Polisskandal

Här är toppchefen som skyddar ÖB:s älskarinna

Hon ska skyddas till varje pris.
ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf har fått flera tjänster på oklara grunder och ljugit om sina meriter både i media och i sitt CV.
Trots detta försvårar Polismyndigheten en granskning – nu kan Stoppa Pressarna avslöja sanningen bakom mörkläggningen kring polismästaren.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-08-09 kl 06:30 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i en serie artiklar avslöjat sanningen om överbefälhavare Micael Bydéns, 58, bristande karaktär som i förlängningen kan utgöra ett hot mot rikets säkerhet.

Den högt uppsatte militären har exponerat sig för främmande makts underrättelsetjänster genom sitt olämpliga beteende. Medan Micael Bydén fortfarande var gift skaffade han sig en närmare 15 år yngre älskarinna.

Bild 1 av 17Linda H Staaf Skyddas Stor - Stoppa Pressarna

Nu kan Stoppa Pressarna avslöja varför toppchefen inom Polisen skyddar ÖB:s älskarinna Linda H Staaf trots att hon ljugit i både media och i sitt CV.
Bild 2 av 17Stefan Holgersson Rapport Stor2 - Stoppa Pressarna

Professor Stefan Holgersson sågar Linda H Staaf i sin forskningsrapport ”Hur efterlever polisen offentlighetsprincipen”.
Bild 3 av 17ob linda h staaf stor3 - Stoppa Pressarna

Linda H Staaf går omkring på stan i Visby med ett skarpladdat vapen, vilket Stoppa Pressarna avslöjade 24 juli förra året. Hon bär vapnet fel, långt ner på skinkan.
Bild 4 av 17ob linda h staaf stor2 - Stoppa Pressarna

Flera poliser har reagerat på att Linda H Staaf bär sitt tjänstevapen på skinkan. Ett direkt olämpligt sätt för en polis att hantera sin pistol.
Bild 5 av 17linda h staaf pistol stor2 - Stoppa Pressarna

Här ser vi hur en polis på ett korrekt sätt bär sitt tjänstevapen, långt ifrån baken så denne snabbt kan komma åt pistolen.
Bild 6 av 17linda h staaf pistol stor3 - Stoppa Pressarna

Skjutmärket med 13 får du om du sätter alla 13 skott i A-zon på skjutprovet. Det är prestige att ha det märket, årets märke är vitt. Det på bilden som är lila är från förra året. Det är tveksamt om Linda H Staaf har märket.
Bild 7 av 17linda h staaf pistol stor - Stoppa Pressarna

ÖB:s älskarinna Linda H Staaf hamnade mitt i ett svartsjukedrama på självaste julafton. Hon blev rasande på den andra kvinnan som lade an på Micael Bydén.
Bild 8 av 17ob linda h staaf stor6 - Stoppa Pressarna

Enligt både källor och experter var Linda H Staaf inte kompetent för jobbet som underrättelsechef vid Noa, men lyckades på något sätt ändå få sin tjänst.
Bild 9 av 17Anders Thornberg Stor1 - Stoppa Pressarna

Rikspolischef Anders Thornberg borde rimligen agera. Har han verkligen förtroende för Linda H Staaf? Varför skyddar han den ljugande polisen?
Bild 10 av 17ob linda h staaf stor - Stoppa Pressarna

ÖB Micael Bydéns älskarinna Linda H Staaf har varit starkt kritiserad och alla hennes amorösa turer fläckar även ned ÖB.
Bild 11 av 17Linda H Staaf Flyr Stor 2 - Stoppa Pressarna

Linda H Staaf gav ett splittrat och ofokuserat intryck under sitt seminarium i Almedalen.
Bild 12 av 17ÖB Micale Bydén Så Träffade Stor - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna har avslöjat sanningen om ÖB.s älskarinna Linda H Staaf och hur hon bluffat sig fram i karriären.
Bild 13 av 17ÖB Micael Bydén Parkmöte Stor - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna avslöjade när ÖB Micael Bydén och polismästare Linda H Staaf inledde sin erotiska affär. Paret blev påkomna i en park under sommaren 2021.
Bild 14 av 17micael byden karleksnaste stor 1 - Stoppa Pressarna

ÖB Micael Bydén har bland annat tagit med sin älskarinna Linda H Staaf till Karlbergs slott där de blev påkomna av en ung kadett. Vi får hoppas att det var försiktiga med de antika möblerna.
Bild 15 av 17Linda H Staaf Skyddas Stor1 - Stoppa Pressarna

Här har rikspolischef Anders Thornberg ett möte med tidigare migrations- och integrationsminister Anders Ygeman. Det är sannolikt bara en tidsfråga innan Anders Thornberg sparkas som en följd av skandalen med Linda H Staaf och Mats Löfving.
Bild 16 av 17Linda H Staaf Skyddas Stor2 - Stoppa Pressarna

Anders Ygeman borde tipsa Anders Thornberg hur han ska hantera en underlydande som ljuger i media och i sitt CV.
Bild 17 av 17Linda H Staaf Skyddas Stor3 - Stoppa Pressarna

ÖB Micael Bydén har dragit skam och vanära över sitt ämbete och flera toppgeneraler har uttryckt sitt missnöje. Personliga vänner till generalen har även brutit med honom. Det var en pressad ÖB i Almedalen som undvek journalister. Om han inte tar sitt förnuft till fånga och avgår är det inte orimligt att regeringen sätter press på honom. Kan vi ha en ÖB som exponerar sig för utpressningsrisk från främmande makt? Vad är enklast, att svika sin familj eller sitt land?

Det var underrättelsechefen vid Polisens nationella operativa avdelning (NOA) som spräckte generalens äktenskap efter 23 år. Micael Bydén lärde känna Linda H Staaf, 46, när han var hennes mentor.

I november förra året meddelade han plötsligt sin hustru att han efter 33 år tillsammans, varav 23 år som gifta, ville lämna henne. Micael Bydén var inte man nog att berätta den egentliga anledningen – han hade träffat en annan.