Mest läst just nu:

Lambertz-kvinnan var knivbeväpnad under sexakten

En riktig rysare.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att Lambertz-kvinnan var knivbeväpnad under sexakten.
Den äldre mannen fruktade för sitt liv.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Gittan Larsson

| 2021-03-20 kl 19:01 |

ProvaPremium

Göran Lambertz, 71, sitter just nu häktad på sannolika skäl för att ha våldtagit en 42 år yngre juridik-student.

Den 29-åriga kvinnan, även känd som ”Lambertz-kvinnan”, har en trasslig bakgrund och har de senaste fyra åren polisanmält tre olika män för våldtäkt.

Bild 1 av 8

Den 29-åriga Lambertz-kvinnan var beväpnad med en kniv under sexakten och den äldre mannen chockades svårt. Göran Lambertz förnekar brott.

Bild 2 av 8

Göran Lambertz advokat Ola Salomonsson finner det "anmärkningsvärt" att Lambertz-kvinnan de senaste fyra åren polisanmält tre olika män för våldtäkt.

Bild 3 av 8

Göran Lambertz uppges vara vid gott mod i häktet. "Han sitter inte och gråter", har hans advokat konstaterat.

Bild 4 av 8

Lambertz-kvinnan har haft en flitig sms-utväxling med Göran Lambertz efter den påstådda våldtäkten. De ingår i åklagarens bevis.

Bild 5 av 8

Den 29-åriga kvinnan vägrade lämna en ex-pojkväns lägenhet när det tog slut.

Bild 6 av 8

Kammaråklagare Annika Bokedal har talat om att hon har gott om "stödbevisning".

Bild 7 av 8

Den 29-åriga kvinnan kröp fram under sängen med en stor kniv i handen efter att hennes ex-pojkvän haft sex med en ny kvinna.

Bild 8 av 8

Flyttgubbarna fick en chock när det visade sig att Lambertz-kvinnan hade mängder av lådor bräddfyllda med My Little Pony-figurer.

För den ena mannen lades förundersökningen ned – något kvinnan reagerade kraftfullt emot – hon skrev om mannen, som är en känd krogprofil i Stockholm.

Kvinnans inlägg på Facebook polisanmäldes och hon är nu åtalad för grovt förtal.

Den 8 april inleds rättegången mot kvinnan i Stockholms tingsrätt. En ödets ironi är att det tidigare justitierådet i Högsta domstolen, Göran Lambertz, har skrivit ett rättsutlåtande som kvinnan lämnat in som en del av sin bevisning. I det mångordiga utlåtandet hävdar Lambertz att kvinnan inte har gjort sig skyldig till förtal.

Kvinnan kontaktade Göran Lambertz med anledning av förtalsutredningen mot henne och för drygt ett år sedan, i februari 2020, inkom toppjuristens utlåtande.