Influencer

Ida Wargs gripande berättelse om ätstörningarna

När hon lämnade Dalsland enda stad för Stockholm var målet att lyckas med dansen.
Men ett dokusåpa-deltagande och den stenhårda Balettakademien ledde till helgspritfyllor på Stureplan, ångest och ätstörningar.
Nu berättar den framgångsrika influencern och entreprenören Ida Warg om resan från att ”må skit” till att omsätta över hundra miljoner.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2022-07-28 kl 09:45 |

ProvaPremium

Säga vad man vill, men Ida Warg, 35, har inte haft någon lätt resa med att bygga upp sina framgångsrika företag.

Hennes skönhetsföretag omsätter i dag ett tresiffrigt antal miljoner och hon och maken lever ett glamouröst liv i ett så kallad ”gated community” bakom välbevakade murar i de rika svenskarnas favoritort, spanska Marbella.

Bild 1 av 5

Ida Warg, till vänster i bild, är idag en av landets största influencers.
Bild 2 av 5

Hennes skönhetsimperium omsätter över hundra miljoner kronor.
Bild 3 av 5

När hon lämnade Åmål i Dalsland var hennes första ”anhalt” att medverka i dansdokusåpan ”Floor Filler”, där hon dansade med Sean Banan.
Bild 4 av 5

Ida Warg är gift och har två barn med Alexander Pärleros. Han är också influencer och driver "Framgångspodden".
Bild 5 av 5

Ida Warg mådde mycket dåligt under studierna på Balettakademien. Det är glömt nu när hon och maken lever ett glamouröst lyxliv i en ”gated community” i spanska Marbella.

Det trodde hon inte då, 2006, när hon 19 år ung som första ”anhalt” i det nya livet i huvudstaden medverkade i den nu helt bortglömda dansdokusåpan ”Floor Filler”, där hon dansade med Sean Banan, 37.

Hon och partnern gick hela vägen till final och slutade trea. Ida Warg har skrivit på sin blogg om äventyret.

– Det var typ som ”Idol” eller ”X-factor” fast med dans och man fick följa oss varje dag när vi tränade. Det var en sjuukt rolig och spännande period i mitt liv. Vi var inlåsta i huset, eller rättare sagt lägenheten, i drygt fyra månader utan TV och mobiltelefoner.