Brott & Straff

Ögonvittnet: “Patrick Ekwalls advokat dyngrak på horfest”

Hur står det till med omdömet?
Patrick Ekwalls juridiske rådgivare får på nytt svidande kritik.  
Nu har skandaladvokaten Mark Safaryan ertappats med en porrstjärna intill en parkering i Stockholms city. 
– Det här undergräver allmänhetens förtroende för advokater, säger en advokatkollega till mannen. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2022-10-31 kl 21:05 |

ProvaPremium

När ska eländet sluta? 

Stoppa Pressarna har i en rad artiklar granskat hur illa advokaten Mark Safaryan, 36, vid Juristhuset Lawhouse Advokatfirman Sjöström AB bedriver sitt värv.

Bild 1 av 8

Kändisen Patrick Ekwalls advokat Mark Safaryan poserar med porrstjärnan Puma Swede, som tar honom på könet, under en fest där temat är prostitution.
Bild 2 av 8

Advokaten Mark Safaryan representerar både Gunilla Persson och Patrick Ekwall. Nu kommer rapporter om nya bilder på Mark Safaryan och porrstjärnan Puma Swede.
Bild 3 av 8

Skandaladvokaten Mark Safaryan företräder även Patrick Ekwall.Tillsammans upprättade duon en polisanmälan – som de visste skulle läggas ner.
Bild 4 av 8

Patrick Ekwall och Mark Safaryan har erkänt att deras enda mål med att polisanmäla Stoppa Pressarna var att få publicitet.
Bild 5 av 8

Patrick Ekwall tvingades bort från TV4 som senare klippte bort honom från gamla reportage och inslag.
Bild 6 av 8

Advokat Mark Safaryan vid Juristhuset i Stockholm valde att gå på fest där temat var prostitution.
Bild 7 av 8

Gunilla Persson bråkar även, genom sin skandaladvokat, med andra. Nu vill hon även stämma världsstjärnan Kanye West på pengar i USA.
Bild 8 av 8

Gunilla Persson är förkrossad efter att ha sett bilden från horfesten där Mark Safaryan tas på könet av porrskådisen. Nu kontrar hon med sin dotter.

Fram träder en föga smickrande bild av en advokat som, enligt flera källor, i sin jakt på att själv bli kändis ägnar sig åt högst anmärkningsvärda metoder i sitt yrke.

Uppgiftslämnare har avslöjat hur advokaten söker upp kända personer och insisterar på att de ska stämma och polisanmäla. 

– För Mark Safaryan spelar det ingen roll om han kan vinna. Han har bara en agenda; det är att kapitalisera på sina kända klienters mål, trots att han i en rad fall varit medveten om att de inte kan vinna mot motparten, säger en kollega till den ökände advokaten och fortsätter: 

Rättsvidrigt beteende

– I USA brukar det här oacceptabla beteendet kallas för “ambulance chaser”, något som är strikt förbjudet enligt svensk god advokatsed.