maken

I Stockholm har hon kommit i kontakt med flera kända personer genom en ex-pojkvän som är en framgångsrik egenföretagare. Tack vare sin verksamhet känner mannen mycket kända personer och framgångsrika artister. Mannen är en välkänd egenföretagare.

Kvinna och företagaren hade ett stormigt förhållande.

Mannens bolag har en övernattningslägenhet centralt i Stockholm som han lät kvinnan låna. Efter ett tag blev det lite trassligt i relationen och då bytte hon plötsligt lås på lägenheten och vägrade flytta därifrån.

När den tidigare pojkvännen försökte få henne att flytta insåg han att kvinnan inte var som andra tjejer – hon hotade med självmord och i princip barrikaderade sig i lägenheten.

LÄS MER: Paolo Roberto lämnar Sverige efter sexdomen

Lambertz-kvinnan krävde även pengar av mannen för att flytta från bostaden som hon fått låna – något som närmast kan liknas vid ett utpressningsförsök.
– Han mådde oerhört dåligt under den här relationen, han fick ett psykbryt, berättar en vän till egenföretagaren för Stoppa Pressarna.

Till slut lyckades mannen förmå kvinnan att lämna lägenheten. När flyttgubbarna kom dit för att hämta hennes grejer blev de helt paffa.
– Det var fullt med flyttkartonger i lägenheten och lådorna var fyllda med My Little Pony-figurer (My Little Pony är en serie leksaker i form av små färgglada ponny-hästar i plast och målgruppen är yngre flickor, reds. anm.), berättar Stoppa Pressarnas källa och fortsätter:

– Vi fick en chock, det var riktigt obehagligt att hennes hobby var att samla på de där leksakerna, det kändes som att hon aldrig växt upp utan innerst inne är en narcissistisk liten flicka som blir hysterisk om inte hennes behov blir tillfredsställda.

LÄS MER: Jimmie Åkessons ex-sambo gör polisanmälan

Kvinnan verkar ha en förmåga att hamna i konflikt och ger inte alltid ett helt stabilt intryck.
– Sweet as sugar hard as ice. Hurt me once, I’ll kill you twice, skriver kvinnan till en bild där hon iklädd ett grått tight linne poserar med ett automatvapen.

Hon bär även ett par så kallade "dog tags", dödsbrickor som soldater i krig har för att kunna identifieras om de dör i strid.

Egenföretagarens vänner reagerade flera gånger på hennes beteende under relationen.
– Vi kallade henne ”Psykot”, hon var helt oberäknelig och samtidigt väldigt manipulativ. Hon är nog van vid att få sin vilja igenom, speciellt gentemot män, säger Stoppa Pressarnas källa.

LÄS MER: Drottning Elizabeth skickar jurister på Meghan Markle

Den unga kvinnan är mycket aktiv på sina sociala medier. Hon har mängder av vänner på sina sociala nätverk även bland kända mediemän på Expressen, Aftonbladet och Dagens Nyheter och hon är också vän med lite oväntade kulturpersonligheter och författare på Facebook.

Just nu är hennes Facebook-konto avstängt, men tidigare har hon varit mycket aktiv på det sociala nätverket – även efter den påstådda våldtäkten på julafton.

Kvinnan har rest världen över och i augusti förra året besökte hon bland annat jetsetorten Marbella på den spanska solkusten. Flera incheckningar från Dubai förekommer också, men även från semesterresmål i Sverige som exempelvis Gotland.

Flera av Stockholms mest kända restauranger och nattklubbar har fått besök av den unga kvinnan. Restaurang Sturehof och nattklubben Fou verkar höra till favoritställena.

LÄS MER: Kungen riggade falska paparazzibilder på drottning Silvia

Under en kortare period hade även Lambertz-kvinnan ett förhållande med en mycket känd musiker från Mellansverige som spelar i ett band som genom åren haft flera stora hits och som är kända för sitt lite vilda turnéliv.

Göran Lambertz nekar till brott. SVT avslöjar att en ljudinspelning är en del av bevisningen mot den tidigare justitiekanslern.
– Jag kan bara säga att den stödbevisning till kvinnans utsago som jag har tagit del av kan tolkas på olika sätt, säger Lambertz advokat Ola Salomonsson, 73, till Expressen som även de tagit del av uppgifterna om att en ljudinspelning är en del av kammaråklagare Annika Bokedals, 53, bevisning i det uppmärksammade fallet.

Känner ni till Lambertz-kvinnan? Har ni bilder? Eller kanske ljudklipp? Kontakta Stoppa Pressarna här! Ni är garanterade anonymitet och skyddade som källor i enlighet med grundlagen. Alla tips som leder till publicering arvoderas.

