Ex-maken talar ut om Lambertz-kvinnans terror

Svartsjuka, hot, våld, utpressning, lögner och snusk.
Så beskriver den förkrossade ex-maken sitt äktenskap med kvinnan som anmält Göran Lambertz för våldtäkt. 
– Jag har inte längre en känsla av att jag ska bli dödad i ett av hennes utbrott, berättar han. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Johan Bergström

| 2021-03-18 kl 20:45 |

ProvaPremium

Toppjuristen Göran Lambertz, 71, sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för att ha våldtagit en ung juridikstudent på julafton ifjol. 

Stoppa Pressarna var först med att namnpublicera den tidigare domaren i Högsta domstolen och därefter har han via sin advokat gått ut med en önskan att övrig media ska göra samma sak.

Bild 1 av 11lambertz kvinna exmake stor 1 - Stoppa Pressarna

Kvinnan som anmält Göran Lambertz var tidigare gift. Hennes ex-make berättar om ett förhållande fyllt av våld, hot och snusk.
Bild 2 av 11goran lambertz haktad stor 3 - Stoppa Pressarna

Göran Lambertz är på sannolika skäl häktad misstänkt för våldtäkt av den unga kvinnan på julafton ifjol.
Bild 3 av 11goran lambertz krog stor5 0 - Stoppa Pressarna

Kammaråklagare Annika Bokedal menar på att hon har gott om stödbevisning bland annat i form av "elektronisk kommunikation".
Bild 4 av 11lambertz kvinna stor 2 - Stoppa Pressarna

Lambertz-kvinnans ex-make berättar på sin blogg om ett destruktivt förhållande förhållande där han var livrädd.
Bild 5 av 11goran lambertz kvinnan stor1 0 - Stoppa Pressarna

"Söt som socker, hård som is. Såra mig en gång och jag ska döda dig dubbelt", skriver kvinnan till bilden där hon poserar med ett automatvapen.
Bild 6 av 11lambertz man stor 2 - Stoppa Pressarna

Kvinnan som anmält Göran Lambertz för våldtäkt har anklagat två andra män för samma sak. Båda har helt friats.
Bild 7 av 11goran lambertz kvinnan stor3 2 - Stoppa Pressarna

Lambertz-kvinnan har varit verksam som modell och mannekäng.
Bild 8 av 11goran lambertz kvinnan stor 1 - Stoppa Pressarna

Kvinnans målsägarbiträde Clea Sangborn hävdar att hennes klient är "förtvivlad".
Bild 9 av 11goran lambertz ola stor 0 - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna namngav Göran Lambertz först. Nu hälsar toppjuristen via sin advokat Ola Salomonsson att han vill att övrig media ska göra samma sak.
Bild 10 av 11goran lambertz kvinnan stor2 3 - Stoppa Pressarna

"Jag har inte längre en känsla av att jag ska bli dödad i ett av hennes utbrott (eller få veta att hon tänker stoppa in en penna i mina ögon/klippa av mina tår med en sekatör när jag sover" skriver ex-maken på sin blogg.
Bild 11 av 11goran lambertz haktad stor3 1 - Stoppa Pressarna

Göran Lambertz i samspråk med dåvarande justitieminister Thomas Bodström.

Nu framkommer dessutom allt mer uppgifter om den 29-åriga kvinna som anmält Göran Lambertz för våldtäkt. 

Det visar sig att hon vid flera tidigare tillfällen anklagat olika män för våldtäkt. En av de utpekade männen dömdes i tingsrätten, men friades i hovrätten då bevisningen ansågs för svag.

Den andra mannen, en känd krogprofil i Stockholm, friades från alla misstankar då förundersökningen lades ner. Kvinnan valde då att peka ut honom som våldtäktsman på sina sociala medier och står därför åtalad för grovt förtal i Stockholms tingsrätt där huvudförhandling äger rum den 8 april. 

Stoppa Pressarna kunde nyligen avslöja sensationella uppgifter om den så kallade Lambertz-kvinnan som har en bakgrund som fotomodell och mannekäng. 

En av kvinnans tidigare pojkvänner, en känd egenföretagare, lånade ut en övernattningslägenhet till sin dåvarande flickvän. När relationen blev ansträngd bytte kvinnan lås i lägenheten där hon barrikaderade sig. Hon krävde också pengar för att flytta.
– Han mådde oerhört dåligt under den här relationen, han fick ett psykbryt, berättade en vän till egenföretagaren för Stoppa Pressarna.

En av de som kommit Lambertz-kvinnan nära är hennes tidigare make, en 28 år äldre man, som är djupt skakad över sin relation med juridikstudenten. 

Paret skiljde sig för flera år sedan och två år efter separationen berättade ex-maken om det helvete som han säger sig ha upplevt. 

– När jag väl kom hem så var hon kärleksfull i flera minuter, men sen började bråken igen… För två år sen på dagen så urartade det då hon krossade mitt nylagda köksgolv med ett glas, hällde drygt en liter mjölk över hela köket, och flög på mig bakifrån så jag slog mitt huvud i hennes skrivbord! skriver han på sin blogg och fortsätter: 

– Någonstans mellan krossandet av golvet och mjölken gav jag upp vårt förhållande, och mina tårar slutade inte rinna. Har aldrig gråtit så mycket i mitt liv! Var närapå svimfärdig… Nu var svartsjuka, hot, våld, utpressning, lögner, snusk, borta ur mitt liv så varför grät jag?

– Svaret är att jag aldrig älskat någon så mycket i mitt liv trots alla hennes diagnoser!

Mannen beskriver hur han nu hittat ett lugn sedan han och Lambertz-kvinnan gick skilda vägar.

– Nu får jag sova på nätterna när jag ska upp några timmar senare, har blivit lugn och min mage har inte längre besvär, mitt hus är inte längre en förvaringsplats för skräp, har aldrig haft mer pengar då jag slipper försörja någon som sket i VEM som försörjde henne bara hon hade mat för dagen, mina saker “råkar” inte längre gå sönder, skriver han och fortsätter att berätta om den skräck och terror han upplevde under sitt äktenskap.

– Jag har inte längre en känsla av att jag ska bli dödad i ett av hennes utbrott (eller få veta att hon tänker stoppa in en penna i mina ögon/klippa av mina tår med en sekatör när jag sover, eller elda upp mitt hus osv osv osv)…

Ex-maken och kvinnans äktenskap sprack på ett mycket tråkigt sätt. Mannen blev belagd med besöksförbud. 

Ex-maken ansökte även han i sin tur om att ex-hustrun skulle beläggas med kontaktförbud gentemot honom, men tingsrätten avvisade hans begäran då man menade på att det inte fanns någon anledning till ”korsvisa kontaktförbud”.

Enligt uppgiift till Stoppa Pressarna har det även varit andra rättsprocesser mellan det forna äkta paret där kvinnan förlorat.

Källor, som är vänner till en av kvinnans ex-pojkvänner, berättar att de direkt upplevde henne som en udda person.
– Vi kallade henne ”Psykot”, hon var helt oberäknelig och samtidigt väldigt manipulativ. Hon är nog van vid att få sin vilja igenom, speciellt gentemot män, säger en av dem till Stoppa Pressarna. 

Vet du något mer om Lambertz-kvinnan? Har du bilder eller ljudklipp? Kontakta Stoppa Pressarnas <a href="http://redaktion

stoppapressarna.se”>redaktion! Du är garanterad anonymitet enligt grundlagen.