Uppbrott

Niklas Strömstedt bryter upp en gång för alla

Det får räcka nu.
Niklas Strömstedt bryter upp.
Sångarens avslöjande det för hustrun, Jenny Strömstedts väninna först.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-08-13 kl 14:29 |

ProvaPremium

Niklas Strömstedt, 64, är en av våra mest folkkära artister. Han inledde sin musikaliska karriär som kompmusiker till Ulf Lundell, 72, i slutet av 70-talet och kom sedermera att inleda en framgångsrik solokarriär med otaliga hits.

 

Bild 1 av 8På bilden syns en blond Jernny Strömstedt i brun kavaj, invid henne sitter maken Niklas Strömstedt i vit skjorta och blå kavaj. Hann tittar ömsint på sin hustru.

Niklas Strömstedt bryter upp. Han berättade om sitt beslut för hustrun, Jennys väninna.
Bild 2 av 8

Det går inte att ta miste på att Jenny Strömstedt trivs med sin make.
Bild 3 av 8

Jenny och Niklas kan inte få nog av varandra.
Bild 4 av 8

För Jenny och Niklas Strömstedt var det ett lyft för deras egen relation när de började med relationsprogrammet "Tillsammans med Strömstedts".
Bild 5 av 8

Niklas Strömstedt hjälper inte bara Jonas Gardell. Genom att de skriver psalmer tillsammans kan pop-poeten även komma framåt i sin försoningsprocess med sin framlidne far Bo Strömstedt.
Bild 6 av 8

Niklas Strömstedt blev brädad av Eva Dahlgren. Det var en stor chock för honom men idag är relationen till Efva Attling god.
Bild 7 av 8

Niklas Strömstedt är väldigt förtjust i sin elcykel men ibland verkar det som att det går lite väl fort.
Bild 8 av 8

Agneta Sjödin var länge tillsammans med popstjärnan Niklas Strömstedt.

Gudabenådad låtskrivare

Den skicklige pop-poeten med den härliga glimten i ögat är även en gudabenådad låtskrivare. Det var Niklas Strömstedt som skrev Christer Björkmans, 64, vinnare ”Imorgon är en annan dag” i Melodifestivalen 1992.

Vid sidan om musiken har Niklas Strömstedt haft ett omväxlande kärleksliv. Han blev lämnad av hustrun Efva Attling, 70, som istället blev lesbisk och blev tillsammans med sångerskan Eva Dahlgren, 62.

Det var en chock för Niklas när hans hustru lämnade honom, något sångaren har berättat om på ett fint och sårbart sätt i ”Sommar” i Sveriges Radio. Efva meddelade honom plötsligt att hon träffat Eva Dahlgren och just varit med henne i Malmö.