LÄS MER: Chockbilderna på prins Philip skakar England
LÄS MER: Lambertz-kvinnan till polisen: "Jag våldtogs av tre män"
LÄS MER: Tusse ställer in allt efter knarkavslöjandet

VI AVSLÖJAR: Udda hobbyn, kända pojkvännerna och utpressningsförsöket!

Kommentera: Allt om Lambertz-kvinnan som anmälde våldtäkten

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Kungen i pinsam skandal med gift fembarnsmamma på slottet

Det är ingen måtta på eländet.
Nu har kung Carl Gustaf dragits in i en sjaskig skandal som avslöjas i en ny bok.
Vår monark och en gift fembarnsmamma anklagas för ett osnyggt beteende som ska ha skett på Stockholms slott kring juletid.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

"Robert Aschberg deltog i Aftonbladets sexorgie på krogen!"

EXTRA:

Nu avslöjas alla groteska detaljer!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Fruktansvärda mardrömmen för "Robinson" och TV4

Det som inte fick hända har inträffat!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Han är ÖB:s hantlangare – så ska sexskandalen mörkläggas

VI AVSLÖJAR: Micael Bydéns underhuggare tvingas göra det smutsiga jobbet!

Svenskt

Bianca Ingrosso avslöjar sanningen om Phillipe

Hemlighetsmakeriet får många att undra!

Svenskt

Mediechefens samlag inför medarbetarna i fullsatta baren

VI AVSLÖJAR: Ögonvittnet: Kulturfesten urartade i vild sexorgie!

Casper Janebrinks oväntade stöd efter otroheten

Gläds åt artistens nya baby med älskarinnan!

Maria Montazamis djupa förakt för Anna Anka

Hollywoodfruns beska ord om konkurrenten!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Efter tuffa tiden: Lars Lerins fantastiska glädjebesked

Nu vänder det för konstnären!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Oron växer: Soldoktorn mystiskt försvunnen

Frågetecknen kring tv-läkaren ökar!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Därför skiljde sig Björn och Lena Ulvaeus

Sjukdomen satte äktenskapet på prov!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Kristin Kaspersens tunga sorg efter älskarens svek

"Hur kan jag leda mig genom den här dagen?"

Bianca Ingrosso vill göra som mamma Pernillas rival

Influencern tar klar ställning! 

Sexaffärerna i Clark Olofssons brottsliga liv

Därför attraheras kvinnor av busen!

Gunilla Persson drabbad av värsta mardrömmen

Dramat kan sluta riktigt illa! 

Komikern Mårten Anderssons tunga miljonförlust chockar

"Lider enormt och smärtas på djupet!"

ÖB:s erkännande efter sexskandalen som spräckte hans äktenskap

VI AVSLÖJAR: General Micael Bydén talar ut!

Louise Hoffstens nya lycka efter tuffa krisen

Sångerskans och maken Dan Bratts glädje!

Kristin Kaspersens älskare visar sig öppet med SVT-kvinna

VI AVSLÖJAR: Är det slutet på sagan med Nisse Holm vi ser?

Petter Stordalen om krisen med svenska flickvännen Märta

"Jag miste inte tron på kärleken!"

Oron växer: Kris i Pernilla Wahlgrens relation

"Visar varken tacksamhet eller uppskattning!"

Lena Philipsson berättar om hjärtproblemen

Uppslitande skilsmässan knäckte artisten!

ÖB:s hemliga kärleksnäste med älskarinnan

VI AVSLÖJAR: Unika bilder inifrån Micael Bydéns sensuella salong!

Oldsbergs bittra konflikt med vännen på slutet

Sonen avslöjar: ”Hellberg svek farsan”!

Benjamin Ingrossos härliga grabbmys i solen

BILD-EXTRA: Sångarens lycka efter kärlekssorgen!

Sensationella avslöjandet om TV4:s "Robinson"

Hemlighetsmakeriet för hela svenska folket!

Överbefälhavarens hustru om makens älskarinna och otroheten

VI AVSLÖJAR: ”Alla våra vänner vet vad som har hänt!”

Ohållbar situation: Dominika och Anders Borg bryter upp

Våningen läggs ut för försäljning!

Putins nya hån av Magdalena Andersson chockar

Så parerar statsministern diktatorn!

Christina Schollins nya besked efter svåra handikappet

Visar en glimt från livet i rullstol!

Överbefälhavaren Micael Bydéns hemliga älskarinna under äktenskapet

VI AVSLÖJAR: Allt om den känsliga affären och skilsmässan!

Elisabet Höglund brutalt rånad i Spanien

”Vi grävde i soptunnorna!”

Tommy Körberg om det hårda livet med flaskan

”Alkohol är värre än kokain!”

Dold kamp mot smittsam sjukdom i "Robinson"

 ”Det var ganska äckligt”!

Okända kärlekskopplingen mellan Martin Stenmarck och höge militären

VI AVSLÖJAR: De bägge männen delar en hemlighet!

söndag 22 maj 2022