ÖB-affären

ÖB och älskarinnan togs på bar gärning av ung officer

Ytterst pinsamt.
General Micael Bydéns sexskandal växer.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att en ung kadett kom på ÖB med älskarinnan.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-05-18 kl 19:02 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i en serie artiklar avslöjat den intrikata sex- och otrohetshärva som överbefälhavaren Micael Bydén, 58, är indragen i.

Det är inte bara ytterst pinsamt för generalen själv – hela Försvarsmakten dras ned i smutsen när dess främste företrädare inte förmår behålla byxorna på.

Bild 1 av 12

Nu berättar en kadett vid Karlbergs slott om hur han sett ÖB Micael Bydén smuggla in sin älskarinna på militärt område.
Bild 2 av 12

Micael Bydén och Anita Carlman har varit gifta i 23 år. I november förra året begärde de skilsmässa efter att ÖB blivit påkommen med sin älskarinna.
Bild 3 av 12

ÖB Micael Bydén medger själv att ryssarna kan komma att ägna sig åt "misskreditering av beslutsfattare" och ändå väljer han att vara otrogen och spela ryssarna rätt i händerna.
Bild 4 av 12

Kan ett land ha en ÖB som är en säkerhetsrisk? Micael Bydéns beteende saknar motstycke bland tidigare överbefälhavare.
Bild 5 av 12

Här vid Karlbergs slott såg den unge kadetten ÖB med sin älskarinna sent på natten. "Det var som att han drog hem ett krogragg", säger kadetten till Stoppa Pressarna.
Bild 6 av 12

Tidigare ÖB Sverker Göransson lämnar över befälet till Micael Bydén. Då kunde nog inte den stolte armégeneralen ana att hans efterträdare från Flygvapnet skulle besudla ämbetet med en sjaskig otrohetsaffär.
Bild 7 av 12

Micael Bydén har ansvar för Försvarsmaktens tusentals kvinnor och män, han ska vara en förebild.
Bild 8 av 12

Försvarsminister Peter Hultqvist med ÖB Micael Bydén. Har regeringen fortsatt förtroende för ÖB?
Bild 9 av 12

ÖB Micael Bydén och älskarinnan är kända bland kadetterna på Karlbergs slott.
Bild 10 av 12

Vladimir Putin är livrädd för att bli mördad.
Bild 11 av 12

Karl XII:s hund är begraven på Karlbergs slott. Det är dock inte orimligt att det ligger flera hundar begravda i trakterna kring slottet med tanke på vår ÖB:s härjningar.
Bild 12 av 12

Micael Bydén träffade sin älskarinna under hösten. I november stod det klart att han skiljer sig från hustrun efter 23 år som gifta och 33 år tillsammans.

Otroheten har kostat generalen äktenskapet och i förlängningen hotas positionen som ÖB.

Micael Bydéns beteende ses inte på med blida ögon inom Försvarsmakten. Stoppa Pressarna har varit i kontakt med flera anställda inom myndigheten.

De reagerar först och främst ur en säkerhetsmässig aspekt, men många tycker även att man som innehavare av ämbetet som överbefälhavare måste uppvisa en helt annan integritet och moral.

– Jag tycker ärligt talat att det är helt bedrövligt, det är ytterst upprörande, jag förstår att man kanske måste skiljas men det måste gå att sköta betydligt snyggare. Jag ser det inte bara som en säkerhetsfråga, jag tycker gott att man kan förvänta sig en bättre moralisk resning hos en ÖB, säger en medelålders reservofficer som grundutbildades vid numera nedlagda regementet I4 i Linköping.